Gość Szymon90 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 Witam, szukałem na forum podobnego tematu, ale niestety nic nie znalazłem. Czy ktoś z Was orientuje się jak zdemontować listwę z drzwi w Nissanie Primera P11.144? Zastanawiam się czy jest przymocowana na jakiś klej czy przykręcona od środka w jakiś sposób. Przyrysowałem tylne drzwi i przy lakierowaniu chciałem zdjąć tą listwę. Macie jakieś porady? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 15 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2013 prawdopodobnie te listwy są na dość mocną taśmę dwustronną przyklejone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymon90 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 Dzięki wielkie. Dam znać na co było przymocowane kiedy będe lakierował drzwi (Mam nadzieję, że nic nie urwę ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 W lecie podklejałem jedna listwę bo odstawała, więc mogę potwierdzić że są przyklejone na grybą taśmę dwustronną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2013 na bank na mocnej tasmie dwu stronnej,podczas demontazu uwazaj aby jej bardzo nie pogiąc bo cieżko sie potem klei przy montazu .Powodzenia przy pozbywaniu sie resztek kleju z drzwi po oderwaniu listwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bart-qlka2 Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Bierzesz suszarkę do włosów i podgrzewając listwę w miejscu łączenia stopniowo odrywasz. Listwa jest na taśmie oraz bolcach które wchodzą w poszycie drzwi. Jak po robocie przyoszczędzisz na taśmie to się będzie lała woda do drzwi. Trzeba dać na całej długości z góry i z dołu. Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.