Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czy warto instalować LPG

ssolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Jest to mój pierwszy post no ale od czegoś trzeba zacząć.  :shifty:

Od niedawna czyli dwóch miesięcy posiadam Nissana Primerę P10 z silnikiem 2.0. V16 wersja SLX. Nie jestem przekonany co do LPG ale trochę mnie ciekawi ten temat i chciałem się zapytać czy warto do takiego samochodu dokładać jeszcze instalacje LPG?

Samochód jest z 1995 roku, w kraju jest od 2005 i według karty pojazdu jestem drugim właścicielem. 

ale to ile dałeś jest akurat mało istotne, ważne jest to za ile chcesz jeździć :D 

• 4 miesiące temu...

Primerkę mam od wiosny 2012 roku, LPG dałem na jesień '13. Absolutnie nie żałuję. Spalanie na Pb miałem średnio 10-11 l. Teraz mam takie spalanie gazu. Łatwo policzyć jaka oszczędność się pojawia. Kłopotów żadnych (większych) nie miałem. Gaz na gwarancji więc miałem dwie wizyty w warsztacie: przy ok. 140 km/h podczas przyspieszania "bujało" autem + druga wizyta to samoczynne rozłączanie gazu nawet (!) na światłach. Problem zostały wyeliminowane za free (gwarancja).

Głównie jeżdże po mieście- na trasie rzadko.

Zimą przełączam się na gaz po ok. 1.5 km jazdy, lecz z reguły odpalam silnik, macham skrobaczką, szczotką, odpalam radio, wyjeżdżam z ulicy i mam LPG ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...