LoboAlien Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Witam chce kupić tarcze i klocki na tył firmy DENCKERMANN znalazłem je na allegro i cena mi odpowiada, co myślicie o tej firmie ? CERTYFIKATY, ATESTY, HOMOLOGACJE :- Części hamulcowe firmy DENCKERMANN posiadają między innymi homologację E11, E20, certyfikat 90R i nieniecki TUV CERT., oraz znak jakości ISO 9001:2000.- Zgodnie z dyrektywą UE mogą być stosowane jako pełnowartościowa część zamięnna dla części oryginalnych / fabrycznych. Moje drugi pytanie odnosi się do tematu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/90186-przek%C5%82adka-navi-i-dvd-primera-p12/ Może któryś z kolegów się wypowie coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Ja na tył kupowałem to, co było na rynku najtańsze. Tył dużo, dużo mniej istotny jest niż przód. Więc jeśli cena Ci odpowiada, to kupuj śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Ja kupiłem na all zestaw denckermanna , tarcze i klocki na przód, i śmiga od kilku miesięcy bez piszczenia i hamuje też dobrze cena zestawu 256pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Moje przednie piszczą przy pierwszym hamowaniu po nocy. Później już nie piszczą, aż do następnego poranka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 ja mam tez denckermanna na przodzie i tyle - klocki nie pylą nie piszczą są bdb moim skromnym zdaniem , btw ponoc to ferrodo w innym, opakowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 ja zakupiłem TRW na przód i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 ja zakupiłem TRW na przód i jestem zadowolony Ile płaciłeś za komplet na przód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 (edytowane) Witam chce kupić tarcze i klocki na tył firmy DENCKERMANN znalazłem je na allegro i cena mi odpowiada, co myślicie o tej firmie ? CERTYFIKATY, ATESTY, HOMOLOGACJE : - Części hamulcowe firmy DENCKERMANN posiadają między innymi homologację E11, E20, certyfikat 90R i nieniecki TUV CERT., oraz znak jakości ISO 9001:2000. - Zgodnie z dyrektywą UE mogą być stosowane jako pełnowartościowa część zamięnna dla części oryginalnych / fabrycznych. Moje drugi pytanie odnosi się do tematu http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/90186-przek%C5%82adka-navi-i-dvd-primera-p12/ Może któryś z kolegów się wypowie coś ? Kupuj śmiało i zakładaj. Ja mam taki komplet na tyle a na przodzie klocki tej firmy. Klocki jasne i nawet jeśli pytą, to na aluskach nie widać. To co pamiętam, to po zimie na stalówkach też nie widziałem nalotu. Edytowane 12 Czerwca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genad2109 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Ja mam taki komplet przednie i tylne tarcze Brembo, а klocki TRW i ATE odpowiednio. Pótora roku jazdy po prostu super. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 560 albo 460 .... za tarcze klocki oleje i fitr oleju wyszło w granicy 600 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michaell Opublikowano 16 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2013 ja mam DENCKERMANN na tyle i piszczą nie polecam na przód mam brembo polecam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 EBC komplet rewelacja i sprzedam komplet na tył EBC tarcze i klocki Green stufy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
preston81 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2013 tarcze nowe ? cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/49313-co-dzisiaj-zrobiles-w-swoim-auciedla-swojego-auta/page-65?do=findComment&comment=891938 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekszubert Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Ja używam klocków TRW zarówno w "nysce" jak i w "reni" i spisują się dobrze ( tarcz nie wymieniałem bo trzymają wymiar). Nie piszczą, dobrze hamują na zimno jak i rozgrzane, a nawet mam wrażenie że po kilkunastu tyś. km. "wygładziły" przednie tarcze w "reni". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yolaśka Opublikowano 6 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2013 mam P12 z 2007 HB po 50 000 km wymieniłam tył na klocki RoudHouse ( takie zaproponował serwisant ) przejechałam 5 000 km i nie piszczą ani nie pylą jakie klocki proponujecie na przód ? byłam w Odysey'u i tam orginały kosztują 280 zł !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek4791 Opublikowano 7 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 W czerwcu zmieniałem komlet tył + przód+płyn; na przód tarcze i klocki TRW - 505,00 PLN, tył tarcze i klocki ferodo - 360,00 PLN, płyn ATE SL6. Wszystko działa super, hamulce jak brzytwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 Ja zakładałem do siebie na przód komplet firmy jakiejś tam, za tarcze + klocki zapłaciłem 219 PLN. Nie mam żadnych problemów z hamulcami. W lecie jedynie przy pierwszym hamowaniu piszczy mi czasem prawe koło, ale to moja wina bo dałem za mało smaru miedziowego na klocek. Nie widzę potrzeby aby przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mironig Opublikowano 10 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 Ja kupiłem komplet deckerman do przodu. 266zł. Plus wymiana wszystkich gumowych elementów zaciskow firmy autofren seinsa 40 zł i wszystko ok. Niejednokrotnie hamowalem z e 190 praktycznie do 0 i tarcze nie biją nie piszcza itp Wysłane z mojego LG-E975 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gall_anonim3 Opublikowano 14 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2013 Ostatnio na tył założyłem tarczte TRW a klocki bosha...które hamują dobrze ale cholernie pylą! Nie polecam tych klocków jak ktoś jeździ na alumach bo tylnie felgi wyglądają okropnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Pylą potwornie także klocki Ferodo. Doświadczenie z posiadanego kiedyś auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sokol_tur Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 teraz mogę powiedzieć , że mi i TRW pylą , nie za dużo , ale też nie za mało .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 26 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2013 A tarcze masz z jakiej firmy, też TRW? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yanik3 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2013 Niestety muszę zmienić swoją opinie na temat tarcz denckermanna, okazało się że po trzech miesiącach tarcze zwichrowały dając wyraźne drgania na kierownicy przy hamowaniu. Kupiłem nowy kpl tarcz i klocków w ASO , z montażem 760pln wiec chyba nie warto łasić się na podróbki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Niestety muszę zmienić swoją opinie na temat tarcz denckermanna, okazało się że po trzech miesiącach tarcze zwichrowały dając wyraźne drgania na kierownicy przy hamowaniu. Kupiłem nowy kpl tarcz i klocków w ASO , z montażem 760pln wiec chyba nie warto łasić się na podróbki .... A jakiej firmy założyli Ci w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi