Gość Dżodżo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Oj to widze, ze P11 to duzo gorsze auto jakosciowo od P10.U mnie plastiki nie trzeszcza i uwazam, ze sa dobrej jakosci, siedzenia jak na 10 lat i przebieg 292 tys km nie trzeszcza, nie przetarly sie,galka zmiany biegow w ladnym stanie, jedynie troche kierownica sie w jednym miejscu wytarla, zadne przyciski sie nie poscieraly. Jesli chodzi o P10, to mozna chyba tylko narzekac na gorne przednie wahacze no i moze jeszcze malo schowkow, a tak poza tym, to deska jest bardzo czytelna. P.S. Moze zalozymy temat o zaletach Primerek :?: :?: :?: POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Ja za zalety P10 uwazam: extra zawieszenie nie biorac pod uwage gornych przednich wahaczy, samochod po prostu prowadzi sie wysmienicie Bardzo dobre wykonczenie wnetrza Czytelna deska rozdzielcza Extra widocznosc Mala usterkowosc w zadbanych egzemplarzach Wytrzymale silniki Wytrzymale blachy (chodzi o rdze) Ladny wyglad jak na samochody z tamtych lat produkcji Jak cos mi jeszcze przyjdzie do glowy, to dopisze. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 P.S. Moze zalozymy temat o zaletach Primerek :?: :?: :?: Poza drobnymi wadami, to moja Primera jest jedną wielką zaletą mam nadzieję, że u innych jest podobnie Moim zdaniem nie ma sensu zakładać tematu o zaletach zalet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Dla mnie wadą jest za mały bagażnik i do tego jeszcze muszę wozic tam koło zapasowe (ale jak się chciało gaz to się teraz męcze) i nie mam co z nim zrobić nieraz.Za mała liczba schowków i nie ma też zadnych uchwytów na kubki (butelki). Poza tym bardzo przyzwoite auto :wink: mały bagażnik - wolne żarty :-))) bagaznik jest wielki !! ad. uchwytówt na kubki - wez pod uwagę ze takowe pojawily sie w duuuzo nowszych konstrukcjach - pokaz mi auto z lat tych co P10 co takowe uchwyty posiada... dopiero teraz obserwuje tendencje do tego ze kazde auto musi miec cos na napoje i rozne schowki gdzie i jak sie da. ot taki tręd :-) w top gearze sie nabijali z tych schowkow ze uzytecznosc niektóych jest taka ze mozna tam schowac np. selera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Moim zdaniem nie ma sensu zakładać tematu o zaletach zalet Juz zalozylem. Jesli nie bedzie nim duzego zainteresowania, to poprosze modeatorow aby go usuneli. Zalozylem tez go z mysla o "nowych" na forum, ze poznali zalety i dla tych co tez zamierzaja dopiero co kupic.Napewno przed kupnem warto poczytac wady i zalety wymienione przez uzytkownikow. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Wypisałeś chyba większość zalet. Ja dorzuciłbym: - stosunkowo niską "chodliwość" u złodziei; - duży bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 ja tez sie z tym zgadzam co wymieniliscie dodam jeszcze bajerancka tylna kanape w kombi w ktorej mozna regulowac kat oparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 a mi sie nie podobaja dosc slabe swiatla mijania za to dlugie sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 Wypisałeś chyba większość zalet. Ja dorzuciłbym:- stosunkowo niską "chodliwość" u złodziei; - duży bagażnik. Potwierdzam Twoje zalety. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 ja tez sie z tym zgadzam co wymienilisciedodam jeszcze bajerancka tylna kanape w kombi w ktorej mozna regulowac kat oparcia Ja mam sedana ale nawet bym sie nie domyslil, ze takie cos jest w tylnym oparciu. Niezly bajer. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 a mi sie nie podobaja dosc slabe swiatla mijania za to dlugie sa ok Moze to tylko kwestia regulacji. U mnie mam na sam dol opuszczone i nie narzekam, a wiem ze powinny byc wyzej, tylko musze podjechac na regulacje, bo sam je obnizylem maksymalnie bo musialem wyjac lampy i rozruszac regulacje, wiec dla bezpieczenstwa zeby nie oslepiac je obnizylem na maksa i nawet w takim ustwieniu ladnie siweca. POZDRAWIAM..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 oj, ja uważam, że w Naszych primerkach wszystko jest jak najbardziej OK...... pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bruneros Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 a mi sie nie podobaja dosc slabe swiatla mijania za to dlugie sa ok a może masz jakieś słabe żarówki lub już zużyte odbłyśniki ? IMHO to nie jest jakas wada produkcji seryjnej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Griszka Opublikowano 14 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2005 trzecia Primerka - to już o czymś mówi ... - niezawodność - duuuży bagażnik (teraz mam kombi! ) - wygoda - w P11.144 baaardzo wygodne fotele - dobry stosunek ceny do jakości i wyposażenia - ładny design - staranne wykończenie (w starszych modelach zdecydowanie lepsze) - te autka mają duszę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 W zasadzie już wszystko zostało powiedziane: wygodne przednie fotele, doskonale sprawdzają się na długich trasach, duże gabaryty, duży bagażnik i świetny do niego dostęp (mam hatchbacka) super wygląd i kolor solidność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 A mnie denerwuje to, że halogeny mają takie głupie trzymanie, że bardzo łatwo je ukraść. oczywiście także zawieszenie przednie, słabe jakieś, Dodatkowo, było już to napisane: w zasadzie brak schowków, podłokietnik kierowcy, powinien być większy, a przynajmniej wyższy, Tapicerka na drzwiach mogła by być mniej plastikowa, Zbyt mały silnik, jak na tak wielki samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mirek Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Zaletą jest to że są i to są fajowe. - duży bagażnik (mam kombi i jak wyjeżdzam gdzieś to ładuję pod dach) - świetnie trzyma się na zakrętach - fotele przednie mają świetne trzymanie boczne (czego nie można powiedzieć o tylnej kanapie - w P10 jest dużo wygodniejsza) - fajna w dotyku skórzana kierownica - ładne wnętrze i wiele innych Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 - silnik SR20De/DE - łątwość/podotność na udoskonalenia home made - duzo tanich części - niezawodność - zawieszenie bardzo przyjemne dające pewność prowadzenia przy dużych prędkościach - bardzo ale to bardzo precyzyjna srkzynia biegów Znalazło by się jeszcze sporo sporo zalet, może by tak podać wady ? Największa moim zdaniem to skuteczność seryjnych hamulcy oraz problemu z wacahczem górnym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 - silnik SR20De/DE Aż się dziwię, że dopiero Kuba podał taką zaletę... Przecież ten motor to największe dobrodziejstwo Primery! Znalazło by się jeszcze sporo sporo zalet, może by tak podać wady ? Wady wymieniamy już od jakiegoś czasu tutaj: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=8955 pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pawel_s Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Przstronność, przestronność i jeszcze raz przestronność. Resztę zalet już opisaliście wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 No to ja nie wiem jak Ci tam wygodnie być może... dla mnie pojęcie - dużo miejsca z tylu znaczy to ze siedząc za kims nie musze siedziec z oparciem fotela między nogami, tylko moge nimi (nogami w sensie) ruszac bez wbijania sie kolanami w oparcie, a w primerze p10 tak na 100 % nie jest ! no chyba ze jakis niewymiarowy jestem (1,9m , 100 kg wagi). Będac na targach motoryzacyjnych w lipsku przysiadalem sie do wielu aut w tym do P12 i moim skromnym zdaniem w P12 z miejscem jest dokladnie tak samo jak w P10. Duzo lepiej w takich moich porównaniach wypadla np. toyota avensis... a co ciekawe jeżeli chodzi o miesce z tyłu to rewelacyjnie prezentuje sie golf V - wiem bo kumpel ma i tez jest wielki - i tam z tyłu za jego fotelem odsuniętnym na maksa podróżowało mi się naprawdę komfortowo. MK niezbyt dużo miejsca primera zawdzięcza najmniejszemu roztowie osi w swoje klasie a mnie przeszkadza stukanie czegoś w przednich drzwiach przy otwartcy szybach, plastiki wokół tylnich lamp w tym względzie wzorem jest audi 80 B4 i podswietlenie zegarów... na biało ... nie ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Woj Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 a mnie przeszkadza stukanie czegoś w przednich drzwiach przy otwartcy szybach właśnie :-/ podswietlenie zegarów... na biało ... nie ładnie w Invitation jest na czerwono, ładnie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andry Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 Auto do jeżdżenia ok. ale nie do napraw i remontów. Części jednak droższe a ,,pierdułki " ciężko dostępne w zamiennikach lub używkach. Nie lubię tłumaczenia sprzedawców, że ,,część droga BO TO JAPOŃCZYK". Z kolei lubię przestraszone miny niedouczonych mechaników gdy się otwiera maskę i widzą pajęczynę kabli i przewodów. Przeważnie mówią że są bardzo zajęci i ni emają czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 - silnik SR20De/DE Aż się dziwię, że dopiero Kuba podał taką zaletę... Przecież ten motor to największe dobrodziejstwo Primery! pzd Ja nie podałem bo mam GA16DE, co też jest zaletą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość primeraW10 Opublikowano 15 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 wczoraj znowu zmienialem olej i nie podoba mi sie jeszcze umieszczenie filtra oleju w sr20 no i ta blaszka pod nim ktora skutecznie blokuje zalozenie uniwersalnego klucza do filtrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi