Tomi_St Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Post nr 426 strona 22 w tym wątku. tylko pojemność QQ dotyczy poprzedniego modelu (J10) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Pan z salonu gdzie będę kupować i który nas "załatwia" wraca w poniedziałek z urlopu więc w przyszłym tygodniu muszę się określić z kolorem (chyba, że wezmę z tego co przyjedzie w pierwszym rzucie i mi spasuje:) na dzień dzisiejszy biała perła jest chyba moim faworytem / cień nocy żony:) hihihihii podobne kolory więc się dogadamy napewno szybko. teraz auto kupujemy dla mnie więc mam chyba 51% jeśli chodzi o wybór koloru - ona w swoim sama wybierała (ma srebrny).Czy orientuje się ktoś czy modele z 2015 mają jakieś choć minimalne zmiany do tego z 2014.I czy kupując auto nowe będzie miało już wgrane (zaliczone) akcje serwisowe już te co miały miejsce oraz aktualne mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Zmian na ten rok nie ma z tego co wiem. Karta z mapami będzie aktualna czyli wg.standardów Nissana z zeszłego roku. Akcje serwisowe - trudno powiedzieć. Mój łapał się na akcję jeszcze przed odbiorem, o czym wiedziałem, bo Nissan podał numery VIN do netu. Mimo to dealer nic nie zrobił i dopiero, gdy dostałem powiadomienie na You+Nissan to przeprowadzono aktualizację softu (musiałem specjalnie jechać do ASO). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Zmiany mialy byc i pewnie beda tylko nie teraz na poczatku roku. Pisalem o tym w innym watku. Rozchodzilo sie glownie o audio. Jesli auto schodzi teraz z tasmy to z aktualnym softem, przynajmniej tak na chlopski rozum. A jak sie komus nie podoba nissanowski infotainment to zawsze mozna jak na tym filmiku. Pachnie to jednak utrata gwarancji. Edytowane 13 Lutego 2015 przez CaptainRandall Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Mój - odbierany w grudniu - nie załapał się na żadne akcje serwisowe. Akcje chyba dotyczyły pierwszych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Zmiany mialy byc i pewnie beda tylko nie teraz na poczatku roku. Pisalem o tym w innym watku. Rozchodzilo sie glownie o audio. Jesli auto schodzi teraz z tasmy to z aktualnym softem, przynajmniej tak na chlopski rozum. A jak sie komus nie podoba nissanowski infotainment to zawsze mozna jak na tym filmiku. Pachnie to jednak utrata gwarancji. Nie koniecznie. wystarczy zlecić aso montaż i gwarancja obowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 A to Nissana jest? Jesli nie, to watpie zeby ASO to zamontowalo i jeszcze gwarancje dalo, niby na jakiej podstawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 da , tyle że obowiązuje w tym zakładzie w którym zamontują.Tak było u mnie ,z nie fabrycznym radiem i czujnikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Tylko że te zabawki, które prezentujecie nadal nie zapewniają obsługi kaszkajowych kamer. Bo poza tym, to bardzo fajne urządzonka, oparte na Androidzie więc umożliwiające wgranie najprzeróżniejszych aplikacji z różnymi programami nawigacyjnymi na czele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Jak w poprzednim J10 wymieniłem audio to dealer dał mi listę punktów CarAudio gdzie mogę zamontować, a oni mi to wbiją w książkę gwarancyjną jako autoryzowany montaż. I tak też zrobiłem. Wymieniłem standardowe radio na stacje multimedialną. I montowałem kamerę cofania, której nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) mam pytanie odnośnie systemy bezkluczykowego w N-Tecu odpalam autko przyciskiem wiadomo a czy trzeba otwierać auto z pilota i zamykać czy zbliżeniowo podchodząc do auta już jest otwarte? Wolałbym otwierać i zamykać z pilota:) I jaki jest np zasięg otwierania auta oraz jego odpalenia z przycisku. Edytowane 17 Lutego 2015 przez klimekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 zasięg inteligentnego kluczyka to ok 5 m ,możesz otwierać i zamykać auto zarówno z pilota jak też naciskając przycisk w drzwiach , wtedy odległośc nie większa jak 80 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Auto otwierasz/zamykasz albo z pilota (zasięg przynajmniej kilkanaście metrów) albo z przycisku, który znajduje się przy każdych drzwiach, z tylną klapą włącznie. Kluczyk musisz mieć wtedy przy sobie - reaguje może do metra od auta. Podobnie jest gdy opuścisz pojazd, a silnik pracuje. Gdy tylko wysiądziesz, to na wyświetlaczu między zegarami pojawia się ostrzeżenie i dodatkowo sygnał ostrzegawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Poprawię colinsa - nie w każdych drzwiach, a z oszczędności tylko w przednich. A przy okazji bo mnie zaintrygowałeś - jaki masz powód, iż "Wolałbym otwierać i zamykać z pilota"? Od 10 lat korzystam z tej wygody i był to jedne z elementów obowiązkowych przy wyborze nowego samochodu. Nie wyobrażałem sobie szukania po garderobie/czy torebce (mowa o z**e) co chwilę kluczyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 No tak. Mój błąd. Rozpędziłem się z tymi drzwiami. Masz rację Karminadel. Przyciski są w drzwiach przednich i klapie bagażnika. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko automatycznego otwierania bagażnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Poprawię colinsa - nie w każdych drzwiach, a z oszczędności tylko w przednich. A przy okazji bo mnie zaintrygowałeś - jaki masz powód, iż "Wolałbym otwierać i zamykać z pilota"? Od 10 lat korzystam z tej wygody i był to jedne z elementów obowiązkowych przy wyborze nowego samochodu. Nie wyobrażałem sobie szukania po garderobie/czy torebce (mowa o z**e) co chwilę kluczyków. ok skoro to około 80 cm to jest ok bałem się że łapie jak moje suzuki z pilota na spokojnie 30 metrów:) a gdyby w tym momencie można było otworzyć drzwi potencjalny złodziej mógłby szybciej być w aucie niż ja z zakupami np:) ale jak tak to ok fajna rzecz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Z pilota tez masz taki zasięg - ale bezkluczykowe musisz być blisko pojazdu. Edytowane 17 Lutego 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Tak jest. Pamiętam, gdy byłem w salonie i oglądałem mój przyszły nabytek. Pani z salonu miała kluczyk w ręce i stała przy drzwiach kierowcy. Wtedy otworzyłem te drzwi. Potem zamknęliśmy auto, a ja próbowałem otworzyć drzwi od strony pasażera (a pani nadal stała z kluczykiem od strony kierowcy) i już nie dało rady. Czyli tak jak pisaliśmy wyżej, ktoś kto chce otworzyć drzwi musi mieć kluczyk przy sobie lub stać bardzo blisko osoby z kluczykiem. Myślę, że w odległości maksymalnie do 1 metra. Zresztą z tego co kojarzę, to gdzieś tam w instrukcji jest to opisane. A otwieranie z pilota działa jak w innych pojazdach. Rzadko, ale otwieram w ten sposób samochód - np.w sytuacji gdy moje dzieciaki lecą z domu jak opętane by przywitać się z QQ. Wtedy w obawie, że urwą mi klamki, wolę otworzyć drzwi na odległość z pilota. Działa spokojnie na kilkanaście (jeśli nie kilkadziesiąt) metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 czy jest możliwość dokupienia do QQ zestawu naprawczego (jaka cena tego jest) i wywalenie koła dojazdowego wraz z tymi styropianami aby obniżyć poziom bagażnika do wersji z bagażnikiem 439l. I czy w obecnym położeniu normalnym półka górna mieści się w tej wnęce pomiędzy tymi przekładkami a kołem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 w obecnej wersji półka mieści się w tym "schowku" w bagazniku Pewnie ,że można kupić zestaw naprawczy ale ... ale musisz kupić kpl. zestaw "naprawczy koła" + wypełnienie steropianem itd i pewnie to będzie kosztować ponad 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 18 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 (edytowane) jeszcze jedno pytanko:)Co jest w wersji N-Tec w panelu sterowania klimatyzacją nad przyciskiem ogrzewania tylnej szyby (powyżej jest grzanie przedniej) ale N-Tec nie mam jej w standardzie więc co tam jest bo też nie dopatrzyłem w salonie:) ok wyszukałem knefelek jest pojedynczy tylko grzanie tylne i lusterka jak mniemam:) Edytowane 18 Lutego 2015 przez klimekpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POL Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 zgadza się knefelek jest pojedyńczy tylko ogrzewanie tylnej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klimekpl Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 jadę dziś do salonu ostatecznie wybrać kolor (Biała perła) chyba, że mnie zakręcą i wcisną coś innego (asertywny bardzo nie będę w tym względzie) wersja N-Tec silnik 1,2 115kM i okno panoramiczne -to pewne.Mam pytanie jeszcze czy w wersji N-Tec są do wyboru obicia siedzeń, kolorystyka albo wzór czy jest ona przypisana do modelu i finito:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Jest do wyboru czarna materiałowa dlatego dobrze wygląda w białym nadwoziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 19 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2015 Tak, do wyboru masz czarna i tylko czarna. Trochę lipa, dopiero Tekna może być z alcantarą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi