stoneface Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Witam, Niedługo kończy mi sie gwarancja na instalacje LPG w aucie, a ponieważ sprawuje się wyśmienicie chciał bym sam ją serwisować. W najbliższym czasie musze wymienic filterki. Teraz Pytanie jakie mam zakupić? Moja instalacja to BRC Sequent 24.11 zamontowana we wrześniu 2012r. Widzę na aledrogo że jest sporo różnych filtrów - różnia się kształtem i wymiarami. Filtr fazy lotnej mam taki sam jak na zdjęciu na tej aukcji: http://allegro.pl/f55-filtr-fazy-lotnej-brc-poliestrowy-sequent-24-i4225557887.html Kształt i numery dokładnie jak na zdjęciu. Wiem że w środku jest wkład - tylko jaki. Proszę wskażcie mi jaki powinienem zakupic - chcę wymienić obydwa filterki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Filtr fazy lotnej to możesz zamontować dowolny byle by miał te same końcówki standartowo to 12 mm i nie musi być wcale BRC bo płacisz za naklejkę i nic więcej przyzwoite filtry to są Czaja FL 03 2wie warstwy filtrujące koszt 19 zł a filtr >FFC Fazy ciekłej to w zależności co masz przy reduktorze czy masz osobny elektrozawór itp koszt 3-6 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 dokładnie tak jak Tofu pisze kup od razu 2 FL 03 czaja i bedzie git,hurtem taniej a wymienisz sam sprawdz tu. www.drypa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 10 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 wiem że TEch zrobił jakąś swoją super mega puszkę ale nie testowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 FFC mam na elektrozaworze przy reduktorze. Chciałem wykorzystać oryginalne obudowy do filtrów. Ale może zrobię na początek tak jak wy piszecie:kupie filtr czaja, zamontuje go.A w domu na spokojnie zobaczę i zmierze jaki mam wkład w ffl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 13 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2014 wiesz ważniejszy jest lotny bo przez ciekły przelatuje wszystko i ten raczej wiecej wytrzymuje widziałem autka ci i 40 000 robiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 a co jaki okres wymienia się filtr fazy lotnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nice-wawa Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Ja wymieniam co 15 kkm ale to zależy na jakich stacjach tankujesz . Ja dwa razy rozcinałem fl03 i strasznego syfu nie było po tym przebiegu ,ja tankuje shell , statoil , luk. i tesco ale tam widziałem że dostawcą jest BP . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Staram się zawsze na Lukoilu, ew. jak nie mogę to Statoil. Dopiero kupiłem auto i nie wiem kiedy był ostatnio wymieniany filtr - ale cała instalacja założona 30.000 temu. To chyba dobrze wymienić profilaktycznie. Wymienia się oba filterki na raz? Bo to moje pierwsze auto z sekwencją, wcześniej miałem tylko fazy ciekłej :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 zalezy co masz zamontowane w aucie, ale zazwyczaj 10000km jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
efej1 Opublikowano 15 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak najlepiej wymień oba filterki,i będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 16 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2014 (edytowane) Stoneface: Jak coś mam oryginalne nowe wkłady do BRC. Został mi jeden FFL i jeden FFC (nowy typ) po almerce bo kupiłem kiedyś więcej. Chętnie się pozbędę bo teraz nie mam LPG. W razie czego PW. co do wymiany jest banalna - chyba nawet gdzies tu opisywałem jak to zrobić. Edytowane 16 Maja 2014 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Sprawdziłem doświadczalnie w mojej instalce BRC SQ24.11 mam filterki tzw. "nowego typu". Wymiana banalnie prosta - raptem 5 minut oba z odpaleniem i przetestowaniem auta. Buladag - na PW mozesz się odezwać z propozycją cenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 nie chodzi o łatwość wymiany, ale o cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 (edytowane) Bez jaj że ~35zł za komplet nawet co rok to dużo dla kogoś, kto oszczędza 2,5zł na każdym litrze. http://www.agsiedlik.pl/produkt,620,filtr-fazy-lotnej-brc-sequent-24-poliester-wklad-czakram.html http://www.drypa.pl/produkt2832_FILTRY_DO_LPG_-_Wklady_filtra_FFC_-__-_Wklad_BRC_L38_27_10mm_n_typ.html Edytowane 17 Maja 2014 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 oj zdziwił byś się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoneface Opublikowano 19 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 Fakt faktem ale filterki do brc sa drogawe, szczególnie FFl. Zawsze można zmienić na jakąś jednorazówkę - teraz zamiast puszki z wymiennymi wkładami ffl, mam założoną jakąś jednorazową puszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 19 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2014 (edytowane) Nie rozumiem tego, 25zł za oryginał i z 15zł za zamiennik to jest na prawdę dużo? (pomijam 3zł na FFC st/7zł za FFC nt) W innej strefie ekonomicznej przyszło mi w tym kraju egzystować czy o co chodzi? Edytowane 19 Maja 2014 przez buladag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Do lotnej używam FL-03P z podwójną filtracją produkcji Czaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Mam elektrozawór Valtek na obudowie filtra jest napisane TYPE 03 LPG, który filtr będzie pasował http://allegro.pl/f42-filtr-fazy-cieklej-valtek-elpigaz-zavoli-i4386690393.html http://allegro.pl/f60-filtr-fazy-cieklej-oringi-valtek-emmegas-i4392802953.html bo rozumiem że fazy lotnej to dać ten http://allegro.pl/f52-filtr-lotny-czaja-fl-03-12mm-ekstra-wydajny-fl-i4384829622.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 to te same filtry, tylko jeden jest z oringami, \ lotnej OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Lepiej wziąć z oringami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 bez znaczenia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi