Piko71 Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 (edited) Witam, jestem nowy więc szukałem odpowiedzi ale bez skutku. Jest tyle tematów i wpisów, że nie mogę znaleźć tego co mnie interesuje. Chodzi o to że książka telefoniczna z HTC Sensation wczytała się elegancko do NC, moje POI przeniosłem do NC też bez większych problemów. Brak mi jednak możliwości nawigacji do osób z listy kontaktów, tak jak to jest możliwe np. w Google lub HTC Locations! Czy ktoś rozpracował ten temat? Proszę o pomoc! Edited August 30, 2013 by Piko71 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcome Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Kolego nie wiem dokładnie o co ci chodzi?? zamieszałeś masz jedynie możliwość ściągnięcia z komórki listy kontaków wyświetlać możesz w 4 trybach cała lista; ostatnie wybierane; ostatnie przychodzące i nieodebrane; Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miralon Posted August 30, 2013 Share Posted August 30, 2013 Nie ma możliwości ustalenia jako punktu docelowego w nawigacji NC adresu przypisanego do kontaktu., bo chyba o to ci chodzi. M Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko71 Posted September 1, 2013 Author Share Posted September 1, 2013 @marcome Nie wydaje mi się żebym coś namieszał ale jeśli tak to przepraszam @Miralon Oczywiście, że o to mi chodzi. W większości GPSów jakie używałem (n.p. HTC Locations) jest taka oczywista możliwość. Czy ktoś wie czy będą updaty NC? Przecież to jest poważny bug w systemie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miralon Posted September 1, 2013 Share Posted September 1, 2013 Bez przesady - bug to to nie jest. Brak funkcjonalności to i owszem. Bug-iem to bym nazwał to, że jeśli mam włączoną nawigację i dzwoni telefon a następnie w trakcie rozmowy mam połączenie oczekujące to "zwis" NC mam pewny - do wyłączenia (czyli zatrzymania i wyłączenia silnika) lub ..następnego połączenia przychodzącego (co akurat u mnie nie jest problemem ). A wracając do meritum - mnie tam tej funkcji kompletnie nie brakuje. Może dlatego że raczej jeżdżę w długie trasy i nie jest to dla mnie kłopotliwe, aby wpisać adres. Druga sprawa: czy NC w ogóle ściąga adresy? Bo mój to nawet z wyświetleniem nazwiska dzwoniącego ma problem (tzn. robi to ale ze znacznym opóźnieniem). Słowem - nie oczekuje zbyt wiele od NC. Jest, to dobrze, jest ok. Ogólnie to ja powiem tak: nie oczekuj zbyt wiele po QQ - to nie półka premium:) - to półka dużo niższa... Update - hmmm. Ty już masz chyba tego nowszego NC więc kto wie. Ale ja tam raczej bym się nie nastawiał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko71 Posted September 2, 2013 Author Share Posted September 2, 2013 Bez przesady - bug to to nie jest. Brak funkcjonalności to i owszem.... No może masz rację, że to nie bug tylko nieudolny programista ale w sumie to na jedno wychodzi, marna jakość i źle świadczy o firmie. ...mnie tam tej funkcji kompletnie nie brakuje. Może dlatego że raczej jeżdżę w długie trasy i nie jest to dla mnie kłopotliwe, aby wpisać adres... No wiesz! Co to za argument? Tu nie chodzi o to co komu wygodnie tylko o funkcjonalność (jak sam napisałeś) i o bezpieczeństwo jazdy ewentualnie czas stracony na znalezienie punktu docelowego! ...Słowem - nie oczekuje zbyt wiele od NC. Jest, to dobrze, jest ok. Ogólnie to ja powiem tak: nie oczekuj zbyt wiele po QQ - to nie półka premium:) - to półka dużo niższa... Update - hmmm. Ty już masz chyba tego nowszego NC więc kto wie. Ale ja tam raczej bym się nie nastawiał. Brzmisz jak producent broniący swego niezbyt udanego produktu, a nie jak konsument który wydał masę kasy na rzecz nie spełniającą jego oczekiwań A tak ogólnie, czy to forum jest monitorowane przez Nissana? Pozdrawiam Piko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chesteros Posted September 2, 2013 Share Posted September 2, 2013 No może masz rację, że to nie bug tylko nieudolny programista ale w sumie to na jedno wychodzi, marna jakość i źle świadczy o firmie. Myślę że nie ma co przesadzać i robić z igły widły. Miałeś w poprzednim samochodzie bądź nawigacji taką funkcję i wymagasz, żeby teraz wszystkie tak miały. Ja pierwszy raz dowiedziałem się o takiej funkcji, ale powiem, że nie jest to coś co miałoby świadczyć o marnej jakości nawigacji lub wpływać na bezpieczeństwo jak napisałeś dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vosh Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Jak to mówią: jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził Nie przypominam sobie, żeby w wiodących systemach do nawigacji (Automapa, TomTom, Igo etc. - kolejność przypadkowa) była taka funkcjonalność. Bug? nieudolność programisty? - chyba lekka przesada. Może po prostu nie ma zapotrzebowania na takie "googlowskie gadżety"? Jak widać z powyższej dyskusji większość tego nie potrzebuje. Zawsze można zwrócić się do producenta - może dorobi takie coś. Osobiście wątpię... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko71 Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Ja pierwszy raz dowiedziałem się o takiej funkcji, ale powiem, że nie jest to coś co miałoby świadczyć o marnej jakości nawigacji lub wpływać na bezpieczeństwo jak napisałeś dalej. Nawet o tym nie słyszałeś a już wiesz, że to niepotrzebne Może po prostu nie ma zapotrzebowania na takie "googlowskie gadżety"? Jak widać z powyższej dyskusji większość tego nie potrzebuje. Z powyższej dyskusji wynika jedynie, że ta funkcjonalność nie jest znana wśród uczestników forum. Jak również, że prośba o pomoc i radę wywołuje "burzę w szklance wody" dlatego, że ośmieliłem się skrytykować programistę, który zgrabnie zaprogramował wczytanie mojej listy kontaktów do NC, a nie pomyślał żeby połączyć ją z książką adresową nawigatora. Komu to jest potrzebne? Wydaje mi się, że wszystkim, którzy posiadają wielu klientów w swojej komórce i jeżdżą od jednego do drugiego, szczególnie, że wprowadzanie nowych adresów w NC jest dosyć uciążliwe. Zważywszy, że te wszystkie adresy powinny być już w NC w liście kontaktów skopiowanej z komórki to można mówić, jeśli nie o nieudolności to przynajmniej o braku fachowości u programisty. Ale przepraszam wszystkich, którzy poczuli się urażeni moimi stwierdzeniami o bugu i nieudolności. Miałem nadzieję, że są na forum ludzie, którzy "rozgryźli" NC i znaleźli sposób ne jego modyfikowanie ale widocznie nawet jeśli są to się nie odezwali. Mam jeszcze kilka innych pytań do NC ale w tej sytuacji nie ma sensu ich zadawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chesteros Posted September 3, 2013 Share Posted September 3, 2013 Nawet o tym nie słyszałeś a już wiesz, że to niepotrzebne Słyszałem od Ciebie i to mi wystarczy. Potrafię ocenić na podstawie opisu czy czegoś potrzebuję, czy nie. W ogóle to jakiś przewrażliwiony jesteś. Wylewasz swoje żale czy co? Nic nie wywołuje "burzy w szklance wody" , każdy przedstawia swoją opinię, co nie oznacza, że wszyscy się muszą zgadzać. Życzę więcej luzu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piko71 Posted September 3, 2013 Author Share Posted September 3, 2013 Dziękuje, już wyluzowałem, " bez odbioru" Sent from my HTC Sensation XE with Beats Audio Z715e using Tapatalk 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts