robertz68 Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Cześć Wszystkim, Jadę sobie dzisiaj moim QQ 2.0 dCi i nagle zapala mi się zaproszenie do serwisu. Trochę się zdziwiłem bo mam przejechane 82 tys. a przegląd powinien być w okolicach 90 tys. No nic myślę sobie że na pewno na ostatnim przeglądzie przy liczniku 62 tys. przez pomyłkę ustawili następny po 20 tys. a nie 30 tys. Wróciłem przed chwilą do domu i patrzę do książki: następny przegląd 90 000 przy przebiegu 82 tys lub przed którymś tam lutym 2014 roku? Powiem szczerze że jestem zaskoczony, to w końcu 90 tys. czy 80 tys.? Czy ktoś z was spotkał się z takim zapisem? Pozdrawiam Robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Cześć Wszystkim, Jadę sobie dzisiaj moim QQ 2.0 dCi i nagle zapala mi się zaproszenie do serwisu. Trochę się zdziwiłem bo mam przejechane 82 tys. a przegląd powinien być w okolicach 90 tys. No nic myślę sobie że na pewno na ostatnim przeglądzie przy liczniku 62 tys. przez pomyłkę ustawili następny po 20 tys. a nie 30 tys. Wróciłem przed chwilą do domu i patrzę do książki: następny przegląd 90 000 przy przebiegu 82 tys lub przed którymś tam lutym 2014 roku? Powiem szczerze że jestem zaskoczony, to w końcu 90 tys. czy 80 tys.? Czy ktoś z was spotkał się z takim zapisem? Pozdrawiam Robert To zależy czy masz typ "E" czy "D" sama instrukcja jest ogólna,patrz zapis w książeczce gwarancyjnej.Tu masz wszystkie "przeglądówki" http://www.autoniss.pl/serwis/przeglad-okresowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertz68 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 jak byk mam w książce serwisowej przegląd przy 90 tys km. (zresztą robiłem po 30 i 60 tys.). Podejrzewam zagrywkę serwisu, przegląd przy 90 tys. wypadnie mi minimalnie po gwarancji i zapewne zakładają (i słusznie) że już do nich nie zawitam więc zmniejszyli przebieg aby mnie na siłę ściągnąć. A i jeszcze ciekawostka, jak normalnie zapala się kontrolka o przeglądzie to gdzieś na 2 tys. przed terminem jest pierwsze ostrzeżenie, po jakimś czasie drugie i częstotliwość się z czasem zwiększa. Tym razem po prostu się zapaliło wielkie ostrzeżenie i trzeba je kasować klawiszem "i". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 jak byk mam w książce serwisowej przegląd przy 90 tys km. (zresztą robiłem po 30 i 60 tys.). Podejrzewam zagrywkę serwisu, przegląd przy 90 tys. wypadnie mi minimalnie po gwarancji i zapewne zakładają (i słusznie) że już do nich nie zawitam więc zmniejszyli przebieg aby mnie na siłę ściągnąć. A i jeszcze ciekawostka, jak normalnie zapala się kontrolka o przeglądzie to gdzieś na 2 tys. przed terminem jest pierwsze ostrzeżenie, po jakimś czasie drugie i częstotliwość się z czasem zwiększa. Tym razem po prostu się zapaliło wielkie ostrzeżenie i trzeba je kasować klawiszem "i". Jast akcja naprawcza dla twojego silnika,może to wywala jakiś błąd a nie konieczność zrobienia przeglądu.Zadzwoń i spytaj co jest grane.A ile przejechałeś od ostatniego przeglądu km? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertz68 Opublikowano 14 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 dzięki za info o akcji. Na pewno się dowiem. Jeśli chodzi o przebieg to przejechałem dokładnie 20 tys. Zresztą podsyłam zdjęcie z książki. Widać jak byk że ktoś sobie skrócił kilometry między przeglądami i jeszcze to samo ustawił na wskaźniku inspekcji więc nie widzę przypadku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Payne79 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ja też mam w książce zapis o przeglądach co 30 tyś i też serwisuję w Zielonej Górze, jednak w komputer wpisali nie 30 a 20 tyś. Twierdzili, że wcześniejsze modele miały co 20 tyś i nie sprawdzali mojej książki . Jednak u mnie nie ma problemu, autem jeździ żona która robi 15k rocznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badi Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Ciekawa sprawa, ale na marginesie jaka jest akcja naprawcza dla 2.0 dCi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dareq Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Zmiana programu ecu niby maja po tym panewki sie mniej zużywać a druga to przewód dolotowy. Więcej info masz w dziale akcje serwisowe. Ja jutro dzwonię do dilera sie dopytac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.