Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan 350z turbo Golden Angel

Łukasz83
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę zmienić na te z 370z gdyż te moje trzeba by przerabiać prawy kolektor pod turbo

Muszę zmienić na te z 370z gdyż te moje trzeba by przerabiać prawy kolektor pod turbo

Lewy :D

Pociąć i obrócić o 180* bardzo mało miejsca na DP by było i na pewno by się nie zmieścił tej grubości jakiej planowałem... :D

Lecimy z koksem :)

20170607_000953.jpg

Dnia wczoraj maszyna uruchomiona, nie składana specjalnie do końca bo trzeba by ją rozbeirać w celu pomalowania obudowy zimnej storny turibny i kolekotra ssącego.

Tylko proszę Lukciu posłuchaj się tym razem nie drutuj i malowanie trzeba zrobić proszkowe....

Złote te elementy będą z ch*ja, moim zdaniem i wielu innych którzy niemal co dziennie widzą to auto rurki i muszla czarna albo czerwone !!

20170614_180535.jpg

Trochę technologię produkcji usprawniliśmy o rozprasowane końcowki na rurkach, takim śmiesznym sprzęcikiem, takie coś on z końcowkami robi:

20170614_160044.jpg

No i downpipa masz 3,25 cala przechodzącego w resztę twojego wydechu 2x 2,5 cala:

20170613_223909.jpg

Wydech jest dość głośny i teraz kwestia czy chcesz Wastegata wprowadzonego w wydech czy może pokusimy się dalej i puszczamy przez całe auto rurę od niego w środkową siatkę w tylnym zderzaku coś ala Ferrari F40 :P ??

Jak turbina osiągnie zadane doładowanie to z rury strachu będzie się wydobywać bardzo męski, okrutny  sound i w nocy pewno będzie ziać ogniem :D

Przy spokojnej jeździe będzie cisza, efekt tylko przy gazie w podłodze i jak turbina osiągnie swój zadany maks boostu.

No i żeby auto nie zabiło cię w 15 minut od momentu przekazania kluczyków dołądowanie ustawie najmniejsze jakie się da - jakaś 0,4 barowa sprężyna w Wastagacie, czy chcesz odrazu podpisać testament i pójdziemy grubiej np. 0,6 albo 0,7 bara gdzie pełna trakcja na obecnych oponach pojawi się w okolicach 4 biegu ?

Rozwiązanie jest proste walimy 1 mapę na te 0,4 Bara a druga na 0,6-0,7 ile to dmuchnie bez AVCR i nedziemy testować;)

ale bez żadnego solenoida, ebc czy innego cuda tak się nie da zrobić, albo inwestujesz w AVCR, albo jeździsz na stałym doładowaniu... tak to jakiś drut i groźba eksplozji pieca... przecież Zeta nie steruję doładowaniem na seryjnym kompie :) jak chcesz jeździć na tym zawiasie i oponach to max 0.4 bara, a jak nie to kup dobrą gumę i niech Ci Kuba trochę to zawieszenie wyreguluje, inaczej organy na przeszczepy rozpisz już dziś :) 

Nie no można zrobić 1 mapę z wycofanym zapłonem na której będzie te 50Nm mniej, auto będzie łagodniejsze i to sporo...

moc sie dozuje pedałem gazu ,  nie trzeba  żadnych cudów    mój ma seryjne zawieszenie  chińskie opony i jakoś jeżdzi i sie nie rozzzz 

jedynie radze dołożyć kontrole trakcji 

A jakiej mocy można się spodziewać na doladowaniu 0,4 Bara? Opcja z okrutnym męskim soundem mi się podoba :D ale chyba i tak bedzie ciszej niż do tej pory? Coobcio a jaka opona wejdzie u mnie maksymalnie na tyl nie rolując nadkola?

Jarek a daj mi namiar na ta kontrolę reakcji. Ile czasu trwa montaż tego?

Trakcji

bardzo ładny wynik, kup po prostu sobie komplecik świeżych markowych gum, 275 Ci wystarczy na naukę, ja to bym się serią bał przycisnąć na tych gumach z 2011r :) 

Niewykluczone że tak zrobię chociaż na tyl ale zastanawiam się jaki maks rozmiar wejdzie. W grę wchodzą tylko polslicki

Doładowanie początkowo ustawiłem 0,45 spadające na 0,3 to maszyna generowała 405KM, 610KM generuje przy 0,4 narastającym do 0,9...

Trzeba nastroić je tak by było 0,45 narastające na 0,65 i myślę że będzie wówczas okolica 500KM i przyjemny niski niuton w okolicach 530-540, który przeniosą obecne opony już od 3-ciego biegu :D

O takie coś by było ekstra na tą chwilę:

start_zpsrleadc1z.jpg

A Co do pół slików i jazdy na co dzień to moim zdaniem absolutnie bezkonkurencyje są Advany AD08R:

ADVAN_NEOVA_AD08R.jpg

W deszczu jest naprawdę dobrze ale najistotniejsze jest to, że schodzą 3 razy wolniej jak R888 przy czym trakcję mają naprawdę nie wiele od nich gorszą - to jest mój wybór.

Rozmiar dla Ciebie:

http://allegro.pl/opony-2x-yokohama-advan-neova-ad08r-275-35r19-96w-i6826398294.html

No i furka do rozbiórki by malować fruty a w tym czasie będzie robiona niespodzianka w innej doładowanej Zecie :D

Dzięki sam jestem ciekawy jak to będzie jeździć. Projekt oczywiście będzie kontynuowany ;)

A Co do pół slików i jazdy na co dzień to moim zdaniem absolutnie bezkonkurencyje są Advany AD08R:

ADVAN_NEOVA_AD08R.jpg

W deszczu jest naprawdę dobrze ale najistotniejsze jest to, że schodzą 3 razy wolniej jak R888 przy czym trakcję mają naprawdę nie wiele od nich gorszą - to jest mój wybór.

to są półslicki ?! 

Jeżdżę na nich 3 sezon i bylem pewny ze to zwykła opona...

to są półslicki ?! 

Jeżdżę na nich 3 sezon i bylem pewny ze to zwykła opona...

Te opony to coś pomiędzy pół slickiem a uliczną oponą do aut sportowych. Wyprodukowana jest na bazie opon wyścigowych (osnowa/opasanie). Mieszanka gumy jest stabilna po rozgrzaniu i nie płynie jak zwykłe opony po kilku okrążeniach na torze.

• 2 tygodnie później...

Frukty pomalowane proszkowo. Jesteśmy gotowi przystąpić do ostatniego etapu prac

post-82725-0-66584800-1499259228_thumb.jpg

post-82725-0-26719300-1499259242_thumb.jpg

Aj by ladniej to wyglądało można bylo muszle turbiny podtoczyc do okola by spawow nie bylo tak widać...

Teraz przez najblizszy tydzień i tak nie będzie czasu by go poskładać to mozna by to zrobić pod warunkiem ze nie będzie sie malować kolejne 3 tygodnie :D