ssolo Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Witam Jest to mój pierwszy post no ale od czegoś trzeba zacząć. Od niedawna czyli dwóch miesięcy posiadam Nissana Primerę P10 z silnikiem 2.0. V16 wersja SLX. Nie jestem przekonany co do LPG ale trochę mnie ciekawi ten temat i chciałem się zapytać czy warto do takiego samochodu dokładać jeszcze instalacje LPG? Samochód jest z 1995 roku, w kraju jest od 2005 i według karty pojazdu jestem drugim właścicielem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 jak będziesz nim jeździł to wkładać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 6 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2014 PS ,,, V16 to chyba ma Bugatii Veyron ,, a tak na poważnie to te silniki są stworzone pod LPG choć za przyzwoitą instalacje dasz z 2500 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssolo Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 no i tu muszę to przemyśleć bo 2500 zł to tyle dałem za ten samochód hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 ale to ile dałeś jest akurat mało istotne, ważne jest to za ile chcesz jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOne Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Primerkę mam od wiosny 2012 roku, LPG dałem na jesień '13. Absolutnie nie żałuję. Spalanie na Pb miałem średnio 10-11 l. Teraz mam takie spalanie gazu. Łatwo policzyć jaka oszczędność się pojawia. Kłopotów żadnych (większych) nie miałem. Gaz na gwarancji więc miałem dwie wizyty w warsztacie: przy ok. 140 km/h podczas przyspieszania "bujało" autem + druga wizyta to samoczynne rozłączanie gazu nawet (!) na światłach. Problem zostały wyeliminowane za free (gwarancja). Głównie jeżdże po mieście- na trasie rzadko. Zimą przełączam się na gaz po ok. 1.5 km jazdy, lecz z reguły odpalam silnik, macham skrobaczką, szczotką, odpalam radio, wyjeżdżam z ulicy i mam LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 no i tak trzymać pochwal się jeszcze co tam masz dla potomnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.