Gość bednargl Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam Mam pytanie mechanior twierdzi ze musze wymienic lewa zwrotnice z piastą bo niby coś sie tam wyrobiło i jest duży luz. Nie wiem czy zwrotnica z innego sinika podejdzie czy jest jakas różnica . A tak nawiązując do tej wymiany to czy wymiana łożysk by nie pomogła bo wydaje mi sie że mechaniorowi nie chce się wymieniąc łożysk bo dużo z tym zabawy . Z góry dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Mogło się wyrobić, zwrotnice pasują z wszystkich P11, wymiana nie jest skomplikowana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bednargl Opublikowano 24 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Mogło się wyrobić, zwrotnice pasują z wszystkich P11, wymiana nie jest skomplikowana. Używki widze po ile chodzą, a gdzie i za ile moge dostać nową zwrotnicę z piastą. A te niby zestawy naprawcze nie pomogą mi jak mocno wyrobione widziałem że w zestawie są 2 łożyska i jakiś pierścień gumowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Nowa tylko w ASO, jeśli masz wyrobione bieżnie łożysk to zestawy nie pomogą, trzeba kupić używkę i do niej zapodać nowy zestaw naprawczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bednargl Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Nowa tylko w ASO, jeśli masz wyrobione bieżnie łożysk to zestawy nie pomogą, trzeba kupić używkę i do niej zapodać nowy zestaw naprawczy. Dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Sama nowa piasta w Intercars 480 zł, przy tej cenie o zwrotnicę już nawet nie pytałem ;-) niestety nawet jak kupisz używaną zwrotnicę z piastą to nie wiadomo w jakim stanie będzie tam łożysko piasty, może się okazać że od razu będzie do wymiany. Nikt nie potrafi udzielić rzetelnej informacji czy piasty w różnych wersjach P11 różniły się miedzy sobą - przetrzepałem całe nasze forum i jedni mówią że wszystkie takie same (niezależnie czy przed liftem czy po, niezależnie od silnika) inni z kolei mówią że były w TD inne. A w serwisie rozkładają ręce, inteligentna odpowiedź: "jak mi pan poda swój VIN i VIN auta z którego będzie wyjęty to powiem czy pasuje". Najlepiej chyba wyjąć swoje, policzyć wszystkie zęby i wymiary i poprosić sprzedawcę o to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulisses Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 Są takie same: http://nissan4u.com/parts/primera_wagon/el_wp11e/1998_5/type_4/axle_suspension_and_steering/front_axle_and_front_suspension/illustration_3/ http://nissan4u.com/parts/primera_wagon/el_wp11e/1998_5/type_4/axle_suspension_and_steering/front_axle_and_front_suspension/illustration_1/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 25 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2012 temat wałkowany tyle razy że nie ma co rozwijać wątku poczytaj i się dopisz http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/23656-p11wp11-zwrotnica-lozyska-zwrotnicy/ zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.