zakula81 Opublikowano 13 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 (edytowane) Mój tyrek po zimie w garażu na rozpoznaniu delikatnego terenu. Po sprawdzeniu montażu nowej ramy i zawieszenia... Edytowane 28 Marca 2011 przez zakula81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Przeróbek ciąg dalszy po zamontowaniu oponek troche musze przyciąć błotniki zrobić nowe poszerzenia błotników bo kółka wystają poza obrys. Poszerzenia z pasa transmisyjnego do maszyn rolniczych:) jest z grubej gumy więc sie nada no i tani - 15zł za 1mb. Kolejna rzecz - podniesienie na zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 2 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2011 (edytowane) Kilka fotek mojego tyrka Edytowane 2 Listopada 2011 przez zakula81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 własnie wylazłem z garażu i oświadczam, że buda podniesiona o 5cm. Pare piwek i gotowe. Obyło się bez żadnych przeróbek. Jutro testuje bo juz dzisiaj za duzo piwka no i....wosk trzeba lać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Witam,jestem w trakcie remontu T1 ( odtwarzanie ramy i nadwozia) i zastanawiam się na podniesieniu nadwozia od 3-5cm,no i mam pytanie co z kolumną kierowniczą,trzeba przedłużać? również podnosiłem na tulejach o 5cm. Tak jak poprzedni koledzy piszą. Wlew ok, przewody hamulcowe ok. lewarki zmiany biegów ok. Kolumne o 2mm musiałem wysunąć bo było naprężenie. Efekt spoko. 33" koła przy małym przycięciu podejdą. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 a ja w d21 miałem .... i to przy 4cm, bo inaczej było tak .. guma przeszkadzała w 4l a kolumne to chyba 2cm wysunąłeś ? u mnie z tyle wychodziło. naginanie przewodów i naciąganie wężyków to taka troche robota na odwal sie... ale kto co lubi wiecej fotek pod linkiem w podpisie ... dokładnie 2mm. Mam ramę od TII więc gwarancji nie daje czy mocowanie przekładni jest takie samo jak w TI. Auto działa jeździ i jest ok. No narazie nie jeździ stoi w garażu. Wstawiam mosty od patrola. Tyl blokada 100% już wstawiony, blokada podłączona. Tylko mocowanie amorów przespawać i bedzie ok. W weekend podchodzę do przedniego mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 (edytowane) myślę że każdy ogranietny w temacie to wie jak most doczepić do reszty ... chyba problem tkwi w ustawaniu kątów wyprzedzenia i podłączeniu drążków, oczekuje relacji co najmniej jak moja a mocowanie tyłu przesuwasz ? mnie się nasuwa pytanie ile wytrzymają krzyżaki wału jeśli przesuwasz oba mosty ? tył można powiedzieć, że pasuje super. Wał na długość tak samo jak w oryginalnym moście. Wahacze jedynie się rozchodzą na zewnątrz z racji, że od gr jest szerszy. Sprężyny od gr pasują, jedynie górne wahacze - ich mocowanie przy moście trzeba delikatnie przerobić. Mocowanie amorków również za szeroko więc przesunąć do wewnątrz. Przedni most od hiszpana, przełożyłem już główkę. montuje go na wahaczach od discovery. Kąt się ustawi. Nie ma rzeczy niemożliwych:) Edytowane 24 Stycznia 2012 przez zakula81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 hmm a ja zrozumiałem ze wstawiasz sztywny z przodu ups no dobrze zrozumiałes. Tył od gr juz wstawiony teraz przód od hiszpana (k260) wstawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 to nie kumam o co chodzi z wahaczami rozchodzącymi się na zewnątrz .. ? i górnymi wahaczami . a w ogolę to zeszliśmy z liftu budy .. wiec może mod zrobi wątek z tego. most terrano w stosunku do gr jest węższy. Zatem wahacze o kilka cm idą na zewnątrz (rozchodzą się do kół) do mocowania w moscie od gr Wątek stworze po sklejeniu wszystkiego do kupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Po zamontowaniu sztywniaka i tyłu z blokadą 100% Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 (edytowane) Tankowanie Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 5 Marca 2012 przez zakula81 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 tył most od gr z 100% blokadą, przód most od hiszpana (narazie bez blokady)troche kasy poszło, ale jak dokładnie policzę to nie jest tak strasznie. Sprzedałem wszystko z demontażu od terrano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 wybieram się na zlot nissana także jak ktoś planuje to osobiście mogę się podzielić doświadczeniami z jazdy i generalnie z procesu przeróbki. Trochę było roboty. Sam z kumplem robiliśmy. Jakieś tam poprawki są delikatne to normalne. No ale satysfakcja, że terrano objeżdza w terenie nie jedną terenówkę specjalnie do terenu przygotowaną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 16 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2012 z wałem wszystko ok. Na luźnej nawierzchni ok 50km/h latał i wszystko było ok. Jedynie pływał na boki z powodu złych amorów przednich. Metodą prób i błędów zamontowane są teraz tylne od iveco daily. Bardzo dobry skok pracy.Jutro kolejne testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 19 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) kolejne testy wykrzyżyk trochę błota Edytowane 19 Marca 2012 przez zakula81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 (edytowane) Nowe wcielenie mojego tyrka:) Pierwszy test, udział w Country Road 2012 Mrągowo Spisał się...!!!! Edytowane 30 Lipca 2012 przez zakula81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) Nastepny rajd w Sokółce 24godz.Zaczynam szykować i udoskonalać dalej https://picasaweb.go...feat=directlinkhttp://www.youtube.com/watch?v=64RGYwtt5Bghttp://www.youtube.com/watch?v=SbKbjpzUAX4&feature=youtu.be Edytowane 9 Listopada 2014 przez lemmy69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ciąłeś ramę ? tak, rama cięta zaraz za mocowaniem panharda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Co do tej ramy... nie pogięła się nic? Powiem Ci Chłopie, że robota Z A J E B I S T A !!! nie nie wszystko jest ok z ramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 temat skleciłem z archiwalnych postów dlatego pisanie w nim nie ma sensu aczkolwiek, gdyby główny zainteresowany odwiedził nas kiedyś i chciał coś dodać z perspektywy czasu, pozostawiam jako "otwarty" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 (edytowane) Witajcie maniacy tyrków Miło, że jest ktoś kto pozbierał wszystkie materiały dla potomnych Można powiedzieć, że terrano było prekursorem tego co teraz robię. Poniżej fotki mojej obecnej zabawki. Co do terrano dalej uważam, że jest najbardziej udaną terenówką, a terrano I to moja miłość Syndrom zakuli... dobreee Fakt jest zaraźliwe. Następny z mojej paczki obecny na forum zaczął się bawić i niedługo wspólnie wstawiamy sztywniaka. Ciekawe kiedy będzie cięty. Pozdrawiam wszystkich!!!! Edytowane 20 Listopada 2014 przez zakula81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Dzięki, fajnie że o nas nie zapomniałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 ale maszyna może ja tek swojego potne hmm.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zakula81 Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 jedno Wam radzę.... z cięciem terrano nie idźcie w moje ślady żałuję jak diabli, że pociąłem najlepszą terenówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 No to chłopakom ulżyło teraz ------------------------------------------- 21.02.2015 Offroadowiec to istota która nie wychodzi z błota żona krzyczy, dzieci płaczą że już ojca nie zobaczą i na forum wielki zamęt a on wzdycha sobie z cicha: "... ciężko być offroadmanem, bardzo ciężko być istotą która lubi jeździć w błoto !" STO LAT Krzysiek !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi