Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan 350z turbo Golden Angel

Łukasz83
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Musisz zrobić takie coś jak ludzie montują w busach czyli mają zwykłe zawieszenie ale żeby nie siadał za mocno pod obciążeniem montują poduszki i kiedy auto jest załadowane to wystarczy je napompować.

post-77766-0-84068600-1442733764_thumb.jpeg

Edytowane przez jakub350

No ale to jest właśnie ta poduszka która ponoć lubi pękać jak się wozem trochę poszaleje

W wątku o zawieszeniu pneumatycznym pisałeś o przecierajacych się poduszkach o sprezyny w PLS i o braku tego w ofercie Mapeta. Chciałbym mieć coś takiego na pokładzie i być spokojnym ze przy ostrej jeździe nic tam nie strzeli

Wiesz to to nie jest problem bo podobno same poduszki są bardzo tanie i można to spokojnie wymienić raz do roku gorzej jak pękna w trakcie ostrzejszej jazdy

Przeciez ja i Krzysiek piszemy Ci ze w trakcie jazdy nie uzywasz poduszek tylko jedziesz na gwincie wiec co ma pekac jak nie jest napompowana? Popujesz ja tylko jak chcesz przejechac przez jakas przeszkode

Edytowane przez Bydle

A jazda na codzień na gwincie przy obniżonym bodykicie jest możliwa? Tak jak mówiłem już teraz mam problem na "leżących policjantach" czy wjeździe do garażu. O ile mniej więcej obniży się auto na gwincie? Bo może być tak że jak połącze gwint z obniżonym bodykitem w jeździe codziennej to urwe zderzak przy pierwszej dziurze czy koleinie w jezdni

Jak chcesz to możesz położyć go totalnie na glebie w dosłownym tego slowa znaczeniu w zależności jakiej wielkości masz felgi. Ja akurat nie przezywam tego że gdzies przytre czy zderzak porysuje, jak porysuje to pomaluje i tyle.

To tylko propozycja montażu trza oblukac zwieche i może da sie to rozwiązac inaczej.

Ale sam Łuki piszesz że masz rzadkie problemy z przejazdami przez nierówności , obniż auto aby ładnie sie prezentowało a nie szurało po asfalcie.

A po osiedlu z garbami i tak nie lata sie 100 na godzine.

Jakoś da sie to ogarnąć abyś był zadowolony.

ja nie jestem za mega obniżaniem auta, nissan i tak ma maly prześwit i   myśle że seryjna wysokość do jazdy na codzień jest idealnie dobrana   ja na przykład co roku mam problemna staci diagnostycznej  bo przy wjeżdzaniu na rolki przód auta nurkuje i zdeżak jest doslownie 1cm nad ziemią    

Jak chcesz to możesz położyć go totalnie na glebie w dosłownym tego slowa znaczeniu w zależności jakiej wielkości masz felgi. Ja akurat nie przezywam tego że gdzies przytre czy zderzak porysuje, jak porysuje to pomaluje i tyle.

Ale ja mam zderzak carbonowy więc nie pomaluję

To tylko propozycja montażu trza oblukac zwieche i może da sie to rozwiązac inaczej.

Ale sam Łuki piszesz że masz rzadkie problemy z przejazdami przez nierówności , obniż auto aby ładnie sie prezentowało a nie szurało po asfalcie.

A po osiedlu z garbami i tak nie lata sie 100 na godzine.

Jakoś da sie to ogarnąć abyś był zadowolony.

Broń Boże nie chcę żeby szurało po glebie. NIe jestem zwolennikiem stance'u aczkowlek 2-3 cm w dół poprawiłoby ogólny look auta - tylko boję się , że te 2-3 cm w połączeniu z moim bodykitem to już będzie oranie wszystkich przeszkód na drodze

ja nie jestem za mega obniżaniem auta, nissan i tak ma maly prześwit i   myśle że seryjna wysokość do jazdy na codzień jest idealnie dobrana   ja na przykład co roku mam problemna staci diagnostycznej  bo przy wjeżdzaniu na rolki przód auta nurkuje i zdeżak jest doslownie 1cm nad ziemią    

Ja w tej chwili na seryjnym zawieszeniu nie mogę skorzystać z ciechanowskiej hamowni, bo nie wjadę na rolki

Broń Boże nie chcę żeby szurało po glebie. NIe jestem zwolennikiem stance'u aczkowlek 2-3 cm w dół poprawiłoby ogólny look auta - tylko boję się , że te 2-3 cm w połączeniu z moim bodykitem to już będzie oranie wszystkich przeszkód na drodze

No fakt zapomniałem no ale coś sie chyba da zrobić 

To bedą bardzo dobrze zainwestowane złotówki - rozumiem że wspomaganie z wiatraczkiem będzie 

Tak jest, nie inaczej :D

Zanim kupię jakiś wiatraczek na pewno się do Ciebie odezwę - opowiesz mi trochę o swoim zestawie i o odczuciach

• 2 miesiące temu...

Dziś będąc na fali ostatniego filmiku który w dziale "videoclipy z naszą seria" podrzucil 13E7 zakupiłem do auta zestaw LEDow do podświetlenia podwozia. Ponieważ nie mogłem zdecydować się na kolor zakupiłem zestaw który ma opcje świecenia w 7 kolorach do wyboru. Ze względu na brak czasu montaż przewidziany na koniec kwietnia

• 4 tygodnie później...

Niestety nie mam czasu. Nadmiar obowiązków. Ale pod koniec kwietnia ruszam z tematem ;)

Dziś wróciłem z zagranicy wiozac w bagażu podręcznym tylko mały akumulatorek, parę metrów kabli, pilot z antenka i... kanapkę ;) wzięli mnie na osobista ale szczęśliwie udało się dowieźć wszystko do kraju :)

post-82725-0-08132200-1451254556_thumb.jpg

No pewnie pierwsze wrażenie ochrony jak to zobaczyli musiało być za***iste :D dobrze że Ci nie chcieli głębiej zajrzeć :P jak to nie tajemnica to powiedz ile za taki diwajs ;)