njacek Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Hej, Czy ktoś z Was w nowym QQ przyciemniał już może szyby (chodzi mi oczywiście o tylną i tylne boczne). Jeżeli tak to mam dwa pytania: 1. Czy to może wpłynąć na gwarancję? Mam zamiar zrobić to w jakiejś firmie co się tym profesjonalnie zajmuje, a nie u jakichś Mirków 2. Wiem że przyciemniając mogę wybrać jak bardzo mają zostać przyciemnione. Macie może jakieś wskazówki jaki poziom wybrać? Chciałbym żeby z zewnątrz wnętrze było mniej widoczne, ale żeby też nie zrobiło się w środku zbyt ciemno. Macie dla mnie może jakieś wskazówki? A może nawet konkretne namiar na specjalistów w Warszawie? Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 na gwarancję to nie wpłynie ( chyba ,że uszkodzone zostaną elementy grzewcze tylnej szyby ) najlepiej wybrać najbardziej zbliżony wariant do fabrycznego ( na ogół to symbol 2 - ale wszystko zależy od folii jaką stosują do przyciemniania szyb) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 16 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Dzięki. No właśnie chciałbym uzyskać efekt jak najbardziej zbliżony do fabrycznego. Podpytam w zakładach tym się zajmujących czy "symbol 2" coś im powie. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Osobiście nie lubię zbyt wielkiego zaciemnienia. Fabryczne są ok w słoneczne dni, kiedy jest pochmurno zawsze odsuwam zasłonę szklanego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Właśnie chciałbym dobrać takie jak fabryczne. Do wyboru jest przepuszczalność światła na poziomie 5% (mega ciemne), 15%, 20%, 35% i 50% (bardzo jasne). Wydaje mi się, że fabryczne mają tak na oko między 20, a 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 wg mnie między 35% a 50% nawet jeżeli 50% wydają się jasne to jak przyciemnisz wszystkie tylne szyby będzie wrażenie dużo ciemniejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 (edytowane) W swoimi nie chciałem zbytnio przyciemniać, bo średnio czarne szyby komponują się z kolorem atramentowym. Wybrałem 35% i efekt niewielki, zdecydowanie jaśniejsze do oryginałów. Są też rzadziej stosowane folie 30%. Edytowane 18 Marca 2015 przez danbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 obrazowo ,tak wygląda 50% w naszej K12 jest dość ciemno z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 O dzięki za fotkę. Faktycznie ciemno wygląda to 50%. Chyba na to się zdecyduje. Rozważam jeszcze 35%, ale wolałbym żeby nie było za ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dambam Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) obrazowo ,tak wygląda 50% w naszej K12 jest dość ciemno z zewnątrz Tak na puntiaku mojej żony wyglądają tylne szyby z zaciemnieniem 20% Przy najbliższej okazji wrzucę 35% na atramencie. Edytowane 20 Marca 2015 przez danbam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 tu lepiej widać eóżnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Tak na puntiaku mojej żony wyglądają tylne szyby z zaciemnieniem 20% Przy najbliższej okazji wrzucę 35% na atramencie. I co danbam? Wrzucisz coś? Byłbym zobowiązany. Jestem umówiony na poniedziałek na montaż, a jeszcze się nie zdecydowałem. Dasz radę przez weekend? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi