Arek90 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Witam Oderwała się (a raczej ktoś jej pomógł) od lewych przednich drzwi listwa boczna , niestety jest tak powyginana , że nie mogę jej naprostować i wątpię aby przyklejenie coś dało bo wygięcie jest silne i jak przykładałem ją do drzwi to musiałem użyć siły żeby ją jakoś dopasować. Teraz dwa pytania : 1) Czy znajdę gdzieś w internecie sklep z nowymi nie używanymi listwami ? Po wpisaniu w google "Listwa boczna drzwi przednich nissan almera n15" wyskakują nieważne oferty z allegro i jedyne co to jakaś "Repertuarka progu" , czy może ma ona jakąś inną nazwę ? 2) Zakładając , że znajdę taką listwę to czym ją przykleić aby dobrze trzymało i czym usunąć pozostałości po poprzedniej listwie ( duże ilości kleju , taśmy klejącej dwustronnej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zoidberg Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Szukaj na szrocie, a najlepiej przykleić na klej montażowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Klej do szyb tez mozna polecic. Tym ja robilem i trzyma dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek90 Opublikowano 15 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Problem w tym , że na szrotach na razie dostać nie mogę . Będę szukał dalej , w końcu musi się trafić . Dzięki za porady co do kleju , a co powiecie na oczyszczenie ? Znajomy poradził mi użyć rozpuszczalnika "Nitro" ale obawiam się jak zareaguje z lakierem (jest to bardzo stary lakier). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smok_DW Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Gdzies bylo na forum ale nie pamietam gdzie. Nie pamietam czym stary oczyszczalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Problem w tym , że na szrotach na razie dostać nie mogę . Będę szukał dalej , w końcu musi się trafić . Dzięki za porady co do kleju , a co powiecie na oczyszczenie ? Znajomy poradził mi użyć rozpuszczalnika "Nitro" ale obawiam się jak zareaguje z lakierem (jest to bardzo stary lakier). Z drzwi, to najpierw stary klej ściągnąć za pomocą plastikowej szpachelki, możesz spróbować nitro, ale tylko tam gdzie była listwa. Gdybyś zobaczył że schodzi lakier (choć wątpię, może zmatowieć), to odstąpisz i tak jeszcze zostanie podkład, potem próbuj benzyną ekstrakcyjną. Znalazłem Ci parę sztuk, to możesz podzwonić http://allegro.pl/listing/listing.php?string=nissan+almera+N15&search_scope=category-18706 Jakbyś napisał np. w profilu czy to 3 czy 5 drzwiowy, też by było łatwiej szukać. Na tej stronce sklepów nie ma, a szukając w sklepach - to czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.