Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350Z] LPG

Gość michalgdb
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

no ja sobie wstawie AFR wskaźnik. A co jeszcze można dać żeby "wizualnie" wyglądało fajnie ? temp reduktora :D ?

a masz sondę szerokopasmową??? do czego chcesz podłączyć???

Jak nie ma czym czytać korekt i mierzyć AFR to chociaż na podstawie sond trzeba sprawdzić.

jak chcesz stroić to znaczy, że masz lapka, jak masz lapka to trzeba dokupić ELM-a i już masz podgląd korekt w odpowiednim programie,

Dino ma afra to juz zapomniał ,

no wiesz, trzeba się rozwijać ;) jest to jedna z zabawek, która sprawia dużą frajdę ;)

A jak to jest ze zwykłą sondą lambda. W closed loop ecu dąży do utrzymania afr benzyny 14.7.

A jak jedziemy na gazie to zwykła lambda też dąży do 14.7 ? Czyli jeździmy cały czas ciut za bogato na gazie.

Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

Skoro masz możliwość strojenia pod AFR to po co opierać się na czymś innym ? :)

P.S. Jakiego adaptera używasz do przymocowania sondy w tłumiku? Bo rozumiem, że nie montujesz sondy na stałe w każdym strojonym samochodzie :)

Skoro masz możliwość strojenia pod AFR to po co opierać się na czymś innym ? :)

AFR stroisz w OL, a CL nie ma sensu, bo ECU i tak będzie dążyć do stacho.

P.S. Jakiego adaptera używasz do przymocowania sondy w tłumiku? Bo rozumiem, że nie montujesz sondy na stałe w każdym strojonym samochodzie :)

sniferka zrobiłem sobie sam, zrobię fotkę to zapodam

AFR stroisz w OL, a CL nie ma sensu, bo ECU i tak będzie dążyć do stacho.

Racja, źle odczytałem skrót CL. Jako fan MB przetłumaczyłem sobie na Mercedes Benz CL (np W215) hahaha

P.S. Ja w swoim Z też nie mam podłączonych sond bo stroję na podstawie korekt z ELMa.

Byłem wczoraj na przejażdżce około 500-600 km. po 300 km spalanie na kompie 11,4 l a gazu spalił 12,8 :D te 300 km zrobiłem jadąc około 140 km/h

dalsze 300 km zrobiłem już spokojnie na kompie jest 10 l ale gazu jeszcze nie tankowałem wiec nie wiem ile bedzie :P

• 2 tygodnie później...

tomasz zrobim kiedys ustawkę i lpg vs benzin i się zobaczy o co kaman

Zrobimy, zrobimy ale to pewnie dopiero na wiosnę bo teraz nie ma trakcji :) Do tego czasu będę miał już Z wystrojoną pod LPG :D

Edytowane przez Tomek.85

• 2 tygodnie później...

znajomy ma gaz w Zetce Staga od 7tys km i zadowolony, 2 reduktory po 250km, wtryskiwacze Hany o wytrzymałości 90km, Cały kpl ograniczony komputerowo coś około 24% i przy 220km/h czy przy starcie ciśnienie nie spada nawet o 0,1. Ustawił też sobie żeby powyżej 5,5 tys obrotów przełanczał się na PB, co jest nieodczuwalne w żaden sposób

a faktycznie o gaz do ogrzewania itp. chodziło :D ja mam ryczałt w kuchence gazowej to mi to nie pomaga :( płaca 20 zł i gazu ile chce zużywam

a co do lpg u mnie na stacjach przez 2 miechy ceny gazu w miejscu.

...wtryskiwacze Hany o wytrzymałości 90km..

Takich Han to on raczej nie ma bo są za wydajne do tego silnika. No chyba że ma podłubane na ponad 500KM :D