Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan 350z turbo Golden Angel

Łukasz83
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

W Polsce widziałem je za 350 zł, Niemcy okazali się bardziej ludzcy i sprzedali uchodźcy za całe 24 ojro :)

Kurde napalalem się by wladować turbo jeszcze pod koniec tego roku ale jak teraz czytam ze Krzyśkowi tez korba pękła podobnie jak Jarkowi to myślę czy nie warto pozbierać kasę o od razu kuc piecyk

W moim infie po ok 6000km zgięło, naszczęście nic nie ucierpiało poza jednym natryskiem oleju na denko tłoka...

Kolega Artur w swoim DE z biturbo nie miał tyle szczęścia:

ASS%20ASS%20jebudup%20na%20poznaniu_zpsp

Zdroworozsądkowe 400KM i 520-540Nm to polata bezstresowo, tylko żeby nie nie korciło by robić więcej :P
Ha oj chciałbym takie wartości mieć w swoim wolnossaczku :D :D :D

Pewnie masz rację. A po zakuciu juz jest wszystko w miare bezpieczne czy co jeszcze może nawalic?

Powyżej 650KM może rąbnąć fabryczna tuleja, dlatego profilaktycznie ja je wzmacniam :D

A tak to pilnować by nie przegrzać silnika i kontrolować płyny i częściej zmieniać olej i świece zapłonowe.

Problemy także mogą być z wysprzeglikiem bo turbo silnik dużo ciepła generuje i jak np. ostro schłoszczemy wóz po czym się zatrzymamy to wysprzęglik ma nie za ciekawie, dlatego warto zrobić mu osłonę termiczną a przewód do niego idący warto zmienić na taki w stalowym oplocie.

To to już chyba drobnostki nie? A powiedz mi jeszcze jaka średnicę ma fabryczny wydech tak z ciekawości?

To to już chyba drobnostki nie? A powiedz mi jeszcze jaka średnicę ma fabryczny wydech tak z ciekawości?

pojedyńcze 60mm

Czyli jakieś 2,36 cala. No to przy 3,5 cala faktycznie mam zapas :D

Coobcio a ten problem z wysprzeglikiem przy turbo to znów ta akcja ze pedał sprzęgła nie będzie odbijać? Ten problem jest dość popularny w N/A nie da się z tym zrobić porządku raz na zawsze? Możesz mieć 700 kuniow ale jak pedał nie odbije to objedzie Cię civic :D

jeszcze nie ale jak tego nie opanuje to przerobie na linke

u mnie jest tak ze jak wpadne w odcinke to niemoge zmienić biegu niby sprzęglo wciskasz ale nie rosprzęgla do końca

No te sprzęgła to masakra. Mi czasem zapada się pedał po mocniejszej jeździe lub w lato w korku choć po wymianie pompy rzadziej niż kiedyś. Jak będzie się zdarzać w najbliższym sezonie to chyba zrobię jak radzisz

Ja nie lubię AT. Zdecydowanie chciałem manuala eu. Inne od razu skreslalem

Ja rowniez z AT mam slabe doswiadczenia.

Ale wiadomo kto co lubi.

P.S

Mnie tez juz raz pedal w podloge wpadl i nie chcial odbic... Dopiero teraz wiem ze to ich przypadlosc.

Mi Coobcio wymienił pompę sprzęgła i praktycznie jest już spokój. Sporadycznie się zapadnie. Zobaczę jak będzie w najbliższym sezonie

No mi raz się zdarzyło jak mu przyjebałem na zawrotce. Albo to początek złego , albo jednorazowe zdarzenie. Zobaczymy jak teraz będzie...

Jak się powtórzy to możesz spróbować zmienić płyn pompę sprzęgła ew wysprzeglik albo zrobić linkę jak Jarek radzi

No jestem ciekawy jak będzie chodzić ta bestia :D czekam aż zdasz relacje z jazdy