Jump to content
Części Nissana - iParts.pl

Ogrzewanie wnętrza T31

szumacherek

Recommended Posts

Witam

Od paru dni (może przez 3 lata nie zwracałem uwagi :-) ) ogrzewanie dmucha do kabiny bardzo ciepłym powietrzem. Jak ustawię temperaturę na 22 stopnie to przy samym wywietrzniku wydmuchiwane powietrze ma 45 stopni.  Czy to jest prawidłowy obiaw?  a może powinienem coś sprawdzić tylko co? Dziękuję za pomoc.

sprawdź termistor, w P11 jest w okolicach prawej strony pod kierą, taka kratka w plastikach 

• 3 weeks later...

DINO sprawdziłem termisor o ile dobrze zrozumiałem :-)

618571d4-c13b-44fe-a1c6-196df4923cb9.pngc6a0e4c7-b01a-4273-94a2-9df756337796.png

Jest z nim jak widać na zdjęciu chyba wszsytko w porządku tylko skąd mam to wiedzieć? Czy ten termistor można wymienić? Jak tak to gdzie mogę to kupić?

Znalazłem jeszcze parametry sensora na australijskim forum

IMG_0519.JPGIMG_0520.JPG

Jeżli termistor jest dobry to co można dalej sprawdzić? Jedyne ustawienie z jakim moge jeździć tak aby się nie ugotować w samochodzie to 16 stopni - wieje tak jak powinno.

Czy ktoś z forumowiczów ma jakiś pomysł?

Cześć

Problem rozwiązał się sam.

Jak pisałem w innym wątku wymieniłem radio w samochodzie na Asteroid Smart. Po wymianie samego radia nie działały na kierownicy przyciski sterujące radiem oraz przycisk „i”. Aby można było używać sterowania z kierownicy musiałem  zakupić i zainstalować interface  „Unika”.  W trakcie używania samego radia bez odpowiedniego modułu wnętrze było ogrzewane bardzo ciepłym powietrzem. Po zainstalowaniu modułu czyli podłączenia do fabrycznej instalacji radiowej z jednej strony a z drugiej do radia problem ustąpił.

Ciekawe czy jeżeli ktoś z Was wymieniał radio w samochodzie i nie ma lub nie miał przez moment sterowania z kierownicy miał ten sam problem.

.

• 1 month later...

Witajcie,
jeżdżę T31 od kilku miesięcy i to co obecnie zauważam to właśnie nierówna praca ogrzewania. Brak płynności w wyborze temperatury. Jak silnik się rozgrzeje to albo grzeje mocno albo ledwo ledwo.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...