Krystian_Nesta Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 no widzę że coś się ruszyło ale zbiornik rozkręcisz y wlejesz syfy ze środka mam nadzieję widzę mały problem ze zbiornikiem, śruby od tego dekla nie idą i nie wiem co zostanie z tego jak zaczne sruby ciąć. ciekawe ile taki dekielek kosztuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 no chyba że tak .... a jak urwiesz śruby to nie dekielek będzie do zabawy tylko zbiornik rozwiercanie w tym miejscu jak by zostało troche opiłków to mało fajne ja rozkładając swój samochód ukręciłem 4 śruby - 2 od budy i dwie od osłony pod zderzakiem, wszystko inne poszło zadziwiająco łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 13 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2013 (edytowane) no chyba że tak .... a jak urwiesz śruby to nie dekielek będzie do zabawy tylko zbiornik rozwiercanie w tym miejscu jak by zostało troche opiłków to mało fajne ja rozkładając swój samochód ukręciłem 4 śruby - 2 od budy i dwie od osłony pod zderzakiem, wszystko inne poszło zadziwiająco łatwo Pierwszy raz mi sie tak udało że po zalaniu odrdzewiaczem śruby wszystkie puściły. Zbiornik został zrewidowany od środka i wygląda nieskazitelnie. Teraz pasuje pomalować tą blaszaną puszke. A teraz muszę zrobić ogrzewanie w garażu bo końca nie widać, a zima się pcha drzwiami i oknami. Edytowane 9 Listopada 2013 przez Krystian_Nesta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 zima jak zwykle zaskakuje ... ja też jestem z pewnym pracami do tyłu a tu już za zimno że by farby / kleje się utwardzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan250 Opublikowano 16 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2013 gdzie to D22 jeździło że takie skorodowane moje mało co ma rdze coś koło plastikowych poszerzeń z tyłu i tyle ale podoba mi się że ta reaktywacja naprawdę dobrze wygląda jeśli można wiedzieć widzę że wszystkie tuleje wymieniłeś na polibusze potrzebuję zestaw na tył do resora i na przód też pod resor bo akurat jestem w trakcie montażu przedniego mostu od k260 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/92892-d22-swap-mostu-patrol-k260/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 25 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 gdzie to D22 jeździło że takie skorodowane moje mało co ma rdze coś koło plastikowych poszerzeń z tyłu i tyle ale podoba mi się że ta reaktywacja naprawdę dobrze wygląda jeśli można wiedzieć widzę że wszystkie tuleje wymieniłeś na polibusze potrzebuję zestaw na tył do resora i na przód też pod resor bo akurat jestem w trakcie montażu przedniego mostu od k260 http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/92892-d22-swap-mostu-patrol-k260/ Jak byś mógł następnym razem wstawić chociaż jedną kropkę nie żebym się czepiał... Skoro Twój d22 trzyma się w miarę to ja bym zafundował mu totalną konserwację. Żeby potem kosztów gigantycznych nie było. Dobra Panowie żadnego wpisu już tyle dni!? to ja wrzucam foty żeby nie było że nic nie robię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 to robisz z laminatu ? laminat jak i wszystkie szpachle kładzie się na podkład (taki który je toleruje czyli nie na reaktywny na ogoł) a nie na goła blachę niestety, bezpośrednio na blachę to jest błąd bo nie zapewnia ochrony antykorozyjnej i dobrej przyczepności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 (edytowane) to robisz z laminatu ? laminat jak i wszystkie szpachle kładzie się na podkład (taki który je toleruje czyli nie na reaktywny na ogoł) a nie na goła blachę niestety, bezpośrednio na blachę to jest błąd bo nie zapewnia ochrony antykorozyjnej i dobrej przyczepności. Na to już nie mam wpływu, Nie wszystko robię sam. W ogóle to już bym kilka rzeczy inaczej zrobił.Dzięki za podpowiedz, następnym razem będę uważał A widziałeś jak kaczka umyta? Teraz na tapecie podłoga w kabinie. Jest dziura do zrobienia pod nogami kierowcy. Przy okazji pytanie które juz kiedys zadawałem. Skąd się tam zbiera woda??? Edytowane 25 Listopada 2013 przez Krystian_Nesta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezzo Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Witam po dłuższej nieobecności. U mnie rama z zawieszeniem powędrowała do mechanika, który ma włożyć silnik i skrzynię po przeglądzie i uszczelnieniu. Doszła jeszcze wymiana sprzęgła. Kupiłem nowe chromy na przedni zderzak. Kabina i skrzynia ładunkowa czeka na montaż, a później pojedzie do blacharzo-lakiernika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Na to już nie mam wpływu, Nie wszystko robię sam. W ogóle to już bym kilka rzeczy inaczej zrobił.Dzięki za podpowiedz, następnym razem będę uważał A widziałeś jak kaczka umyta? Teraz na tapecie podłoga w kabinie. Jest dziura do zrobienia pod nogami kierowcy. Przy okazji pytanie które juz kiedys zadawałem. Skąd się tam zbiera woda??? woda...najpewniej z podszybia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2013 Jak będe miał dostęp do kompa to wkleje zdjęcie gdzie ja miałem przeciek do kabiny, co prawda w T2 ale w waszych może jest taka sama konstrukcja tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 W takim razie czekam Debeściak na wskazówki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Na zdjęciu zaznaczyłem miejsce gdzie wlewała mi się woda do kabiny, jest to połączenie chyba podłużnicy z resztą budy i pozostawili tam taki podłużny otwór no i ładnie nim sobie woda z szyby wpływała i dalej gdzieś między blachami pod nogi. Otwory są po obu stronach u mnie ich już nie widać bo potraktowałem je fixalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Dzięki, jutro zwrócę szczególną uwagę na to miejsce i się przyglądnę mu. praca nad kabiną: i niekończące się malowanie rozmaitych szpeji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 (edytowane) felgi to lepiej proszkowo ...powłoka bardziej "mięsista"będzie i taki trochę półmat wychodzi Edytowane 11 Grudnia 2013 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 11 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 to tylko felga na zapasie, za duże wżery były i nie było sensu dawać do proszku. poszlo wiec pod pistolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 a ja mam doświadczenia że to właśnie proszkiem można ładnie zapchać dziury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 a ja mam doświadczenia że to właśnie proszkiem można ładnie zapchać dziury Co kraj to obyczaj;) najważniejsze że lakieru jest nadmiar a za proszek trzeba dodatkowo płacić. w ogóle to jakimś sposobem łudziłem się że wyjadę w tym roku samochodem, ale jest to nierealne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 13 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2013 tak to jest że jak się rozłoży to jeszcze zostaje to to i może tamto no bo przecież potem nie będzie dostępu i to tylko jeszcze przy okazji i się okazuje ze zajmuje to 4 razy tyle czasy i 2 razy zakładany budżet niestety kiedyś trzeba powiedzieć stop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Pogoda sprzyja, prace zostały wznowione. . . tak poza tym to, Wszystkiego i dużo fajnego w Nowym Roku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 u mnie też poszło .. zajrzyj ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 daj spokój.... jak przeglądam Twoje realizacje do łapie doła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 nie przesadzaj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystian_Nesta Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) dzisiaj drgnęło.. kolejny mały kroczek w tył i może jutro dwa w przód. . a tak było dzisiaj... kto wie do czego to jest? Edytowane 16 Stycznia 2014 przez Krystian_Nesta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luka270 Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Widzę kolego ze mamy podobny etap prac;)zaciski pierwsza liga :)a mi sie tak udalo kupic budę ze zero dziury lecz ty ramy tak na forum koledzy robili fotki u mnie tez sie znalazło max zeżarte przez rdzę--powodzenia Tobie i sobie bo wiosna tuz tuz chyba ;)POZDRAWIAM!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi