pshow2 Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Tłumienie jest do końca. Tylko ta prędkość unoszenia w końcowej fazie powoduje "stuk" . Klapa swoje waży i raptowne zatrzymanie powoduje ten dźwięk. Myślę że z biegiem czasu to się troszkę uspokoi bo przecież amortyzatory nie będą takie mocne przez cały czas. Nie jest to uciążliwe w przeciwieństwie do oryginalnych amortyzatorów które otwierały klapę na wysokość moich oczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 2 godziny temu, pshow2 napisał: Tłumienie jest do końca. Tylko ta prędkość unoszenia w końcowej fazie powoduje "stuk" . Klapa swoje waży i raptowne zatrzymanie powoduje ten dźwięk. Jak założyłeś za długie/za silne , to Ci stuka. 2 godziny temu, pshow2 napisał: Myślę że z biegiem czasu to się troszkę uspokoi bo przecież amortyzatory nie będą takie mocne przez cały czas. Na to bym nie liczył. Jeżeli to amorki z Krosna, to raczej nie będą słabły. Ja oryginały wymieniłem po niespełna 3 latach, bo padły, a po wymianie na Krosno już 4 lata śmigają czy to zima czy lato ... i nic nie wali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano 30 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2022 Ja też wymieniłem siłowniki, były jeszcze oryginalne ale już nie otwierały do końca... Najpierw kupiłem Daco... Niby działały ok ale przyszły pierwsze mrozy i zaczęło się robić średnio... Zmieniłem na Krosno i jest tak jak powinno BYĆ.A że mam 192cm...Poprostu uważam na głowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshow2 Opublikowano 13 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2022 No i potwierdzam : po kilku dniach używania klapy bagażnika amortyzatory już działają prawidłowo a co najważniejsze mając 182cm wchodzę bez obaw pod klapę i nie uderzam w nią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabmir Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Dziękuję bardzo kwmen za podpowiedź. Kupiłem zamontowałem i jest super. Klapa delikatnie wyżej się unosi spokojnie pod koniec bez szarpnięć. Mam 181 cm wzrostu i jest idealnie pod mój wzrost. (zostaje 5 cm zapasu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2023 Tak jak kolega parę postów powyżej napisał że tylko od renault laguna 2. Sam posiadam już 3 rok te teleskopy i są jak oryginał zero druciarni a podnoszą dużo wyżej jak oryginał, w końcu głowa jest cała. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteque Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Bardzo dziękuję za tę dobrą radę z siłownikami od laguny. Zamontowałem przedwczoraj i super, klapa unosi się wyżej ? Jak rozwiązaliście problem za krótkich sznurków od półki? Jakieś fajne patenty czy po prostu trzeba wymienić na zwykłą sznurówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 19 Lutego Udostępnij Opublikowano 19 Lutego Ja u siebie nic nie wymieniałem pozostały oryginały i jest dobrze. oczywiście chodźi mi ote sznurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi