Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Podłączenie świateł led

Gość Pikuś13
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.09.2013 o 12:31, Pikuś13 napisał:

kupilem i zamontowalem swiatla led lecz niweiem jak mam je podlaczyc i gdzie moze ktos mi pomoze ?

Co to za światła ? Nie mają dołączonej instrukcji instalacji ?

W dniu 15.09.2013 o 12:37, bravo_ napisał:

Co to za światła ? Nie mają dołączonej instrukcji instalacji ?

kupilem je u chinczyka lampy zamontowalem na zdezaku lecz nie mam pojecia gdzie mam podlaczyc dwa przewody czarny i czerwony?

Nie mają one żadnego sterownika ? To są same lampy z wyprowadzonymi dwoma przewodami tylko ? W normalnych zestawach są lampy podłączone do sterownika (taka mała skrzyneczka), który to podłącza się do akumulatora (do plusa i do masy), a trzeci przewód łączy się z plusem światła pozycyjnego.

to mój nissan primera 

W dniu 15.09.2013 o 13:09, bravo_ napisał:

Nie mają one żadnego sterownika ? To są same lampy z wyprowadzonymi dwoma przewodami tylko ? W normalnych zestawach są lampy podłączone do sterownika (taka mała skrzyneczka), który to podłącza się do akumulatora (do plusa i do masy), a trzeci przewód łączy się z plusem światła pozycyjnego.

wlasnie nie bylo zadnego sterownika nic tylko lampy i przewody

pomozcie gdzie mam podlaczyc te przewody 

post-74991-0-37953700-1379250703_thumb.jpg

Jeśli lampy posiadają tylko dwa przewody to zapewne jest to masa i plus. Możesz to sprawdzć podlączając te przewody do akumulatora. Jeśli lampy  będą świecić to będzesz musiał dokupć układ sterujący.

W dniu 15.09.2013 o 13:31, jasiug23 napisał:

Jeśli lampy posiadają tylko dwa przewody to zapewne jest to masa i plus. Możesz to sprawdzć podlączając te przewody do akumulatora. Jeśli lampy  będą świecić to będzesz musiał dokupć układ sterujący.

juz tak sprawdzalem podlanczalem ledy do bateri i swieca , niewiem sam juz gdzie mam je podlaczyc te przewody 

jak potrafisz to zrób sam sterownik http://ep.com.pl/files/6853.pdf a jak nie to kup gotowy http://www.sklep.hadron.pl/product-pl-3792-Modul-swiatel-Dziennych-LED-HID-501.html

światła dzienne mają się zapalać automatycznie po włączeniu zapłonu i gasić po włączeniu swiateł mijania Inaczej nie podbiją ci przeglądu Po drugie same światła musza posiadać homologację E4 i oznaczenie RL. Nie może być to lampa typu drut tuning

Lampy podłączasz do modułu a moduł pod stacyjkę,lampy mijania i postojowe oraz masę

Bez modułu możesz podpiąć pod postojowe ale jest to niezgodne z przepisami. światła dzienne wtedy załączasz normalnie manetką

Wystarczy tylko jeden prosty przekaźnik rozłączający Np na plusie po stacyjce zakładasz przekaźnik ido swiatełek normalnie zamkniety a cewke od przekaźnika podłączasz pod postojowe jak sie załączy w trakcie zapalanie swiateł postojowych gasną swiatła do jazdy dziennej od cała filozofia :D Pozdrawiam.

No to jak wszystko jasne i cała filozofia omówiona to zamykam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...