dinodino Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Witam Podobno występuje sitko pomiędzy filtrem paliwa, a pompą wtryskową. Chciałem to sitko sprawdzić, bo podobno lubi się zapychać. Niestety nie mogę go namierzyć. Proszę o pomoc. Hej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 25 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Na wężyku z filtra do pompy, przy pompie jest króciec(oczko) w ten króciec wkręcona jest śruba 17mm, a sitko malutkie jest wewnątrz tej śruby, wystarczy ją odkręcić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 26 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Dokładnie tak. Tylko wewnątrz tej śruby jest jakby zaworek, a nie sitko, da sie to jakoś wyjąć? Poruszać w środku tym się da, ale nie wychodzi na zewnątrz, a na siłę nie chciałem wypychać żeby czegoś nie popsuć. hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c@rlos Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Odgrzewam kotleta. Ponawiam pytanie kolegi dinodino. Da się to wyjąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 30 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Tego sitka się nie wyjmuje, oczywiście jeżeli chodzi o to sitko na śrubie od zasilania paliwa, sitko jest na stałe trzeba wydmuchać, wymienić i wyjąć się da na zaworze czasu kąta wtrysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c@rlos Opublikowano 1 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Tego sitka się nie wyjmuje, oczywiście jeżeli chodzi o to sitko na śrubie od zasilania paliwa, sitko jest na stałe trzeba wydmuchać, wymienić i wyjąć się da na zaworze czasu kąta wtrysku. Dzięki za odpowiedź. Tak też właśnie uczyniłem - wyczyściłem, przedmuchałem i teraz przynajmniej jest drożne. Dobrze, że nie próbowałem tego na siłę wypychać . Przy najbliższej okazji zabiorę się za to drugie - pod zaworem. Może za jednym zamachem jak się wezmę za nastawnik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.