Brzyk Opublikowano 20 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2021 A ja mam wieśniackie rozwiązanie. Robiłem ostatnio oświetlenie do akwarium . Zostało mi dosłownie ścinek 4 ledzików z kabelkami. Na bezczelnie wpiąłem w kostkę lampy bagażnikowej. Może nie widać ale na prawdę jest mega jasno a tasiemka tylko dynda. 5m to chyba 35 zł. wtedy możesz sobie nawet progi podświetlić ( od dołu samochodu ). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serg_on Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Tylko czy nie będzie, z takich samoróbek, niespodziewanego "ognia" lub "wysadzenia" instalacji? Pytam (nie krytykuję), gdyż nawet led-y potrzebują jakiejś mocy, aby poświeciły, nawet przy instalacji domowej (220 V). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 to jest ścinek 4 ledów. pobór prądu mniejszy niż żarówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Po coś są homologacje i testy. Akumulator słaby nie jest spokojnie da radę wzniecić pożar więc nie można tego rozpatrywać w aspekcie mocy samych pasków bo co jak dostaną zwarcia? Ale w pewnym wieku patrzy się na wszystko inaczej Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Nic się nie zmarnujeLedy są certyfikowane Choć ponoć i tak większość idzie z jednej linii.A idąc dalej to połowa z nas ma wrzucone ledy na tablicach i wnętrzach bez homologacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serg_on Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Zgoda, ale nie są to doklejane fragmenty pozostałości. Internet pełen jest nieznanych (niewyjaśnionych) przypadków samozapłonu auta. Co najciekawsze, często dotyczy to nie tylko tych kilkunastoletnich i starszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Kurcze , ale wyjechaliście na moje ledy.Ale chyba jesteście przewrażliwieni.Pewnie połowa zapłonów była po doklejonych listwach ledowych.Natomiast wymiana chińczyka multimedialnego jest bardziej "bezpieczne " niż moje ledy.Ale dziękuję za troskę o mój samochód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterros Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Ledy są certyfikowane Choć ponoć i tak większość idzie z jednej linii.A idąc dalej to połowa z nas ma wrzucone ledy na tablicach i wnętrzach bez homologacji. Czy naprawdę wierzycie, że oznaczenie CE (tzw. „homologacja”) na znacznej części produktów z Azji oznacza coś więcej niż „China Export”? I to bez względu na nadrukowane na opakowaniu logo marki, która faktycznie jest jedynie dystrybutorem.Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 No jesteśmy nieco przewrażliwieni (u mnie to przyszło z wiekiem - mam w domu dużą gaśnicę, w kuchni małą, koce na dole i do góry domu, oświetlenie led palące sie bez dostawy prąd oświetlające holle i schody i takie inny bzdury)... Choć przyznam się, że wymieniłem JEDNĄ żarówkę w tylnej podsufitce na LEDową - ale zastanawiałem się nad tym czy to bezpieczne - mam OSRAMa, nie jakieś nie wiadomo co. Poza tym podczas przymiarek odkryłem, że oryginalna żarnikowa (!!!!) grzeje się jak żelazko... więc poniekąd jest bezpieczniej. Choć pewnie i tak auto gasi po czasie zostawioną lampkę. Ale taki powerbank do rejestratora pod fotelem to już budzi moje zastrzeżenia i obawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 Na szczęście w domu ledy mam tylko w akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 23 minuty temu, piterros napisał: Czy naprawdę wierzycie, że oznaczenie CE (tzw. „homologacja”) na znacznej części produktów z Azji oznacza coś więcej niż „China Export”? I to bez względu na nadrukowane na opakowaniu logo marki, która faktycznie jest jedynie dystrybutorem. Oznaczenie CE nie ma nic wspólnego z homologacją. To tylko deklaracja producenta, że oznakowany wyrób spełnia wymagania dyrektyw tzw. „Nowego Podejścia” Unii Europejskiej. A w większości przypadków produktów z Chin oznacza - jak napisał @piterros „China Export”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 A czy czasem homologacja nie jest oznaczana literką samo E? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 By wszystko było jasne i zrozumiałe, zacytuję fragment artykułu z muratorplus.pl Znak CE dla China Export Forma i wielkość znaku CE jest ściśle określona i zastrzeżona. Nie istnieje jednak instytucja odpowiedzialna za sprawdzanie produktów pod względem oryginalności znaku. Lukę tę wykorzystali chińscy producenci, którzy umieszczają na swoich wyrobach bardzo podobny znak - logo China Export, różniący się od oryginalnego symbolu CE tylko jednym detalem i mniejszym odstępem pomiędzy literami. Logo China Export (po lewej) niewiele różni się oryginalnego symbolu CE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 2 godziny temu, Brzyk napisał: Na szczęście w domu ledy mam tylko w akwarium. A ja wszystko LEDowe Ale tylko Philips i Osram (miałem kilka chińczyków ale one padają szybciej niż prędzej, a z tej dwójki od 8 lat nic...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 28 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2021 A może Ty jesteś bardziej przezorny niż ja? W Pracy mam ledy żarówki w suficie - i dla mnie ba ładnie i długo świecą castoramowe. ichniejsze. Żadne popularne anluxy. Ale wracajmy do moich ledów w bagażniku - bo nas pogonią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 10 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 (edytowane) i dodałem ,oczywiście nie pale? Edytowane 10 Marca 2021 przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 (edytowane) Schowek na okulary (dobry, ponieważ mieszczą się duże okulary na mój vader-ski łeb). Dzisiaj przyszła paczka od Chińczyka: https://pl.aliexpress.com/item/4000526226351.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.27425c0fHU1tmC Włoch pokazał jak to zrobic: Włoch ma trochę ciekawych tutoriali. Edytowane 15 Lipca 2021 przez Piter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 18 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2021 Zapach od Chinczyka: https://a.aliexpress.com/_vKxRCp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 (edytowane) Dzisiaj przyszedł do mnie prosto z Chin moduł domykania szyberdachu/ rolety szklanego dachu. dam znać jak uda mi się go zamontować. Edit: nie dla Modelu J11, niestety nic z tym nie zrobie Dzisiaj wysyp paczek chińskich.. przyszły także wkładki ozdobne na wewnętrznej klamki drzwi: link do aukcji: https://pl.aliexpress.com/item/4000593158453.html?aff_fcid=51d3db938d7644898663e7a335dfc925-1624806431550-00683-_9JPsMY&aff_fsk=_9JPsMY&aff_platform=shareComponent-detail&sk=_9JPsMY&aff_trace_key=51d3db938d7644898663e7a335dfc925-1624806431550-00683-_9JPsMY&terminal_id=c8e5dd7e2f394fedb3ff0493eeffd118&tmLog=new_Detail i film z montażu: (te niebieskie Włocha z YT świecą się jak psu jajca ? ) Edytowane 26 Lipca 2021 przez Piter 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 20 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2021 Mnie zainteresował subwoofer.Chyba bym sobie coś takiego sprawił.Ma ktoś jakieś doświadczenie z podobnymi rozwiązaniami?Są warte inwestycji?Fajnie to gra?Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 26 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 Firewall (ochrona kanału) filtra powietrza (żeby m.in liście nie wpadały) Delikatnie trzeba cos uciąć, ponieważ element jest z KADJAR-a ale dacie radę link do aukcji: https://pl.aliexpress.com/item/4001093827075.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.b8d15c0fV8RuaT link do instalacji: zdjecie: Dzisiaj u mnie montaż tylko niech padać przestanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Dzięki gąbce śmietniczka siedzi solidnie,nie brzęczy i jest dopasowana kolorystycznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Mocowania do powieszenia kabli/maseczki. Zakup u Cinczyka. Przyklejone na dostarczoną taśmę 3M Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Eeeee. Maseczka powieszona w kabinie... Bleeee. Do schowka albo podłokietnika z nią. Ale uchwyt niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2021 U mnie wiszą na klamce, tylko dokładam co chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi