hugh_h Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 wahacz to będzie 1/3 sukcesu... 2/3 to będzie ten kawałek ramy z mocowaniem... spokojnie najpierw sprawdzimy jak się mocno różnią wahacze od siebie ... jak już pisałem teraz to ja bym wstawił swojego na ramę od d22 ale wtedy za mało wiedziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 31 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 ja mam połysk, ale tez czarna;) sprzedawca sie pytał jaki kolor chce bo mowi ze cena ta sama. Zająknełem sie i wymyśliłem ze czarny;) I tak bedzie rdzewieć pierwsze tam gdzie nie widać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Tuleje z Olkusza są tragiczne. Gdzieś na tlc.org.pl jest ładnie opisane i udokumentowane jak te tuleje rozwalają cały wahacz (wyrabiają się otwory i wahacz robi się do niczego) Tylko Superpro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 31 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2013 Tuleje z Olkusza są tragiczne. Gdzieś na tlc.org.pl jest ładnie opisane i udokumentowane jak te tuleje rozwalają cały wahacz (wyrabiają się otwory i wahacz robi się do niczego) Tylko Superpro. w Olkuszu jest kilka firm .... podlinkuj bo nie bardzo wiem jak tuleja rozwala wahacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 1 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 najstarsze "olkusze" zamontowane u mnie mają ok 3 lat - robił je "elast - pol u Pawła" i nie zdradzają póki co oznak zużycia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 ja mam Deuter i tez nic złego nie powiem bo nie mam co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Datex Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Nie mogę znaleźć akurat tego tematu ale sprawa była opisana dość dokładnie, wyrobione otwory w wahaczach tak że nadawały się tylko na złom. Jak znajdę to napiszę. W D22 miałem cały zawias na superpro i też było ok a auto regularnie widywało głębokie błota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 2 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 jak było za luźne to faktycznie może tak być, ale to powinno się dać wyłapać podczas montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezzo Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 Z tulejami, to faktycznie tak jest, że ElastPol u Pawła wyraźnie ogłasza, żeby nie mylić go z innymi producentami z Olkusza. Tak, że coś jest na rzeczy. W ciągu ostatniego tygodnia zdołałem trochę poskręcać. Teraz wygląda to tak: Mam pytanie, co do ustawiania wysokości zawieszenia. Obecnie zamontowane mam nowe drążki skrętne, nowe resory z kompletem mocowań oraz nowe amortyzatory - (czyli zestaw +2'' wszystko IMRONMAN). Wysokości tyłu oczywiście nie zmienię, a jak ustawić wysokość przodu. Teraz wygląda to tak: Efekt jest taki, że tył jest dużo wyżej od przodu, na tych śrubach już wyżej nie podniosę. Zastanawiam się, czy rama już na tym etapie powinna być wypoziomowana, czy może dopiero po montażu całości się to ustawia. A pochylenie jest następujące: Co daje następujący wynik: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 zawieche ustawisz jak wszystko będzie siedziało na miejscu no jak inaczej kolego ? zerknij w serwisówkę jak stoi nominał, poza tym pamiętaj ze to pickup czyli d*pa w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 czemu te amory z tyłu są tak niesymetrycznie montowane? może 4 powinny być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 3 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2013 ustawianie wysokości zawieszenia na nominał według serwisowki dla d22 ale generalnie polecam sobie znaleźć serwisówkę jaka kolejność raczej - zawieszenie - uk.kierowniczy, hamulcowy - silnik - skrzynia - buda -paka - regulacja tez sie zastanawiałem czemu tak są i może aby jakoś kompensować to że wał obciąża nierówno, a może po prostu miejsca nie było, albo dzięki temu są takie same elementy przy resorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezzo Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) Dzięki. Serwisówkę mam. Bez niej ani rusz. Momenty dokręcania śrub, schematy rysunkowe są bezcenne. Gdyby jeszcze opisy były po Polsku, to byłoby super. Jeśli chodzi o momenty dokręcania śrub, to czy stosować wartość mniejszą czy dokręcać na maksa? Teraz dokręcałem trochę więcej niż minimum. Edytowane 4 Listopada 2013 przez mezzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 zapodajcie linka albo plik do jakiejs serwisowki. moze byc po nienaszemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezzo Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 (edytowane) nie mam linka z którego pobierałem ale wrzuciłem na chomika: http://chomikuj.pl/SILVER10 Plik d22.zip Edytowane 4 Listopada 2013 przez mezzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 4 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 nie mam linka z którego pobierałem ale wrzuciłem na chomika: http://chomikuj.pl/SILVER10 Plik d22.zip super, dzieki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezzo Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 hugh_h, czym malowałeś zbiornik paliwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 4 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 hugh_h, czym malowałeś zbiornik paliwa? http://www.hcd-customdevices.pl/index.php/how-to/75-remont-pickupa-do-golej-ramy?showall=&start=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 5 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 Hej, nie wiem czy to znacie ale tak na rozluźnienie atmosfery: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 5 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 no nie wiem czy właściciel miał luźną atmosferę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 no nie wiem czy właściciel miał luźną atmosferę... mysle że poszły potem na alledrogo jako garażowane, nie używane w terenie i nie palone w środku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thespian Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 o ile elektronika odpaliła po przesuszeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 na pewno był dopisek że tapicerka po praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 8 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 U mnie jest tak: 1. wahacze pomalowane, jutro jeszcze czeka poprawka zdjęcia są po tym jak malowałem je środkiem na rdze super duper 2000 (zrobiłem tak bo spóźniłem sie z malowaniem po śrutowaniu i zrobił się rdzawy nalot;) 2. w końcu tez wyciągnęliśmy pakę z kąta. 3. w innym garażu jakieś 10km na południe rozpoczęto prace nad kabiną na zdjęciach widać dolną belkę która jest pod chłodnicami, oba końce przerdzewiały więc byłem zmuszony kupić i wstawić. Blacha do której ta belka była zgrzewana tez została wymieniona, co widać bo się ładnie świeci. 4. zaczełem też ogarniać bak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 8 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2013 no widzę że coś się ruszyło ale zbiornik rozkręcisz y wlejesz syfy ze środka mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi