leszekns Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) .A to moje zużycie z 12.02 2015 Edytowane 12 Lutego 2015 przez leszekns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Te 4.3 Edka to można między bajki włożyć. Takie spalanie można wyłapać jedynie po resecie kompa jadąc jakąś lokalną drogą 60 km/h. Zresztą na zdjęciu właśnie widać taką prędkość - 60 km/h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 W ogóle rozbawili mniechłopaki tymi fotkami.chwilowe spalanie mogę równie dobrze zrobić 1.0l jak i 25l.Widać że prawdziwsze jest Leszka ,bo przy otwartych drzwiach zrobił to ,co w danym momencie miał na wskaźniku..Edek po prędkościomierzu widać ,że buja się ok.65/h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dobrze będę bujał 100 i pstryknę feto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 O nie , musisz nagrać filmik tak z 10 minut non stop na wyświetlacz i z miasta najlepiej. A następny z trasy od 90-do 120km/.h . Wtedy się pochwal. Zdjęcie to ci mogę zrobić przy 180 że mam 4l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Taaaaaa i w rowie zaparkuje albo na d*pie samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Dlatego nie wygłupiaj się i daruj sobie(choć taki filmik ja nagrałem) Każdy tu ma do czynienia z tymi autami i wiemy doskonale jakie jest realne spalanie. Po wyświetlanym zasięgu można dojść ile tak naprawdę pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 (edytowane) Jeżdzę już 6 lat tiidą inikt mi nie powie że 1.6 pali 4 z hakiem Ja sobie resetuje co jakiś czas licznik spalania i wtedy można przez chwilę taki wynik mieć ,ale latem i tak średnio wychodzi 7.4 no może ciut więcej. Ja bynajmniej poniżej 7.4 nie zszedłem nigdy. Edytowane 12 Lutego 2015 przez leszekns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Tyle co widać u Edka nie pali nawet NOTE 1.4, który uchodzi za bardzo ekonomiczny. Realne spalanie w takim NOTE to wg. komputera ok. 5.5 l/100 gdy jest ciepło. Czasem można zejść niżej ale to już sztuka i tylko w trasie. Jadąc bardzo po kapeluszowemu, może TIIDĄ 1.6 da się zamknąć spalanie na pułapie 6 l/100, choć wynik bliży 7 jest moim zdaniem bardziej realny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 ta .córki micra poniżej 6 w zasadzie nie schodzi (ale po mieście) norma to 6,2-6,8 a zima nawet 7,2. w trasie przy 100 pali 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Tu nie ma co dyskutować , każdy ma swoją tiidę i wie ile mu pali. TIIDA WAŻY 1,2 TONY i pali prawie tyle co polonez Czyli nissan mimo tak zaawansowanej jednostki napędowej nic a nic się nie popisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Moja waży ponad 1300kg co do poldka, bez jaj on wciągał więcej mimo mniejszej masy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Hej MANIX Ty w domu na wolnym nie spodziewałem się że o tej porze ktoś jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 za to jutro i pojutrze w pracy Taka "wachtowa" praca 2 na 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Mimo wszystko tiida dużo pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Mimo wszystko tiida dużo pali W porówaniu do czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Moja pali mało A na serio ,spalanie to zbiór bardzo wielu czynników - rodzaj trasy , DYSTANS , pogoda, STYL JAZDY,ogumienie i ciśnienie w kołach, sprawność łożysk i hamulców, jakość paliwa, używanie klimy i innych odbiorników , ciężar pojazdu itd./itp to samo auto ,u dwóch innych kierowców potrafi spalić zupełnie inne dawki paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 (edytowane) Maniuś weź pod uwagę to że to jest średnie spalanie z okresu około pół roku Przez ten czas jeździsz i w mieście i poza miastem , ja ciężkiej nogi nie mama bo cockam się z moją tiidą żeby się nie rozsypała(widać chyba po przebiegu) i takie spalanie pokazuje .Jak by ktoś z ciężką nogą jej depnął to poza dyche by wyszło spalanie na pewno Ale niech nikt głupot nie pisze że 4.3 / 100km Edytowane 14 Lutego 2015 przez leszekns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Moja spala 7,5-8. Codziennie jeżdżę 34 km do pracy, prawie w całości "w trasie". Jak jeżdżę inną drogą, przez obwodnice południową gdańska i dalej starą obwodnicą to spalenie wzrasta do mniej więcej 8,2 (jazda przy 140 km/h wyraźnie wpływa na spalanie). Oczywiście wszystko liczone przy tankowaniu do pełna bo komputer uparcie pokazuje mi 7,2 l/100. Dziś wymieniłem świece (po 65 tys chyba warto ?) ale wątpię aby przez to spalanie spadło. Staram się jeździć w miarę ekonomicznie, używam klimatyzacji do odparowania szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 (edytowane) Moja spala 7,5-8. Codziennie jeżdżę 34 km do pracy, prawie w całości "w trasie". Jak jeżdżę inną drogą, przez obwodnice południową gdańska i dalej starą obwodnicą to spalenie wzrasta do mniej więcej 8,2 (jazda przy 140 km/h wyraźnie wpływa na spalanie). Oczywiście wszystko liczone przy tankowaniu do pełna bo komputer uparcie pokazuje mi 7,2 l/100. Dziś wymieniłem świece (po 65 tys chyba warto ?) ale wątpię aby przez to spalanie spadło. Staram się jeździć w miarę ekonomicznie, używam klimatyzacji do odparowania szyb. Bardzo często, niestety, jeżdzę z Krakowa do Zakopanego czyli w dwie strony ok. 220 km. przeważanie 3 lub 4 osoby. Ze względu na górki i od czasu do czasu korki trasa mieszana 80/20. Spalanie średnie ok. 7.1 l. W mieście krótkie odcinki, zimny slinik, korki 11l. Jak na silnik 1.8 to wynik jest normalny. W długiej trasie 2500 km (obie strony) z czterema osbami + bagaże na full+ 4 rowery (3 na dachu, jeden na tylnej klapie) przy średniej prędkości z całej drogi ok. 70 km/h - 7.4 l. Edytowane 16 Lutego 2015 przez JacekJQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Mniejsze tarcie to mniejsze spalanie ja od razu po kupnie Tiidy wlałem K2 Militec-1 jak to robiłem w każdym samochodzie. 180ml ciach do skrzyni. 250ml ciach do silnika. I spalanie spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszekns Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Trochę bałem się silnika 1.8 ale widzę że spalanie macie nie aż takie strasznie duże wręcz bardzo porównywalne do 1.6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekJQ Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Trochę bałem się silnika 1.8 ale widzę że spalanie macie nie aż takie strasznie duże wręcz bardzo porównywalne do 1.6 Ja też się bałem i zachwycony nie jestem ale nie jest bardzo żle bo w papierach w mieści nissan podaje bodaże 10,1l więc przeklamanie jest niezbyt duże. Najciekawiej jest dla Hyundai i-30 gdzie dla silnika 1,4 producent podaje spalanie w mieście chyba 7,5 l. Zejść poniżej 10l (przynajmniej w Krakowie) - pomimo usilnych prób niemożliwe ( z wyłączeniem godzin nocnych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 W Krakowie na pewno nie osiągniesz 7.5 ale w Seulu może i tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Dla porównania,honda 1.8 sedan 140KM Nigdy nie przekraczała po Szczecinie 9l najczęściej było to 8,5 l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi