hugh_h Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 M5 .. a ja myślałem ze to M8 może mi się tylko tak wydaje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 M5, wiem, bo sam gwintowałem A ma ktoś pomysł skąd wyszabrować przeguby do kolumny kierowniczej? Kolumna z Alu pręta M10... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 to chyba o innych śrubach mówimy a z tąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Aaaa. zwrotnice faktycznie chodzą na m m8 Te główki oglądałem, do tego widełki dorobić? A kardan z zestawu kluczy nasadkowych? Ciężkie w obróbce pewnie będzie... Edytowane 9 Lutego 2014 przez Thespian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 ja tam miałem na myśli gumę łącząca kolumnę .... łatwy w obróbce .. wystarczy przyspawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Do Alu? Jaką gumę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) wstrzymaj się trochę to wyślę kardana 2 /h ...gwiazdki wypiłowane, ostatnia po spawaniu... tak to teraz wygląda, a kardan z klucza jakiegoś który di niczego mi nie pasuje... tak około 25-30 stopni się "łamie" Edytowane 9 Lutego 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 szaleństwo pan to ma talent panie kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 ... odcisk na palcu od iglaka, ale najważniejsze że zdążyłem na złoty stoch...skok ! a Justyna do klasztoru, zawsze płacze zawsze narzeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) kiera nabiera mocy z kardanem się wstrzymaj... mam wizję którą muszę obgadać z teściem kardan z zestawu 1/2 cala by mi pasował... wziąć takie dwa... rozwiercić sworzeń, część "męską" wywaić... a część żeńską nagwintować... no i jakieś wkręt robaczkowy w roli kleju do gwintu... albo kontra, kardan z allegro będzie fajniejszy bo są i w niklu i "satynowane" Lemmyyyyy!!! pacz!!! http://allegro.pl/nakretki-na-wentyl-keiti-niebieskie-i3891359910.html http://allegro.pl/nakretki-na-wentyl-kostki-wsk-simson-skuter-mz-i3949714883.html http://allegro.pl/nakretki-wentyli-revo-grenade-srebrne-i3883857028.html http://allegro.pl/nakretki-na-wentyl-iron-cross-4-szt-i3886790288.html http://allegro.pl/nakretki-na-wentyl-roweru-electra-8-ball-2szt-i3952044582.html które bierzesz do swojego tyrana? ażeby nie było że prace się nie posuwają to wklejam Jak widać powstał już na tokarce adapter do tarczy i tulejki które w napędzanym kole zastąpią łożyska 6000. Wprasowano także łożyska do opraw (tylna oś). W temacie wprasowywania łożysk, muszę się przyznać do f*ck upu... nie miałem pod ręką prasy ani imadła więc jak pomysłowy dobromir postanowiłem zaprasować przy pomocy śruby i dużej podkładki... i niby się udało tylko że chińskie podkładki są kiepskiej jakości i się wgieły... jak się wgieły to siła przyłożona była bardziejdo pierścienia wewnętrznego... efektem były łożyska elegancko zaprasowane, ale średnio się obracajace. Wybito... pojechano na zaprzyjaźniony warszytat i skorzystano z dużego imadła. Skręcono układ kierowniczy i robi fajnie i bez luzu. Ale jakoś średnio estetycznie to wyszło... czas na wymyślenie łożyskowania kolumny kierowniczej (albo chociaż tulejowania), potem migomat i wykończeniówki (karoseria z fiberglasu) Idzie do przodu Edytowane 10 Lutego 2014 przez Thespian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 łoł, to normalnie space shuttle ... a kierownica trochę z Cepelii wyszła, muszę się bardziej przyłożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 A tak w temacie zmot... chylę głowa przed koncepcją chłopaków z OMM... wyglada to tak... jeździsz sobie y60... i nudzi Ci się... dzwonisz do nich i za 10 koła kupujesz sobie klatkoramę...do tej klatkoramy pasują wszystkie tajle z twojego y60... na koniec masz brykę na mostach z parcha, ważącą 1,5 tony i o wysokości połowy zwykłego parcha To musi robić... a jeszcze od biedy po sprzedaniu budy i ramy wyjdziesz prawie na zero Oczywiście zero z przymrużeniem oka. http://www.terenowo.pl/zmoty/2788-pogrommca-sam-zrob-sobie-zmot-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 twój mały tez podobny, konstrukcja rurowa i też biały szczerze ... to nie widzę tam nic poz $$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 jak to nie widzisz? To jest pierwszy w historii zmociarstwa polskiego projekt, który byłby w stanie poskręcać humanista bez wykształcenia technicznego... dla mnie to spory skok, w granicach 20 koła można skręcić topową brykę... która będzie rywalizować z czołówką lokalnych rajdów. Do tej pory trzeba było mieś albo sporo wiedzy i umiejętności albo sporo szelestów, teraz poziom szelestów spadł znacząco. https://drive.google.com/file/d/0B9FqIvVSdSJlc2hPMXpXMTQwSnM/edit?usp=sharing w temacie bestii był przestój... okazało się że braki warszatowe mam... dokupiono gwintownik m8... i zakupiono stylowy punkowy kask... a w temacie pokraka wyłupiono oczy i wszczepiono inne od dawcy... jakiś massay ferguson czy inny ursus... trójfukncyjne wessemy w pieniądzu śmiesznym przy okazji montażu wydało się że wejdą oboj jeszcze jedne... i chyba ze złośliwości wobec tego auta wrzucę w nie bikesnonowe hidy https://drive.google.com/file/d/0B9FqIvVSdSJlRnlxTi1iMjRWYXM/edit?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siara74 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 a tu przykład australijskiej myśli technicznej https://www.facebook.com/photo.php?v=777486138929559&set=o.102579076519095&type=2&theater u nas to robili 30 lat temu -tylko bez tych ledów i plazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Oj to chyba nie u nas. To któryś kraj w Europie się w tym specjalizuje. Przyczepko/namioty - kila spotkałem na kempingach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 mam nadzieję że w 3'45" to była lodówka a nie zmywarka ... no i pakiet audiovideo to bym sobie odpuścił chociaż sam panel słoneczny super jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 e tam... przeinżynierowane prostota ma być... migotat, profile i flex... a nie tam panele słoneczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) no nie przetłumaczysz mu .... Thespian tym się kobitki na bara bara wozi a nie buraki do skupu to ma wywoływać u nich wrażenie że będzie luksus ... a potem to już nieważne jak będzie chciała sobie biwak urozmaicić to ma po temu gadżety a nam i tak wystarczy browar i gięta nad ogniem, prawda? a w sumie największa frajda to sam dojazd i rozbijanie obozowiska, przynajmniej dla mnie, jakieś ognicho rozpalić... na zwierzynę zapolować (chociaż upolowana siedzi na fotelu obok tylko nieświadoma sytuacji) Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 na bara bara to sie woziło jak się miało lat 18... odkąd ma się lat więcej i kredyt hipoteczny, wożenie jest już zbędne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 jutro kończę 18 x 2,5 , h. też mam ..... to nie ma nic do rzeczy, uwierz mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 (edytowane) i w pizdu wylądował... jak mawiał klasyk na wiosce byłem w majówkę co niektórzy wiedzą. Śwagra wziąłem coby pospawał w zastępstwie sąsiada kowala który zaniemógł, ponoć okazuje się że jednak spawanie ocynku szkodzi... wyczarowano nowy próg, piękny solidny, krajowa czołówka estetyczna progów do terrano https://drive.google.com/file/d/0B9FqIvVSdSJlVG1HWklEX0c5ODQ/edit?usp=sharing pozatym odnaleziono nieszczelność układu chłodzenia... przy pomocy pompki nożnej... nie trzyma... uwaga, uwaga, uwaga.... korek chłodnicy... trzeci z rzędu korek sprawia jakiś problem, zaczynam być tym faktem zmęczony, w akcie desperacji ten korek też zakleję poksipolem... a płyn będę dolewał wyrównawczym... i niestety... skrzynia umarła... znaczy jedzie, ale na piątce wydaje dziwięki jak ślizgający się pasek... które to dźwięki nic dobrego nie wróżą... w zasadzie dziwne dzwięki wydaje już na każdym biegu poza czwórką. generalnie terrano-thespian 3:1 w akcie desperacji odkręcę koła i kierownicę i puszczę do do hien na tajle... i kupię pajero... i w pizdu wylądował... jak mawiał klasyk na wiosce byłem w majówkę co niektórzy wiedzą. Śwagra wziąłem coby pospawał w zastępstwie sąsiada kowala który zaniemógł, ponoć okazuje się że jednak spawanie ocynku szkodzi... wyczarowano nowy próg, piękny solidny, krajowa czołówka estetyczna progów do terrano https://drive.google.com/file/d/0B9FqIvVSdSJlVG1HWklEX0c5ODQ/edit?usp=sharing pozatym odnaleziono nieszczelność układu chłodzenia... przy pomocy pompki nożnej... nie trzyma... uwaga, uwaga, uwaga.... korek chłodnicy... trzeci z rzędu korek sprawia jakiś problem, zaczynam być tym faktem zmęczony, w akcie desperacji ten korek też zakleję poksipolem... a płyn będę dolewał wyrównawczym... i niestety... skrzynia umarła... znaczy jedzie, ale na piątce wydaje dziwięki jak ślizgający się pasek... które to dźwięki nic dobrego nie wróżą... w zasadzie dziwne dzwięki wydaje już na każdym biegu poza czwórką. generalnie terrano-thespian 3:1 w akcie desperacji odkręcę koła i kierownicę i puszczę do do hien na tajle... i kupię pajero... wymieniono skrzynie Podobno, bo jazdę testową odbywał ziomek, jest dobrze ale nie beznadziejnie. Czyli nowa skrzynie chodzi elegancko poza synchronizatorem 2ego biegu, któego sie nie stwierdza. Co jest o tyle dziwne że ta sama skrzynia w poprzednim aucie tenże synchronizator miała sprawny... zalano olejem za zylion w nadzieji że się "rozrusza" pozatym, synchronizacja biegów jest dla mięczaków niestety coś się musiało oczywiście popsuć, podczas jazdy testowej rozpał się wiatrak... wprawdzie był lekko pęknięty w 2 czy 3 miejscach ale kto by się tym przejmował no i rozleciał się na milion kawałków i podziurawił chłodnicę. Chłodnicę z tdika w używce zatem zamówiłem z wiatrakiem, geniuina, mam nadzieje że to zakończy przynajmniej dramat z korkami do chłodnicy. i jeszcze mam pytanie od kumpla. w Tdeiku jakby odkręcić jedną pompę w tryskową i wstawić drugą przy zachowaniu atencji na znaki z tyłu będzie bez problemów? Czy elektronika się będzie bronić? Edytowane 4 Maja 2014 przez Thespian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Masz, pojechał na wieś i od razu tyle napsuł :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 to nie koniec historii dramatycznej... jakby ktoś wpadł na pomysł że włoży chłodnicę z tdi do td... to niech przemyśli to jeszcze raz... Najlepsze jest to że osobiście na tym forum komuś pisałem że tdi do td nie wejdzie bo maska inna... i co? i kupiłem w afekcie zadowolony że cena fajna Więc jest teraz wizja lekkiej przeróbki w belce ramy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi