Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzypienie układu kierowniczego J11

kubaad
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja cie nie pier............ ile nalatane macie że już wam się te plastikowe łożyska pomieliły????

Ja nabiłem 10.000km i zmieliło się od kierowcy od pasażera już zaczeło się mielić!!

Wymiana na gwarancji w ASO na( wzmocnione) i już nabiłem na nich 15000 km i cisza ani skrzypienia ani stuków przy skręcaniu i ruszaniu.

Co do zbierania się tam wody to serwis po wymianie gwarancyjnej nawalił mi tam smaru kupę to woda nie ma gdzie się zbierać i nakrętka z śrubą nie będzie rdzewieć.

W dniu 27.01.2015 o 14:38, kuba123 napisał:

A na kiedy jesteś umówiony z nimi? Może też podjadę i jakby mieli 2 takie same przypadki to szybciej by zadziałali. Ktoś już pisał ze zostawił auto na 2 dni w ASO zeby drugiego dnia rano sprawdzili na zimnym silniku i wymienili łożyska.

Ja już zgłaszalem właśnie w Zaborowskim. Oczywiście sprawdzili i nic nie zauważają bo pewnie auto już rozgrzane było.

Z którego serwisu w Warszawie korzystałeś? Mam wydaje mi się ten sam problem.

Umowiony jestem na 10.02 na godzine 10:00

przy umawioniu sie na wizyte potwierdzili mi, ze tez bede mial wgrywany "nowy sterownik" od awaryjnego hamowania

W dniu 29.01.2015 o 09:23, Yanekoktagon napisał:

usterke łożysk Mcphersona stwierdzono w ASO Zaborowski.

Yanekoktagon napisz prosze jak to rozliczyli ? gwarancja ?

Koledzy byłem w serwisie w zeszłym tygodniu. Powiedzieli ze coś w kierownicy jest nie tak ale potrzebują więcej czasu żeby rozebrać i sprawdzić. Pojechałem wczoraj i już nic nie słyszą. Jak wy sobie radzicie w kontakcie z serwisem i pokazaniu tej usterki?

Dziś z rana usterka znów dawała znać. Jedynym rozwiązaniem jest zostawienie chyba auta u nich na noc.

To jest taka sama historia jak z czujnikami z przodu. Zwariować można z tym naszym kochanym Nissanem.

W dniu 4.02.2015 o 08:58, kuba123 napisał:

Koledzy byłem w serwisie w zeszłym tygodniu. Powiedzieli ze coś w kierownicy jest nie tak ale potrzebują więcej czasu żeby rozebrać i sprawdzić. Pojechałem wczoraj i już nic nie słyszą. Jak wy sobie radzicie w kontakcie z serwisem i pokazaniu tej usterki?

Tez dzisia bylem u Zaborowskiego na wgranie nowych sterownikow + sprawdzenie skrzypienia podczas skrecania w prawo. Powiedzieli ze problem jest im znany, ale nie znaja przyczyny. Czekaja na odpowiedz z centrali. Maja do mnie dzwonic jak juz cos beda wiedziec.

A mnie dzisiaj dopadła ta usterka,ni z tego ni z owego zaczęło sobie skrzypieć i to na ciepłym !,po jakimś czasie ustało.Ale co się odwlecze....poczekamy.

W tym właśnie problem raz skrzypi raz nie. Jutro mam wolną chwilę to podjadę do serwisu i zapytam czy maja na to jakieś wytłumaczenie. Ostatnio przesmarowali jakąś spreżyne i przeszło ale pojawiło się znowu grrrrrr

Bo woda z drogi wymyła ten smar z sprężyny !

Pojedziesz znowu nasmarują zasmarują a woda z drogi znowu wymyje.

Trzeba zapaprać smarem jak Gustlik Rudego przed nurkowaniem w tunelu :D .

• 2 tygodnie później...

W J10 skrzypiala jeszcze guma kolumny kierowniczej przy scianie grodziowej. U mnie na gwarancji byla wymieniana.

Mocowania MCPersonow zreszta tez byly wymieniane w J10 :/

Obecnie J11 - 21kkm i jest ok. :)

Byłem specjalnie umyć auto na myjkę ciśnieniowa po zainstalowaniu kapsli, aby właśnie sprawdzić czy kapsle zabezpieczają przed wodą z myjki!!!

Manix nawet kropa się nie dostała sucho pod kapslem  a ja myje fest nie po łebkach  :)

Wklej zdjęcie swoich kapsli są pewnie inne.

Edytowane przez Edek01

u mnie w związku z trzeszczeniem wymienili górne łożyska Mcphersona, na razie jest ok, muszą mi jeszcze zbieżność ustawic.

W dniu 24.02.2015 o 09:04, Edek01 napisał:

Byłem specjalnie umyć auto na myjkę ciśnieniowa po zainstalowaniu kapsli, aby właśnie sprawdzić czy kapsle zabezpieczają przed wodą z myjki!!!

Manix nawet kropa się nie dostała sucho pod kapslem  a ja myje fest nie po łebkach  :)

Wklej zdjęcie swoich kapsli są pewnie inne.

Są identyczne ,ten sam nr katalogowy ,tyle że miałem je od nowości, a co do wody poczekaj kilka miesięcy i sam zobaczysz. Na myjni też mam sucho to musi być jazda w deszczu i to sporo.Odpływ wody przypada na ten mały otworek w kapslu u góry (szczególnie z prawej (siedząc za kierownicą)

Jedno jest pewne, mam te kapsle od nowości i nie wiem co to wymiana łożysk McP

W dniu 24.02.2015 o 10:46, vendetti napisał:

Do qashqaia te zaślepki będą pasować?

A masz wyczuwalne "punkty zaczepu" w gumie kielicha?

Edek to pięknie rozmienił na drobne w dziale tiida

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98194-problem-z-uk%C5%82adem-kierowniczym/page-3

W dniu 24.02.2015 o 11:18, manix napisał:

A masz wyczuwalne "punkty zaczepu" w gumie kielicha?

Edek to pięknie rozmienił na drobne w dziale tiida

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/98194-problem-z-uk%C5%82adem-kierowniczym/page-3

Manix ja zaślepiłem te otworki u góry w kapslu  :)

W dniu 24.02.2015 o 11:16, jano2d napisał:

Jaka cena tych zaślepek?

Bez zniżek 84zł komplet  z  You+Nissan i rabatem na mój VIN  60zł komplet 

W dniu 24.02.2015 o 12:51, Edek01 napisał:

Manix ja zaślepiłem te otworki u góry w kapslu  :)

Nie bój , nie bój, ja też,ale najpierw mialem tam rdzawą breję, dopiero ten wątek w naszym dziale co podałem , spowodował że tam zajrzałem. uszczelniłem wszystko że mucha nie siada

Jakoś u mnie,mimo jazdy w deszczu,mycia myjką ,w kielichach jest sucho.

A jednak wspomniałeś coś Jacko, że także u Ciebie zaczęło skrzypieć. Czyżby przestało i już się nie pojawiło?

Nie,nie pojawiło się,czekam i nasłuchuję.