TomekX-TRAIL Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Jak jesteś w stanie ręką poruszać tylnym stabilizatorem, to na 99% gumy do wymiany. Jednak miałeś rację... rękami potrafię poruszać i jest luz... teraz w jakieś cenie poliuretan w kolorze czerwonym bo wiem że najlepsze Myślę o tym: http://allegro.pl/polibusze-nissan-x-trial-t30-tuleja-tuleje-stab-t-i5149434691.html Edytowane 12 Lipca 2016 przez TomekX-TRAIL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gkowal Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Jednak miałeś rację... rękami potrafię poruszać i jest luz... teraz w jakieś cenie poliuretan w kolorze czerwonym bo wiem że najlepsze Myślę o tym: http://allegro.pl/polibusze-nissan-x-trial-t30-tuleja-tuleje-stab-t-i5149434691.html To co podałeś to wygląda na pośrednika, a nie na producenta, a więc ma dodatkową marzę. Nie chcę się powtarzać, zobacz post nr 41 tego wątku tam podałem info gdzie i za ile 2 lata temu kupowałem u producenta. Nie mówię że to jedyny słuszny producent, ale ja go mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrz Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam. Nie wiem czy w dobrym miejscu piszę ale mam mały problem i chciałem prosić o podpowiedź. Chodzi o głuche niemetaliczne stuki dochodzące z okolic tylnego zawieszenia. Nie będę ukrywał, że są bardzo irytujące i słychać je najgłośniej przy niedużych nierównościach. Nie będę ukrywał, że jest to dla mnie strasznie irytujący dźwięk więc w ostatnim czasie zostały wymienione: 1. wszystkie tuleje na wahaczach - poprzecznych wzdłużnych 2. Gumy stabilizatora 3. Łączniki stabilizatora 4. Tulejki w zwrotnicach (tam gdzie dokręcany jest wahacz wzdłużny czy jak kto woli drążek reakcyjny 5. Klocki hamulcowe tył wraz z czyszczeniem zacisków i szczęk od hamulca ręcznego 6. Przy okazji oba łożyska piast 7. Sprawdzone amortyzatory na trzepakach sprawność 82% lewy / 86% prawy, mimo wszystko kolumny rozebrane wyczyszczone, sprężyny obejrzane czy nie ma jakiś pęknięć, amortyzatory sprawdzone czy nie stukają przy maks wysunięciu, wszystko ładnie złożone i zmontowane 8. Przy sprawdzaniu amorków i sprężyn wymienione górne poduszki (górne mocowania) 9. W bagażniku porządek wszystko poukładane tak żeby nie latało Już mi pomysłów brakuje. Mechanik jak to nazywam organoleptyczni i wzrokowo sprawdził tuleje tylnej belki i tuleje mocowania mostu nie stwierdził ani luzu ani jakiegoś nadmiernego spękania gumy. I tu pytanie główne czy właśnie któraś z tych tulejek może takie małometaliczne stuki powodować. Proszę o jakąś poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 A może to jest oparcie tylniej kanapy? Ona telepie we wszystkich X-trailach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 wywal wszystko z bagażnika i wtedy sprawdź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrz Opublikowano 28 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2018 Z tylnim oparciem walczyłem i jest zrobione fakt może jeszcze raz wywalę wszystko z bagażnika i może się coś wyjaśni ale nie ukrywam że stuki dochodza z pod podłogi właśnie bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mintaka Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Z tylnim oparciem walczyłem i jest zrobione fakt może jeszcze raz wywalę wszystko z bagażnika i może się coś wyjaśni ale nie ukrywam że stuki dochodza z pod podłogi właśnie bagażnika W primerze p12 stukała mi w bagażniku twarda wykładzina o blachę po tym jak spinka tapicerska wypadła. Też troche do tego dochodziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wd40 Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Mi kiedyś hałasowała blacha pomiędzy tłumikiem a bagażnikiem. Jest tam taka blacha termiczna aluminiowa, połóż się pod tył auta i wsadź rękę nad tłumik i sprawdź ta blachę czy nie lata. Wystarczy dać większe podkładki i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi