DINO Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 i ciekawe czy sondy podłączone... trzeba znowu kabel załatwić. a po co Ci podłączanie sond??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 bo nie są podłączone do staga i nie widać że na czerwonych hanach śmigał na ubogo ,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 e tam taki samochód stroi się na korekty i AFR a nei na podłączanie sondy które nic nei daje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 (edytowane) Jak nie ma czym czytać korekt i mierzyć AFR to chociaż na podstawie sond trzeba sprawdzić. Edytowane 11 Października 2012 przez Tomek.85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Dino ma afra to juz zapomniał , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 no ja sobie wstawie AFR wskaźnik. A co jeszcze można dać żeby "wizualnie" wyglądało fajnie ? temp reduktora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 no ja sobie wstawie AFR wskaźnik. A co jeszcze można dać żeby "wizualnie" wyglądało fajnie ? temp reduktora ? a masz sondę szerokopasmową??? do czego chcesz podłączyć??? Jak nie ma czym czytać korekt i mierzyć AFR to chociaż na podstawie sond trzeba sprawdzić. jak chcesz stroić to znaczy, że masz lapka, jak masz lapka to trzeba dokupić ELM-a i już masz podgląd korekt w odpowiednim programie, Dino ma afra to juz zapomniał , no wiesz, trzeba się rozwijać jest to jedna z zabawek, która sprawia dużą frajdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 A jak to jest ze zwykłą sondą lambda. W closed loop ecu dąży do utrzymania afr benzyny 14.7. A jak jedziemy na gazie to zwykła lambda też dąży do 14.7 ? Czyli jeździmy cały czas ciut za bogato na gazie. Proszę mnie poprawić jeśli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 w CL stroimy na korekty a jak nie mamy jak podejrzeć to na czas wtrysku, wtedy jest gitt, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Skoro masz możliwość strojenia pod AFR to po co opierać się na czymś innym ? P.S. Jakiego adaptera używasz do przymocowania sondy w tłumiku? Bo rozumiem, że nie montujesz sondy na stałe w każdym strojonym samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Skoro masz możliwość strojenia pod AFR to po co opierać się na czymś innym ? AFR stroisz w OL, a CL nie ma sensu, bo ECU i tak będzie dążyć do stacho. P.S. Jakiego adaptera używasz do przymocowania sondy w tłumiku? Bo rozumiem, że nie montujesz sondy na stałe w każdym strojonym samochodzie sniferka zrobiłem sobie sam, zrobię fotkę to zapodam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 AFR stroisz w OL, a CL nie ma sensu, bo ECU i tak będzie dążyć do stacho. Racja, źle odczytałem skrót CL. Jako fan MB przetłumaczyłem sobie na Mercedes Benz CL (np W215) hahaha P.S. Ja w swoim Z też nie mam podłączonych sond bo stroję na podstawie korekt z ELMa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IceManPL Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Lpg montuje się nawet w DE, czyli w dość bogatym kraju i to do droższych aut niż 350z http://lpg-forum.pl/...-ps-t24539.html Edytowane 12 Października 2012 przez IceManPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 wiemy chętnie bym zobaczył ustawienia i mapę ,,,i osc ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Byłem wczoraj na przejażdżce około 500-600 km. po 300 km spalanie na kompie 11,4 l a gazu spalił 12,8 te 300 km zrobiłem jadąc około 140 km/h dalsze 300 km zrobiłem już spokojnie na kompie jest 10 l ale gazu jeszcze nie tankowałem wiec nie wiem ile bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 tomasz zrobim kiedys ustawkę i lpg vs benzin i się zobaczy o co kaman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 w kwestii dostosowania lpg do silnika warto do prężyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 4,5 tyś km na gazie i wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawell31 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) 45 tys na gazie i wszystko ok Edytowane 28 Października 2012 przez pawell31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 (edytowane) tomasz zrobim kiedys ustawkę i lpg vs benzin i się zobaczy o co kaman Zrobimy, zrobimy ale to pewnie dopiero na wiosnę bo teraz nie ma trakcji Do tego czasu będę miał już Z wystrojoną pod LPG Edytowane 29 Października 2012 przez Tomek.85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 i od stycznia gaz stanieje a ktoś tu straszył że pójdzie do góry wiec jeszcze 1 plus do lpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Hehe. Ten w kuchenkach podobno stanieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hortex Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 znajomy ma gaz w Zetce Staga od 7tys km i zadowolony, 2 reduktory po 250km, wtryskiwacze Hany o wytrzymałości 90km, Cały kpl ograniczony komputerowo coś około 24% i przy 220km/h czy przy starcie ciśnienie nie spada nawet o 0,1. Ustawił też sobie żeby powyżej 5,5 tys obrotów przełanczał się na PB, co jest nieodczuwalne w żaden sposób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalgdb Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 a faktycznie o gaz do ogrzewania itp. chodziło ja mam ryczałt w kuchence gazowej to mi to nie pomaga płaca 20 zł i gazu ile chce zużywam a co do lpg u mnie na stacjach przez 2 miechy ceny gazu w miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 8 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 ...wtryskiwacze Hany o wytrzymałości 90km.. Takich Han to on raczej nie ma bo są za wydajne do tego silnika. No chyba że ma podłubane na ponad 500KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi