JACKO29 Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 To jest problem z górną poduszką silnika, wybita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 28 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Panowie i Panie, przymierzam się do drugiego przeglądu (czyli tego dużego przeglądu) i tu taka ciekawostka - jedno ASO krzyknęło uwaga... ok. 1800PLN (wszystko z ASO + dezynfekcja klimy). Także powtórzę pytanie kolegi wyżej - ile i jaki płyn hamulcowy trzeba mieć do 1,6dci? Dziekuję Edytowane 28 Maja 2019 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 4 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) 13 maja drugi przegląd po 40042 km(fotka w drodze do ASO) w Promotor - Gdańsk, materiały moje, koszt jak na skanie... Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Romek_Hel Pierwotnie wczytana zła fotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 W dniu 4.06.2019 o 17:49, Romek_Hel napisał: 13 maja drugi przegląd po 40042 km(fotka w drodze do ASO) w Promotor - Gdańsk, materiały moje, koszt jak na skanie... Cześć, Romek, Możesz wylistować zakupione materiały, ilość oraz ich cenę, jakie zakupiłeś na 2gi przegląd? Mój, co prawda, dopiero w listopadzie, ale będą kilka dni temu na wymianie oleju pytałem cenę o 2giego przeglądu i ASO w Sosnowcu podało mi cenę ok 1600zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 To ja się podlącze pod pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 39 minut temu, buba1982 napisał: Cześć, Romek, Możesz wylistować zakupione materiały, ilość oraz ich cenę, jakie zakupiłeś na 2gi przegląd? Mój, co prawda, dopiero w listopadzie, ale będą kilka dni temu na wymianie oleju pytałem cenę o 2giego przeglądu i ASO w Sosnowcu podało mi cenę ok 1600zl... Buba,osobiście nie polecam Sosnowca,bardzo się sparzyłem na ich robocie.Zapytaj w Dąbrowie Górniczej.Od sosnowca rzut beretem ,a jestem zadowolony z ich obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, buba1982 napisał: Cześć, Romek, Możesz wylistować zakupione materiały, ilość oraz ich cenę, jakie zakupiłeś na 2gi przegląd? Mój, co prawda, dopiero w listopadzie, ale będą kilka dni temu na wymianie oleju pytałem cenę o 2giego przeglądu i ASO w Sosnowcu podało mi cenę ok 1600zl... Buba1982 napisz emaila do ASO w Dąbrowie Górniczej tak jak pisze Jacko. Ja jak pojechałem na pierwszy przegląd do ich to chcieli mi prawie 100 zł więcej skasować niż podali cenę w emailu. Pokazałem emaila i cena została dostosowana do tej z oferty przesłanej. Na drugim przeglądzie to chyba to samo co na pierwszym plus wymiana płynu hamulcowego. Przy trzecim lub czwartym jest dopiero drożej bo jest wymiana paska rozrządu. P.S. W Sosnowcu warto robić rzeczy z elektryką auta związane gdyż ceny w porównaniu z dabrową to sporo taniej jest i robią to bardziej pomysłowo nie idąc na łatwiznę jak w dąbrowie. Mój przykład montaż rejestratora jazdy podłączenie na stałe do instalacji 200 zł. W dąbrowie za to samo tylko bez podłączenia do instalacji (pozostawienie wtyczki do zapalniczki) zaśpiewali mi 419 zł!!! Z CB radiem cena to już w ogóle kosmos w dąbrowie (3 razy drożej niż w sosnowcu) i znowu podłączenia na łatwiznę czyli wtyczka do zapalniczki. Edytowane 9 Czerwca 2019 przez rafsty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 3 godziny temu, JACKO29 napisał: Buba,osobiście nie polecam Sosnowca,bardzo się sparzyłem na ich robocie.Zapytaj w Dąbrowie Górniczej.Od sosnowca rzut beretem ,a jestem zadowolony z ich obsługi. Dzięki za info Jacko29 Póki co nie mam negatywnych odczuć, ale warto korzystać z porad innych, dlatego jak najbardziej spróbuję, zgodnie z Twoją radą. 2 godziny temu, rafsty napisał: Buba1982 napisz emaila do ASO w Dąbrowie Górniczej tak jak pisze Jacko. Ja jak pojechałem na pierwszy przegląd do ich to chcieli mi prawie 100 zł więcej skasować niż podali cenę w emailu. Pokazałem emaila i cena została dostosowana do tej z oferty przesłanej. Na drugim przeglądzie to chyba to samo co na pierwszym plus wymiana płynu hamulcowego. Przy trzecim lub czwartym jest dopiero drożej bo jest wymiana paska rozrządu. P.S. W Sosnowcu warto robić rzeczy z elektryką auta związane gdyż ceny w porównaniu z dabrową to sporo taniej jest i robią to bardziej pomysłowo nie idąc na łatwiznę jak w dąbrowie. Mój przykład montaż rejestratora jazdy podłączenie na stałe do instalacji 200 zł. W dąbrowie za to samo tylko bez podłączenia do instalacji (pozostawienie wtyczki do zapalniczki) zaśpiewali mi 419 zł!!! Z CB radiem cena to już w ogóle kosmos w dąbrowie (3 razy drożej niż w sosnowcu) i znowu podłączenia na łatwiznę czyli wtyczka do zapalniczki. Dzięki za info Rafsty. Ja w Sosnowcu również montowałem kamerę oraz dodatkowo gniazdo 12V w bagażniku. popytam w D. G. oraz Chorzowie, tak dla porównania. Btw. Podobno na 2gim przeglądzie wymiana się filtr paliwa, w dieslu kosztuje 350zl, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Odpuść sobie Chorzów i Zielony Zaułek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 hehehe... Jacku to samo mu napisałem na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 To z mojej okolicy pozostaje jeszcze Rybnik, o równie kiepskiej opinii, no i MadMax w Gliwicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 W Rybniku dawno nie byłem może dlatego. Więc nie potwierdzę jak jest teraz.Ja byłem w Zabrzu. Na razie mieszane odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 @buba1982, @Brzyk Ja mam taki zestaw na drugi przegląd: Olej silnikowy 6 litrów -> SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AR-L 5W30https://allegro.pl/oferta/shell-helix-ultra-professional-ar-l-5w30-1l-7923011581 Filtr oleju -> Knecht OX389/1D ECOhttps://motostacja.com/p/KNECHT-OX-389-1D/ Numer katalogowy KNE OX 389/1D Filtr klimatyzacji -> MANN-FILTERhttps://motostacja.com/p/MANN-FILTER-FP-25-003/ Numer katalogowy FP 25 003 Filtr powietrza -> PURFLUX A1713https://motostacja.com/p/PURFLUX-A1713/ Numer katalogowy PUR A1713 Filtr paliwa -> OE NISSAN FILTR PALIWA NISSAN QASHQAI J11 1.6 DCIhttps://motostacja.com/p/OE-NISSAN-164004EA1B/ Numer katalogowy 164004EA1B nie mam tylko płynu hamulcowego bo w sumie nie jestem pewny jaki kupić a zakładam, że w ASO nie będzie AŻ taki drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 39 minut temu, Jacoob napisał: @buba1982, @Brzyk Ja mam taki zestaw na drugi przegląd: Olej silnikowy 6 litrów -> SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AR-L 5W30https://allegro.pl/oferta/shell-helix-ultra-professional-ar-l-5w30-1l-7923011581 Jacoob nie wiem jak u Ciebie to będzie ale u mnie ten olej pozostawił dobre wrażenie. Tylko bałbym się brać z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 5 minut temu, rafsty napisał: Jacoob nie wiem jak u Ciebie to będzie ale u mnie ten olej pozostawił dobre wrażenie. Tylko bałbym się brać z allegro. Jeżdżę na nim od początku i też mam dobre wrażenie. Co prawda pierwszy raz kupowałem olej na allegro natomiast sama butelka nie wygląda jakbym mógł się czegoś obawiać (mam też butelkę kupioną w innym sklepie dla porównania, no i ten sprzedawca jest na allegro od 9 lat więc może nie będzie źle). Jak coś to na oleje mogę polecić też ten sklep -> https://galonoleje.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) 58 minut temu, rafsty napisał: Jacoob nie wiem jak u Ciebie to będzie ale u mnie ten olej pozostawił dobre wrażenie. Tylko bałbym się brać z allegro. W piątek wymieniałem olej, między przeglądami (30 000km) i kupiłem olej na tej właśnie aukcji. Szukałem oleju w baniaku 4L + 1L, ale Shell Helix AL-R nigdzie nie mogłem znaleźć. Miałem obawy co do zakupu przez allegro, ale kupowałem już nie jeden raz olej u tego sprzedawcy. Kiedyś nawet odbierałem olej osobiście w Mysłowicach. Edytowane 10 Czerwca 2019 przez buba1982 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) 6 minut temu, buba1982 napisał: Miałem obawy co do zakupu przez allegro, ale kupowałem już nie jeden raz olej u tego sprzedawcy. Kiedyś nawet odbierałem olej osobiście w Mysłowicach. Dzięki, trochę mnie uspokoiłeś bo już zacząłem sprawdzać lepkość i kolor czy są podobne z obu źródeł, z których mam olej Ten Shell to tylko w banieczkach po 1L - nie ma większych. Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) 1 godzinę temu, Jacoob napisał: @buba1982, @Brzyk Ja mam taki zestaw na drugi przegląd: Olej silnikowy 6 litrów -> SHELL HELIX ULTRA PROFESSIONAL AR-L 5W30https://allegro.pl/oferta/shell-helix-ultra-professional-ar-l-5w30-1l-7923011581 Filtr oleju -> Knecht OX389/1D ECOhttps://motostacja.com/p/KNECHT-OX-389-1D/ Numer katalogowy KNE OX 389/1D Filtr klimatyzacji -> MANN-FILTERhttps://motostacja.com/p/MANN-FILTER-FP-25-003/ Numer katalogowy FP 25 003 Filtr powietrza -> PURFLUX A1713https://motostacja.com/p/PURFLUX-A1713/ Numer katalogowy PUR A1713 Filtr paliwa -> OE NISSAN FILTR PALIWA NISSAN QASHQAI J11 1.6 DCIhttps://motostacja.com/p/OE-NISSAN-164004EA1B/ Numer katalogowy 164004EA1B nie mam tylko płynu hamulcowego bo w sumie nie jestem pewny jaki kupić a zakładam, że w ASO nie będzie AŻ taki drogi Dziękuję Jacoob, W 1,5dci wystarczy 5 litrów oleju silnikowego. Mam tylko pytanie, czy wymienie przez Ciebie filtry pasują również do 1,5dci? - przeglądam zastosowanie i raczej nie bardzo Edytowane 10 Czerwca 2019 przez buba1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) 34 minuty temu, buba1982 napisał: Mam tylko pytanie, czy wymienie przez Ciebie filtry pasują również do 1,5dci? - przeglądam zastosowanie i raczej nie bardzo z tego co widzę to filtr oleju Knechta na pewno nie będzie pod 1,5dci ale filtr klimatyzacji Manna, powietrza Purflux i paliwa już powinien pasować. Wybierając części to tak na prawdę na kilku stronach posługiwałem się wyszukiwarką po katalogu i porównywałem ceny (wyniki były najczęściej takie same). Natomiast w motostacji po VINie więc tak naprawdę jak wpiszesz swój VIN na ich stronie to otrzymasz stosowne wyniki. Ponadto zamawiaj części na mniej niż 14 dni przed przeglądem to wtedy w razie czego będziesz mógł oddać bez problemu (oczywiście nie uchroni Cię to przed tym, że pewnie ASO skasuje stosownie za "swoją" część) - miałem taką sytuację przy pierwszym przeglądzie gdy źle dobrałem filtr klimatyzacji (ale wtedy po prostu nie doczytałem). Edytowane 10 Czerwca 2019 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Romek_Hel Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 (edytowane) W dniu 9.06.2019 o 08:38, buba1982 napisał: Cześć, Romek, Możesz wylistować zakupione materiały, ilość oraz ich cenę, jakie zakupiłeś na 2gi przegląd? Mój, co prawda, dopiero w listopadzie, ale będą kilka dni temu na wymianie oleju pytałem cenę o 2giego przeglądu i ASO w Sosnowcu podało mi cenę ok 1600zl... cen nie pamiętam , kupowałem po kilka sztuk w roku ubiegłym...po tym gdy za tą miedzianą podkładkę zapłaciłem jak za złotą. Oleju 4l, płynu 1l. Filtr oleju też MAN W 67/1 akurat nie mam na zpasie. Edytowane 11 Czerwca 2019 przez Romek_Hel uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 11 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Z tego co widzę to do diesla 1,5 podkładka pod korek jest inna nie wspominając o oleju Na pewno będzie inny filtr oleju a reszta to pewnie spasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hiacynt Opublikowano 13 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2019 Witam! Przede mną trzeci przegląd w note (pierwszy po gwarancji). Jaką stację polecacie: ASO czy polecony warsztat? Najbliżej mam Jaworski-Gajewski, kiedyś byli ASO dla nissana, ktoś korzysta obecnie i ma jakieś opinie? Warszawa. Następne posty pisz w temacie NOTE ,choćby tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacoob Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) i jestem po drugim przeglądzie - wyszło bardzo przyzwoicie. Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Jacoob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Złota uszczelka korka spustowego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 14 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Ale z rabatem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi