myszorek Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Witamy samar47, piękny kolor i silniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Tych cieni jeździ już całkiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Tez o tym myślałem ale jednak żona przewazyla.... Dlatego wybór padł na grafitowy (szary metalik), ale i tak bardzo bardzo mi się podoba. Przyznaje się ze w pracy co jakiś czas idę do kuchni tylko po to aby popatrzeć sobie jak mój piękny qq się wyróżnia na tle samych brzydali skodowek yeti dookoła . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac17 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Witam. Choć nie jestem jeszcze użytkownikiem qq czytam prawie wszystko i chciałem powiedzieć że przełamaliście moje obawy co do wyboru samochodu. Do tej pory jeździłem renault espacem IV 2.0dci 150km i postanowiłem że już nigdy nie kupię diesla. Nastawiłem się że kupię nowego qq z silnikiem 1.2 ale czytając coraz więcej pozytywnych opinii o 1.6 zamówiłem. Nie ukrywam również że do zakupu również skłoniła mnie informacja że stoi na placu w Toruniu w wersji jaką sobie wymarzyłem ze szklanym dachem i kolorze grafitowym. Więc odliczamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 No i gut Będzie pan zadowoloooony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Motury 1.2 w odwrocie. Czyżby 1.6 tak potaniały? Bo gdy ja kupowałem swojego, to 1.6 można było dopiero zamawiać do odbioru w nieokreślonej przyszłości, a cena była wyższa o prawie 10 tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Nic tylko ser Colinsie zakładać chipa i cieszyć się wyższą mocą i momentem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac17 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Cena 1.6 jest dalej wyższa o dokładnie 8800 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Na poczatku dostepny byl tylko silnik 1.2. I nic wiecej. Teraz jest wiekszy wybor a i gdy ktos pojedzie na jazde probna 1.2 i 1.6 - poza miasto-to tez poczuje roznice, wiec nie dziwie sie, ze coraz wiecej esob wybiera 1.6. Silnik 1.2 jest fajny ale tylko do miasta niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 To jak wobec tego mam jechać na wywczas zagraniczny? Napiszę przekornie (jak zawsze), że silnik 1.2 jest dobry do jazdy zgodnie z przepisami ruchu drogowego. Na autostradzie też da radę, ale również w granicach dopuszczalnych limitów 130-140 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Na poczatku dostepny byl tylko silnik 1.2. I nic wiecej. Teraz jest wiekszy wybor a i gdy ktos pojedzie na jazde probna 1.2 i 1.6 - poza miasto-to tez poczuje roznice, wiec nie dziwie sie, ze coraz wiecej esob wybiera 1.6. Silnik 1.2 jest fajny ale tylko do miasta niestety. No to cud że ja w 10h do Chorwacji zajechałem...i to z postojami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ufff, to może i ja dojadę. Najwyżej teściowej nie wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Do haka ją przywiąż.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Mi tam 1.2 wystarczy, ale... nie można pisać, iż 1.6 nie jest lepszy. Nie bądźmy hipokrytami. Ja 99% jeżdżę po aglomeracji śląskiej - więc 1.2 całkowicie spełnia moje wymagania. Wydawanie 9 tys. zł na 1.6 byłoby wyrzuceniem pieniędzy w błoto. W MOIM przypadku. A jak czasami jadę autostradą.... a i średnicówką (niech pierwszy rzuci kamieniem itd...) licznikowe 160 km/h nie robi na QQ żadnego wrażenia. Choć trzeba przyznać, że reakcji na naciskanie gazu zbyt dużej już wtedy nie ma. Więc nie obawiam się wyjazdu np. do Włoch czy Chorwacji. 1.6 wybrałbym, gdybym jeździł dużo "poza terenem zabudowanym" i liczyło by się dla mnie każde 5 minut oszczędności na trasie. Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac17 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Do haka ją przywiąż.... Dobre. Hak też zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 No to cud że ja w 10h do Chorwacji zajechałem...i to z postojami! Mysle, ze nie bede tu dyskutowal o wyzszosci silnika 1.6 nad 1.2 bo to nie ma sensu. Ja tez do Chorwacji dojechalem 65KM Thalia I tym tez autem pol Europy zjezdzilem. Da sie? Da. Stwierdzilem w poprzednim poscie, ze ten co przejechal sie 1.2 i 1.6 widzi przewage 1.6 i to jest niezaprzeczalne. I nie maja sie co wlasciciele 1.2 co denerwowac ani oburzac, bo wczesniej nie bylo 1.6 -proste. Ja tez kupilbym 1.6 z napedem 4x4 i pewnie jeszcze w automacie, ale nie kupilem- bo nie bylo tego, a i ciagle nie ma. Wiec gdy ktokolwiek sie mnie pyta, co kupic, czy 1.2 czy 1.6 od razu mowie , ze jesli masz mozliwosc dolozenia paru tysiecy to kup 1.6. QQ z silnikiem 1.2 da sie jezdzic, cala Europe tez sie da nim przejechac, ale przy silniku 1.6 bedzie sie jechalo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Do haka ją przywiąż.... A tam zaraz do haka. Do trumny ją włożę. Na dachu oczywiście. Mysle, ze nie bede tu dyskutowal o wyzszosci silnika 1.6 nad 1.2 bo to nie ma sensu. No już, już, nie zachłystuj się tą wyższością. Bo jeśli chodzi o moc, to owszem, owszem. Ale nie samą mocą człowiek żyje. Moją kosiarkę naprawię w Renault, Dacii, a na końcu w Nissanie. A Ty gdzie naprawisz? Będziesz musiał pakować QQ w kontener i odsyłać do Japonii. Ja tez do Chorwacji dojechalem 65KM Thalia I tym tez autem pol Europy zjezdzilem. Da sie? Da. Ja zaś do Chorwacji jechałem Matizem. W pełni załadowanym, bez klimatyzacji, 51 KM pod maską. I nawet przez myśl mi nie przeszło, że mam niedobór mocy. Choć gdy teraz przemyślę, to czasem miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Pare postow wyzej umiescilem odpowiedz na pytanie, dlaczego teraz coraz wiecej osob wybiera wersje 1.6. Poniewaz maja mozliwosc porownania organoleptycznego jak sie jedzie 1.6 i 1.2 i to wszystko. Wiecej na ten temat sie nie bede wypowiadal, bo widze, ze na niektorych to dziala jak plachta na byka.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ale przecież nikt tu się nie obraża ani nie próbuje udowadniać wyższości silnika 1.2 nad 1.6. To Ty jakiegoś focha zaczynasz zarzucać. Nie zauważyłeś, że wszystkie moje wypowiedzi oznaczone są dodatkowo emotikonami mającymi tylko podkreślić, że wszystko co piszę jest żartobliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Podziwiam Was w tych dyskusjach i przekonany jestem ,że nikt nie chce być gorszy ale "broni" swego wyboru (i dobrze) bo takie są jego preferencje. Jednego nie mogę zrozumieć ,że tylu zagorzałych Qq - ców na tym forum a w konkursie fotograficznym "tego " nie widać ! Wcześniej nie było chętnego ... a teraz nie ma elektoratu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W przyszłym miesiącu musimy oddelegować tylko jedno zdjęcie QQ. Wtedy wygra. Bo w tym za bardzo się rozdrobniliśmy i efekt jest taki, że wygra (chyba) ubłocona terenówka. Gdyby jednak podsumować głosy na QQ, to wygrywamy my. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Ale przecież nikt tu się nie obraża ani nie próbuje udowadniać wyższości silnika 1.2 nad 1.6. To Ty jakiegoś focha zaczynasz zarzucać. Nie zauważyłeś, że wszystkie moje wypowiedzi oznaczone są dodatkowo emotikonami mającymi tylko podkreślić, że wszystko co piszę jest żartobliwe? Ja teraz bardzo drazliwy jestem. Od trzech tygodni w robocie jestem a konca nie widac... A Twoje usmieszki tez zobaczylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 A ja dziś też do roboty na noc. Ale na majówkę będę w Toruniu u rodziny więc możemy zrobić jakiegoś spota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 W tym problem, ze nawet nie mam pojecia czy na majowke do kraju wroce , chyba przyjdzie mi w tym dzikim kraju zamieszkac... I dlatego zawsze twierdzilem, ze w PL wcale nie jest tak zle jak sie wielu wydaje, bo jak sie siedzi nie wiadomo gdzie to jakakolwiek cywilizacja jest lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Maluchem w Bułgarii byłem, a Wy tu takie dylematy macie Popieram,wszędzie dobrze ale w "Domu" najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi