kriss75 Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Witam. Pomoże mi ktoś z szanownych kolegów? Telefon z androidem sparowany z radiem NC2, ale przy próbie połączenia do aplikacji nie mogę uzyskać kodu parowania samochodu. Wciskam INFO na radiu i nie mam opcji "NissanConnect Services" Co robię żle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 26 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2020 Witam. Kilka lat temu modne bylo wgrywanie radarow do naszych Connect2, czy to sie jeszcze robi? Jesli tak to powiedzcie mi jak bo zapomnialam i gdzie znalezc obecna baze danych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Witam, nie wiem czy w dobrym temacie pisze, jak nie to proszę moderatora o przeniesienie. Swój problem opisałem wraz z innym problemem wcześniej w innym dziale, ale po krótce go przytoczę. Mam problem z Nissan Connect'em, podczas jazdy gdy leci muzyka z BT , bądź z CD , przerywa dźwięk na ok. 22-25 sekund, po czym włącza ponownie ( w tym czasie utwór jest ciągle odtwarzany, np. w CD leci sekundnik ) ponownie dźwięk, na ok. 60 sekund i znów wyłącza na ok. 22-25 sekund, robi się tak 5 razy pod rząd i gaśnie ekran, aplikacja na monitorze się restartuje, pojawia się znaczek Nissana , i włącza dalej odtwarzanie, po minucie wyłącza znów dźwięk i tak w kółko. Czy ktoś miał podobnie wie co może być przyczyną? Wszedłem w serwisowe menu ale tam wszystko w porządku. Pomyślałem, że może nagram soft od nowa, gdzieś mi śmignął opis że przez USB to można zrobić. Tu moje pytanie czy to jest trudna i ryzykowna opcja? Aktualnie mam wersję d554, czy to jest najnowsza? Skąd ją pobrać? Pisałem zapytanie na stronie Nissana, to mnie do ASO odesłali, tam byłem zapytać z myślą może dobra dusza coś podpowie, naprowadzi Niestety gość mi powiedział że mogą podpiąć komputer za 295 zł i może uda się coś dowiedzieć, a jak nie to szukamy dalej ( ale te 295 zł stratny będę i brak odpowiedzi) :/ Dzięki z góry za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Wygląda chyba jakby zasilanie zanikało?Przerwa na kablu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanR Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Ale to nie dzieje się zawsze , powiedzmy w 70% , ostatnio nawet częściej działa. Niestety staram się wyłapać okoliczności tego zdarzenia, ale nie umiem :-) A o którym kablu Brzyk myślałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2020 Mówię ogólnie.Na dziurach wartepach, losowo. Może podczas montażu był przyciśnięty.Albo jak to mówią elektrycy, ja się nie znam, zimny lut. Nie bede się wgłębiał i pogrążał, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECH0TNIK PL Opublikowano 3 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2020 przesyłam odpowiedz z Nissan dot. connet : Pragnę poinformować, iż Pana pojazd posiada system NissanConnect. Pragnę również poinformować, iż w ciągu ostatnich kilku miesięcy zauważyliśmy wyraźny spadek zainteresowania aplikacją NissanConnect. Ze względu na fakt, iż jej funkcje stały się przestarzałe i chcemy mieć pewność, że przydzielimy odpowiednie zasoby tam, gdzie są najbardziej potrzebne, postanowiliśmy wycofać aplikację NissanConnect z dniem 31 marca 2020 roku. Informujemy, iż nie ma możliwości korzystania z aplikacji NissanConnect. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 4 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Już też o tym pisałem - i nadal mi szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterros Opublikowano 30 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 przesyłam odpowiedz z Nissan dot. connet : Pragnę poinformować, iż Pana pojazd posiada system NissanConnect. Pragnę również poinformować, iż w ciągu ostatnich kilku miesięcy zauważyliśmy wyraźny spadek zainteresowania aplikacją NissanConnect. Ze względu na fakt, iż jej funkcje stały się przestarzałe i chcemy mieć pewność, że przydzielimy odpowiednie zasoby tam, gdzie są najbardziej potrzebne, postanowiliśmy wycofać aplikację NissanConnect z dniem 31 marca 2020 roku. Informujemy, iż nie ma możliwości korzystania z aplikacji NissanConnect. Widać, że każdemu w odpowiedzi robią copy/paste tego tekstu.Dla mnie ubicie NC w 2,5 letnim aucie - jeszcze na gwarancji to obciach żeby nie powiedzieć bardziej dosadnie...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 30 Listopada 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2020 Do mnie napisali osobiście maila w momencie kiedy wycofywali Jakoś po zakupie auta chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Dziwna przypadlosc mnie trafila, w moim autku POI milcza, wszystkie komunikaty, ktore w ustawieniach znalazlam sa wlaczone (systemowe i nawi), POI sa wyswietlane, ale milcza, podpowiedzcie mi prosze gdzie szukac przyczyny. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2020 Może ściszone komunikaty - ale nie wiem czy głośność ma wpływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 15 godzin temu, monika99 napisał: w moim autku POI milcza, wszystkie komunikaty, ktore w ustawieniach znalazlam sa wlaczone (systemowe i nawi), POI sa wyswietlane, ale milcza, Komunikaty nawigacyjne działają normalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Komunikaty nawigacyjnie dzialaja normalnie ale komunikaty drogowe nie pamietaja glosnosci, za kazdym razem kiedy sie pokaza musze zglasniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2020 Na stronie System -> Nawigacja -> ... masz na jednej stronie 3 parametry do ustawienia. Nazw nie zapamiętałem, bo skleroza, ale 1 od góry ma być włączony, 2-gi od góry mam ustawiony na 13, a dużo niżej masz jeszcze 3-ci parametr "dźwięk & pik" (czy jakoś tak). Znajdziesz na pewno. To jedyne 3 miejsca do ustawienia parametrów głośności komunikatów nawigacyjnych. Godzinę temu, monika99 napisał: ale komunikaty drogowe nie pamietaja glosnosci Głośność komunikatów drogowych to ustawia się w ustawieniach systemowych radia, a nie nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucky Opublikowano 20 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2020 Jako że nie korzystałem jeszcze z NC w swoim N, a chciałem....widze tu powyżej ze juz to wycofali nim sie rozpędziłem - to przydaje sie teraz do czegos ten system w aucie - da sie tam cos odpalic - albo youtube, albo cokolwiek (przegladarke jakąs czy cos przydatnego)...? Jest jakis temat gdzies ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 Takue rzrczy nigdy w nim nie działały. Jak masz takie specyficzne potrzeby (to w końcu auto a nie komputer) szukaj auta z radiem AA...Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciechu11 Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 W dniu 3.07.2019 o 16:15, drds napisał: Też miałem teraz wymieniać przed wakacjami, ale kierownik serwisu poradził się wstrzymać, bo podobno staqra i nowa wersja niczym się nie różnią. Wymiana jest do 36 miesiąca i poradził zrobić to jak najpóźniej. Ciekawe czy będzie już kolejna wersja, czy ta obecna? Dostałem informację że nie 36 m ale 39 m od daty zakupu jest ważna aktualizacja, oczywiście z zastrzeżeniem 1 w roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 21 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2020 O ile w centrali ci klikną że możesz w ogóle dostać. Jak z przeglądu po roku wróciłem z niczym.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 22 Grudnia 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2020 W dniu 17.12.2020 o 11:15, Andrzej G napisał: Na stronie System -> Nawigacja -> ... masz na jednej stronie 3 parametry do ustawienia. Nazw nie zapamiętałem, bo skleroza, ale 1 od góry ma być włączony, 2-gi od góry mam ustawiony na 13, a dużo niżej masz jeszcze 3-ci parametr "dźwięk & pik" (czy jakoś tak). Znajdziesz na pewno. To jedyne 3 miejsca do ustawienia parametrów głośności komunikatów nawigacyjnych. Głośność komunikatów drogowych to ustawia się w ustawieniach systemowych radia, a nie nawigacji. Dzieki Andrzej, zmobilizowales mnie bym szerzej oczy otwarla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Witajcie. Male pytanie, czy na Nissan Connect 2 mozna korzystac z App. Android Auto, jesli tak, to jak to sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZARNO_CZARNY Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Instalowałem w grudniu ubiegłego roku i działa. Musisz zainstalować na telefonie Android Auto / poszukaj w necie / potem podłącz kablem telefon z gniazdem USB / to w schowku podłokietnika / na ekranie wyświetlacza / w dolnym lewym rogu pojawi się strzałka / uruchamiasz i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 (edytowane) Dzieki, mam Androida 10 na mojej komorce, podobno "AA" app. jest juz w srodku, na chwile obecna nie potrafie tego sprawdzic,,,auto jest zamarzniete i sniegiem zasypane, musze poczekac do wiosny Jesli dobrze zrozumialam, to nie potrzebuje logowac sie gdziekolwiek? Edytowane 12 Lutego 2021 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CZARNO_CZARNY Opublikowano 12 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 1 godzinę temu, monika99 napisał: Dzieki, mam Androida 10 na mojej komorce, podobno "AA" app. jest juz w srodku, na chwile obecna nie potrafie tego sprawdzic,,,auto jest zamarzniete i sniegiem zasypane, musze poczekac do wiosny Jesli dobrze zrozumialam, to nie potrzebuje logowac sie gdziekolwiek? W sumie to nigdzie, trzeba tylko pobrać Androida na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 17 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Probowalam AA uruchomic ale u mnie to nie chce dzialac, mam info, ze polaczono z Nissan Connect ale na ekranie nic sie nie dzieje, nie mam odpowiedniej strzalki probowalam dwa kable, oryginalny od Huawei p20 pro oraz jakis dziki z Allegro, efekt taki sam, czyli du*a, moze macie jakas rade dla Moniczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi