Karminadel Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 (edytowane) Najwięcej roboty mają kurierzy ;-))) 27.11.2014 [czwartek] - podpisałem umowę leasingu, wpłaciłem wymaganą kwotę. Przesłałem na maila potwierdzenie przelewu. Następnie podpisana umowa przeze mnie wędruje do leasingu. Tam widzę, że ja podpisali 1 grudnia. Potem ASo czeka na potwierdzenie. Robią zerowy przegląd, przesyłają resztę dokumentów do leasingu i czekają aż ktoś z leasingu załatwi formalności w wydziale komunikacji i przyśle dowód. Przychodzisz podpisać dokumenty. Ubezpieczasz auto (moja polisa jest z 1 grudnia) Swojego odebrałem 4 grudnia 2014 [czwartek] - czyli zajęło to tydzień. Przy odrobinie pecha mogliby mnie przeciągnąć zaś przez weekend. Edytowane 6 Października 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 5 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 Witam wszystkich, Zarejestrowałem się, ponieważ dzisiaj zamówiłem swojego QQ: 1.6 DIG-T N-TEC (biała perła) ale bez dachu panoramicznego. Ponieważ jest to jakaś niestandardowa wersja, to chyba będę musiał poczekać co najmniej do listopada. Z dachem panoramicznym i relingami były od ręki ale po pierwsze taki dach nie ma dla mnie żadnej wartości użytkowej, za tą kase wolałem kupić koła zimowe, a do tego obniża sufit (a ja duży jestem . Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i mam nadzieję, że jak już mój QQ dotrze, to zacznę się udzielać aktywniej (na razie czytam intensywnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 O! Po raz pierwszy spotkałem się ze stwierdzeniem,że szklany dach obniża sufit! Chyba tylko o roletę chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Tak wszyscy mówią w testach - to tak musi być Ale fakt faktem roleta może być odsunięta - ale i tak genau nad czołem jest krawędź okna/podsufitki - dosyć nisko. Na tyle nisko, że jak mam fotel wysoko jak lubię - to zawadzam moimi nieżelowanymi włoskami o tę krawędź i boję się, że mi się fryzura zepsuje. Ale czy to jest problem? wg mnie nie. Mam 179cm - czyli taki mały nie jestem. Ja za swoją szybę (bo bez niej nie wyobrażałem sobie samochodu - każdy pasażer robił wielkie Ooooo tak jak my w salonie ) musiałem zapłacić 2700 - więc gratis (jak dają teraz) wziąłbym z dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 O! Po raz pierwszy spotkałem się ze stwierdzeniem,że szklany dach obniża sufit! Chyba tylko o roletę chodzi? Obniza, kazde okno dachowe obniza podsufitke w samochodzie. Polecam testy Autocentrum na Youtube, tam Zachar ladnie pokazuje i komentuje ten wlasnie problem (facet ma 2 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pewnie kolega Tazor tak właśnie myślał ... Ale z tą logiką zgadzam się . Kierowca a nawet pasażer z jego prawej strony nie skorzystają z takiego okna więc jeśli nie ma się większej rodziny jest to zupełnie zbędny wydatek ...chyba ,że w przypadku uciążliwego pasażera, żeby go przesadzić do "2 klasy"- niech sobie patrzy przez tą szybkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Ja tam lubię jechać z tyłu jak mnie żona z imprezy wiezie. Nigdy indziej tak nie wirują gwiazdy hłe hłe i się tak w nie nie wpatruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tazor Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Pewnie kolega Tazor tak właśnie myślał ... Ale z tą logiką zgadzam się . Kierowca a nawet pasażer z jego prawej strony nie skorzystają z takiego okna więc jeśli nie ma się większej rodziny jest to zupełnie zbędny wydatek ...chyba ,że w przypadku uciążliwego pasażera, żeby go przesadzić do "2 klasy"- niech sobie patrzy przez tą szybkę . Przy moim wzroście (188 cm) przeszkadza nie tyle samo "okno" ale właśnie obniżona podsufitka wokół niego. Miałem wrażenie, że przy większej hopce zaliczę strzał w dach Teraz dach panoramiczny jest wprawdzie oferowany "gratis" ale tylko w promocji dla klientów indywidualnych. W przypadku firm (leasing) sprzedawca twierdził, że obecna promocja (-11% + 2 lata dodatkowej gwarancji) nie obejmuje gratisowego panoramicznego dachu. A dopłacanie 3 tysięcy jakoś mi się nie widziało. Szkoda mi jedynie relingów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Przy moim wzroście (188 cm) przeszkadza nie tyle samo "okno" ale właśnie obniżona podsufitka wokół niego. Miałem wrażenie, że przy większej hopce zaliczę strzał w dach Teraz dach panoramiczny jest wprawdzie oferowany "gratis" ale tylko w promocji dla klientów indywidualnych. W przypadku firm (leasing) sprzedawca twierdził, że obecna promocja (-11% + 2 lata dodatkowej gwarancji) nie obejmuje gratisowego panoramicznego dachu. A dopłacanie 3 tysięcy jakoś mi się nie widziało. Szkoda mi jedynie relingów. Dokladnie tak, ja mam 179 cm i czasem jak sie poprawiam w fotelu to dotykam glowa podsufitki. Innym mankamentem jest plastik po prawej stronie gdzie opiera sie kolano podczas jazdy, jest ciasno. Samo okno dachowe to dyskusyjna atrakcja, gdyby faktycznie to sie otwieralo to wtedy ma to sens, a tak zabawka na 5 minut. Relingi natomiast to faktycznie praktyczna rzecz, zawsze mozesz jednak zalozyc bagaznik do wersji bez relingow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Wg mnie Ale za dopłatą aaaa racja ! Ja to poprostu gratis dostałem - z tąd też nie skojarzyłem od razu. Ale TEKNA to już na 100% od zawsze miała w standardzie bez dopłaty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 6 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Tekna miała tylko na samym początku gratis - gdzieś tak do wakacji 2014 - jak już zaczęliśmy się bardziej interesować - to szklany dach wypadł z wyposażenia standardowego - i pojawił się jako opcja za 2700.. która jest do dzisiaj (poza teraz okresem promocji). Tak samo w teknie jako opcja jest podgrzewana przednia szybka - kosztuje tyle 800PLN - co przy cenie samochodu jest śmieszną kwotą - ale działa wyśmienicie - ten brak konieczności drapania zimą szyb - bezcenne (lub braku zaparowania szyby jak na pokładzie komplet narciarzy, z których bucha para - zbyt niska temperatura nie pozwala właczyc kompresora klimatyzacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Tekna miała tylko na samym początku gratis - gdzieś tak do wakacji 2014 - jak już zaczęliśmy się bardziej interesować - to szklany dach wypadł z wyposażenia standardowego - i pojawił się jako opcja za 2700.. która jest do dzisiaj (poza teraz okresem promocji). Tak samo w teknie jako opcja jest podgrzewana przednia szybka - kosztuje tyle 800PLN - co przy cenie samochodu jest śmieszną kwotą - ale działa wyśmienicie - ten brak konieczności drapania zimą szyb - bezcenne (lub braku zaparowania szyby jak na pokładzie komplet narciarzy, z których bucha para - zbyt niska temperatura nie pozwala właczyc kompresora klimatyzacji). ojtam ojtam - nie chwal się tyle bo zzielenieję z zazdrości zaraz Ale fakt faktem - jak już ktoś kupuje wersję maksimum to powinno wszystko być w standardzie , nawet powinieneś móc wybrać sobie która felga ci się podoba + na tacy kelner powinien ci przynieść szampana (tego oryginalnego z francuskiej szampanii) przy podpisywaniu umowy że o balonikach do nieba wypuszczonych przy wyjeździe z salonu nie wspomne ...... ale sie rozmażyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 U mnie bylo wszystko w standardzie, balonikow moze nie bylo aler bylo troche teatralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 U mnie był czerwony dywan i jabol dla żony. Starzy wyjadacze pewnie pamiętają, że o tym pisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 Wczesniej jak kupowalem auto w VW dali mi czekoladke i kazali ostroznie jechac do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viktov Opublikowano 7 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2015 No to wyjechałem dzisiaj w pierwszą trasę z salonu do pracy. Czerwonego dywanu ani szampana nie było, ale przyjemność z jazdy - bezcenna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Jacko, sidziales w QQ ze szklanym dachem i bez? No chyba nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Siedziałem,nawet się przewiozłem.Jakbym miał jeszcze raz kupić Qqłkę na pewno byłby szklany dach.W tedy niestety nie było.A co do wzrostu? Jakoś moje 182 nie dało mi odczuć braku przestrzeni nad głową.Może nie myślałem w tedy o tym,może.Ale faktem jest ,że mi to nie przeszkadzało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 8 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2015 Ja mam 183 i tez mi to nie przeszkadza ale wtedy fotel musi byc maxymalnie w dol. Jak ktos chce być wyzej to niestety będzie szural glowa o sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Ja mam 183 i tez mi to nie przeszkadza ale wtedy fotel musi byc maxymalnie w dol. Jak ktos chce być wyzej to niestety będzie szural glowa o sufit. I to wlasnie jest moj problem. A co a prawym kolanem, tez masz problem z tym twardym plastikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 No dobra. To ja też się przyznam. Również mam 183 cm wzrostu. Piję od.... ops, nie o tym miało być. No więc mnie też trochę przeszkadza ten skóropodobny boczek z prawej strony. Podejrzewam, że urosnę jeszcze parę kilo wszerz i problem się pogłębi. Za to szklany dach nie przeszkadza mi wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Dokladnie tak, czlowiek nie moze sie rozwalic w fotelu czekajac na kogos na parkingu bo to cholerstwo jest za blisko prawego kolana. Nie wiem jak Wam ale mnie tam jest za ciasno, gruby nie jestem, 65 kg, waga kogucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Wygląda więc na to, że prawdą jest iż QQ to samochód kobiecy jest. Bo one, w sensie, że niewiasty, kolana mają ku sobie i ogólnie zaciskają odnóża więc im boczki niestraszne. A chłop jak chłop, rozwalić by się chciał i podrapać tu i ówdzie. A w w QQ nie idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaptainRandall Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Cos w tym musi byc . Ciezko tez zajac odpowiednia pozycje za kierownica, po 8 miesiacach jezdzenia nadal ciagle cos poprawiam, wyzej, nizej, przod tyl, kierownica w gore, w dol :/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 9 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Przestańcie z tymi wymiarami ... bo jeszcze kobitki będą podawać wymiar w biuście i pytać czy się "zmieszczą " przy kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi