csm Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 (edytowane) Mysle, ze jeszcze sie przyda. Edytowane 15 Marca 2013 przez csm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 16 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2013 almera N16n z silnikiem 1,8 po vinie robiona w uk a silnik ma made in japan? i jest na pasku czy na łancuszku? dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamin Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Witam kolegów forumowiczówJak do tej pory, jestem właścicielem Micry K11 Samochodzik sobie baaardzo cenię ale niestety zaczęła się robić za mała. naturalnie, mając dobre doświadczenie z micrą, postanowiłem że następny też musi być nissan. I tu moje pytanie: na co zwracać uwagę jak się kupuje Almere? znalazłem takie coś: http://moto.gratka.pl/tresc/nissan-almera-dci-14033841.html#7c9ff903c70d015e,1Czy nie jest to jakiś nazbyt często psujący się rocznik? Przyznam szczerze że jakoś nie widzi mi się spędzać całe dni i noce u mechanika Pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Rozejrzyj się lepiej za dieslem 2.2, to nie będziesz miał problemów. 1.5dCi to największa porażka w N16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 1.5 dci to najgorszy wybor z mozliwych. poszukaj 2.2 dci najlepiej w wersji 136 km z 6 biegowa skrzynia biegow. Przyjemny motor, dobre osiagi, akceptowalne zuzycie paliwa i nie sprawia klopotow. najlepszy wybor w N16. a ta Almerka to sporo wynosi, prawie 14000+rejestracja, od razu ubezpieczxenie i przeglad, dojda koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 1.5dci to straszna lipa, poszukaj czegos z 2.2di nie jest tak wysilony jak dci a do tego autka nadaje sie calkiem niezle. Co do tego ogloszenia to je sobie daruj, jedna wielka sciema, ani elektrycznych lusterek, ani szyb (tylko przednie), 4 poduszek tez nie ma (nie widac na bokach foteli poduszek). Totalny golas, radio wymontowane, nawet sterowania radiem przy kierownicy nie ma. Nie wiem kto go na zachodzie kupil ale patrzac na wyposazenie to kupil go do pracy wiec ten przebieg to mozna miedzy bajki wlozyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzychu1977 Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jako, że to mój pierwszy post na forum, to na wstępie witam Wszystkich serdecznie, Też jestem na etapie poszukiwań Almery N16 w dieslu, no i skłaniam się ku silnikowi 1,5 - głównie ze względu na niskie spalanie. Osiągi ąz tak bardzo mnie nie interesują. Czy ta wersja 1,5 jest aż tak bardzo mułowata w porównaniu do wersji 2,2? Czy raczej chodzi o większa awaryjnośc? Średnio w miesiącu robię min. 1000 km. Budżet na zakup to 12 tys. pln. Czy mogę prosić o pomoc i jakąś diagnozę na podstawie zdjęc niżej przedstawionych egzemplarzy? 1. http://allegro.pl/nissan-almera-2003r-1-5-dci-klimatyzacja-i3099510537.html 2. http://otomoto.pl/nissan-almera-nissan-full-opcja-webasto-serv-C28124779.html 3. http://otomoto.pl/nissan-almera-C28151634.html 4. http://otomoto.pl/nissan-almera-klimatronik-po-rozrzadzie-C27842332.html Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) Krzychu1977, on 18 Mar 2013 - 15:00, said: Czy ta wersja 1,5 jest aż tak bardzo mułowata w porównaniu do wersji 2,2? Tak. Roznica 54 koni i 119 Nm momentu. Radze Ci odpuscic 1.5 dCi od handlarzy, bo drugie tyle dolozysz. Niektore z wklejonych przez Ciebie almer sa fatalnie poskladane. Jedna (3) ma smieszny maly znaczek na masce pochodzacy z innego modelu. Edytowane 18 Marca 2013 przez csm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 (edytowane) moj znajomy ostatnio kupil 1.5 dci, jak wracal do domu to mu sie zepsula(jak wracal od handlarza), ale nie zdecydowal sie powrocic do niego oddac auto;p podobno katalizator mial zapchany, teraz juz wie ze wtrysk ktorys leje, cos tam juz wlozyl do niego. Ale przebieg miala potwierdzony.... do 40000km:p a kupil jak "ma" 170000chyba:P Jezdzilem u swojego mechanika 1.5 dci, bo chcial zebym sprawdzil czy wszystko z nia w porzadku, jak przesiadlem sie bezposrednio ze swoich prawie 140km to stwierdzilem ze ona ledwo jedzie:D mysle ze porownywalnie z moim busem ktory ma 102km:D albo i gorzej:) odnosnie aukcji: czarna porazka;/ srebrna-bogata wersja z gumowa kierownica?? nie ma czegos takiego w n16 jak klimatyzowany schowek.. czarna- dziwne ze wiele n161.5 dci gubi zaslepke na przednim zderzaku(hol??) bezowa- wystrzegam sie aut od handlarzy. Sam sie zastanawiam nad sprzedaza swojej 2.2 dci z 2004r Edytowane 18 Marca 2013 przez grzechalm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Witam Almerowców Jeśli chodzi i Primere to wiem praktycznie wszystko ale wybór mojej jeszcze dziewczyny padł na almerkę.Mianowicie taką:http://allegro.pl/b-zadbany-nissan-almera-n16-1-5dci-klima-alu-2005r-i3087105963.htmlWiem że silniki 1.5 DCi to porażka koncernu ale...jeźdrzą i mimo wszystko są. Pytanie do Was,czy warto? Druga opcja to:http://otomoto.pl/nissan-almera-2-2-di-bardzo-dobry-stan-n16-C27539935.html A jesli nie ta,to proźba o podesłanie innej propozycji Zależy mi na opisie czy wyposażenie to faktycznie tam jest,jakie są wady konkretnie tych egzemplarzy oraz czy warto sobie łeb zawracać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Przeczytaj ten temat to będziesz wiedział czy warto kupić 1.5. Ta druga almera miała konkretnego dzwona. Przód pochodzi od auta po lifcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 WIem że 1.5 sa awryjne,czytałem ale miałem na myśli ten konkretny samochód w takim wyposażeniu i mocy.Ale widac że coś nie tak bo facet nie chciał jechac na kanał z nim czyli coś nie halo.A to pasowanie elementów jest możliwe,czy wymienił wszystko?(pas,błotniki,reflektory maske) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) WIem że 1.5 sa awryjne,czytałem ale miałem na myśli ten konkretny samochód w takim wyposażeniu i mocy. Ale widac że coś nie tak bo facet nie chciał jechac na kanał z nim czyli coś nie halo. A to pasowanie elementów jest możliwe,czy wymienił wszystko?(pas,błotniki,reflektory maske) Zeby takie reflektory zalozyc do przedliftowej wersji trzeba wyciac kawalek z pasu przedniego. Maska pochodzi z przedliftowej wersji. Jezeli bys sie zdecydowal na jezdzenie takim skladakiem, to sprawdz czy lampy, ktore dolozyl sprzedawca maja metalowe oprawki zarowki, bo jesli sa plastikowe, to pogroszyl tylko sprawe widocznosci noca i beda sie kwalifikowaly do wymiany za pare miesiecy, o ile juz sie nie kwalifikuja. Edytowane 20 Marca 2013 przez csm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Dobra ok Jak zadzowniłem i sie zapytałem dlaczego jest zmienony przód to powiedział że nie jest. A jak pocisnąłem go to przyznał że synowi się stary nie podobal i zmienił na poliftowy <lol2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Dobra ok Jak zadzowniłem i sie zapytałem dlaczego jest zmienony przód to powiedział że nie jest. A jak pocisnąłem go to przyznał że synowi się stary nie podobal i zmienił na poliftowy <lol2> Dobra ok Jak zadzowniłem i sie zapytałem dlaczego jest zmienony przód to powiedział że nie jest. A jak pocisnąłem go to przyznał że synowi się stary nie podobal i zmienił na poliftowy <lol2> Edytowane 20 Marca 2013 przez grzechalm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomzyl Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 (edytowane) To pierwsze z ksenonami ciekawe... albo mial gosc na mysli soczewki. Swoja droga ladnie wylglada czarna N16 3D zeby moja tak sie dalo przywrocic do takiegl stanu... ;( a ta druga mozliwy dzwon albo nie wiem co. maska jest poliftowa, znaczek nie jest we wglebieniu. Edytowane 21 Marca 2013 przez tomzyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 To pierwsze z ksenonami ciekawe... albo mial gosc na mysli soczewki. Swoja droga ladnie wylglada czarna N16 3D zeby moja tak sie dalo przywrocic do takiegl stanu... ;( a ta druga mozliwy dzwon albo nie wiem co. maska jest poliftowa, znaczek nie jest we wglebieniu. To pierwsze z ksenonami ciekawe... albo mial gosc na mysli soczewki. Swoja droga ladnie wylglada czarna N16 3D zeby moja tak sie dalo przywrocic do takiegl stanu... ;( a ta druga mozliwy dzwon albo nie wiem co. maska jest poliftowa, znaczek nie jest we wglebieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 29 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2013 (edytowane) Czy zna ktoś tę Almerkę i czy może się coś o niej wypowiedzieć? http://tablica.pl/oferta/nissan-almera-1-4-lpg-sekwencja-1997-CID5-ID2xdsh.html#9adaa973e2;r:7;s: czy ten silnik dobrze się sprawuje, nie jest za mały do masy samochodu? Zainteresowany jest nią kolega mojej córki. Edytowane 29 Marca 2013 przez mirekg9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejjo Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Witajcie Panowie:) potrzebuje porady, czy warto jechać i oglądać to cudo?: http://allegro.pl/show_item.php?item=3065170429 Wracam do almerki, wcześniej jeździłem n16 DI z 2000 roku- igła Bardzo proszę o jakieś opinie na temat auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csm Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2013 Obserwuje 2.2 dCi na otomoto/allegro i to auto juz wisi dluugo. Moze mu cos dolegac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechalm Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Ogólnie bardzo mało jest ich ciągle na allegro. Też często sprawdzam ich stan na allegro i ta widzę już od dawna, co zresztą widać po zdjęciach (dawno nie widziałem braku śniegu;p). Chcesz kupić2.2 dci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ejjo Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Tak, najchętniej chciałbym 2,2 dci 136 km, bo czytałem dużo dobrych opini o tych motorach. Ewentualnie wrócę do 2,2 DI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piotrek255 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam Jakie ceny za sedana 2,2 dci /di powinienem uważać za podejrzane? za ile realnie mogę kupić ten samochód? zdecydowanie więcej jest wersji Tino z silnikiem 2,2 dCi, czy różni się ona czymś od standardowego sedana poza wyglądem? Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez piotrek255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Pierwsze roczniki N16 w dobrym stanie nie schodzą poniżej 10 000zł. Jak widzisz N16 za 5 czy 6 tys. to jest niemal pewne, że ktoś na siłę chce się tego pozbyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartek_p Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Dlaczego? Ja akurat sprzedaję N16 za 7 tysi , tyle że 1.8 i nie uważam żeby jej "coś" dolegało. Tyle że nie jest odpicowana na sprzedaż i przez to dużo traci na uroku. Niestety większość ludzi chce być oszukiwana i świadomie się na to godzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi