Gość Andrzej G Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 A ten GMS to co to? Takie odpowiednik NC2? Jesli tak, to obsluguje to kamerki i wszystkie inne bajery? http://www.gms.pl/pl/_sp/181/nissan_qashqai_ii_adayo_ce4sx9/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 16 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Ale tam nic nie ma o kamerkach, to co nie działają? Przynajmniej nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ale tam nic nie ma o kamerkach, to co nie działają? Przynajmniej nie widze. Dane techniczne -> Podłączenia ... i na samym dole. Ja mając NC 2 nigdy bym nie zmienił na ten sprzęt, tylko dlatego, że ma WinCE. U siebie oprócz kamery cofania, masz system kamer " dookólnych", kamerę z przodu ... jak to podłączysz ?? Masz wbudowany tuner DAB+ a w tym sprzęcie masz tylko przyłącze do zewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Ale ja nawet nie mysle o podlaczaniu tego. Ale z tego co pamietam, to takie wynalazki juz wczesniej sie pojawialy, tylko zaden z tych wynalazdow nie obslugiwal zestawu kamer 360st. Dlatego pytam czy ten wynalazek w koncu je obsluguje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Prawdopodobnie nie obsługuje,ale wszystkiego można dowiedzieć się tutaj: Audiopol Matla Corporation Sklep z samochodowym sprzętem audio Adres: aleja Górników Staszicowskich 132, Kielce Telefon:41 346 28 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Te chińskie wynalazki nie są złe. Ale ja tam mam w głowie tak, że nie lubię nic poprawiać w samochodzie - musi być tak jak wyjechał z fabryki. Stąd np. prośba by diody z alarmu mi gdzieś na wierzch nie wyprowadzali bo by mnie to za każdym razem wkurzało. Ale marzę sobie, że może z czasem Nissan wypuści jakąś całkowita aktualizacje softu - i zrobią coś na wzór r-lin w Kadjarze - tam się dało zrobić fajny system to czemu nie u nas? w NCII najbardziej razi mnie "szarość" wyświetlacza, za mało w nim "koloru". Odrobinę sobie poprawiam wyświetlaniem okładek albumów dla MP3 - heheheh wrzucając fotki z gołymi babami haheheheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareken Opublikowano 17 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Nie chcący wprowadziłem w błąd żona ma Visie , i tam jest zwykłe radio , jeżeli chodzi o GMS-a człowiek ze sklepu CA gdzie zamierzam to zamontować , twierdzi że montowali tylko do Xtraila i wszystko działało, ponoć CAN wyświetla między zegarami, stacje radiowe, i wszystkie funkcje w 100% zachowuje jak fabryczne radio, na razie oglądałem to w sklepie włączone w szafie , duże wrażenie robi 8 calowy ekran i szybkie działanie map , oraz wykonanie , w przyszłym tygodniu wymieniam głośniki i jak uda się rozebrać bez problemu przód, przymierzymy stację czy i jak działają funkcje z kierownicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Proszę zerknąć na instrukcję instalacji "fotopstryków" do Nissan Connect zawartą na SCDB http://www.scdb.info/en/installation-nissan-connect/O ile do punktów 1 - 4 nie mam wątpliwości, bo korzystam z tej opcji i wszystko działa, to mam niejasność co do punktu 5-go. Czy należy go rozumieć, że ten sam pliczek nissan_connect.csv skopiowany na pena do lokalizacji [uSB stick]/POIs/Custom POIs finalnie nadpisze nam fotoradary wbudowane zawarte na karcie ?? A jeżeli tak, to czy nadpisze tylko zawartą na karcie bazę fotoradarów, czy przypadkiem nie nadpisze całej bazy POI, finalnie zostawiając tylko w/w nową bazę fotoradarów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Nie. Nadpisze tylko te "nasze" prywatne. Możesz wgrać kilka plików z radarami czy punktami POI - i NCII będzie korzystać z wszystkich. Np. możesz pobrać plik jacek.zip z tej strony: ump.waw.pl/wszystkie.html i tam masz każdy rodzaj fotoradaru w osobnym pliku. I jak chcesz możesz do katalogu MyPOIWarnings wrzucić każdy plik, lub tylko jeden rodzaj fotoradarów (np. tylko stacjonarne). I teraz z czasem pojawi się aktualizacja, albo będziesz chciał dodać jeszcze inną bazę - np. z kamerami monitorującymi wjazd na czerwonym świetle - to znów do katalogu MyPOIWarnigs musisz wrzucić wszystkie bazy - bo próbując dograć kolejną - wykasujesz poprzednie. Ale tylko swoje "prywatne" - nie możesz nic zrobić z bazą radarów "systemową". Jej się nie da skasować. Za każdym razem gdy dokonujesz instalowania bazy POI z pendrive - najpierw są usuwane te już zapisane w NCII, a potem wczytywane nowe. Tym samym nie da się dograć kolejnej bazy - trzeba zawsze mieć wszystkie w katalogu MyPOIWarnings, z których chcemy korzystać. Edytowane 19 Września 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmisiek Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 A da się zmienić sygnały dźwiękowe ostrzegające przed fotoradarem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 19 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Wg mnie nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Nawigacja prowadzila mnie bardzo dobrze tam gdzie zaplanowalam, gdzie tutaj na forum czytalam (nie miejac jeszcze auta) jak wgrac POI a teraz tego nie potrafie znalezc, podpowiedzcie mi prosze gdzie to jest i moze jakies wskazowki jak to zrobic, gdyz polskiej instrukcji nie mam i robie wszystko na zasadzie prob i bledow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) A nie dali Ci polskiej instrukcji do Nissan Connect???? Pliki z punktami POI - nie tylko przecież o fotoradarami - ściągasz z netu, albo tworzysz sama. Plik ten musi być w formacie .csv Plik csv można zrobić w notatniku wg schematu (szerokość geograficzna [przecinek] długość geograficzna [przecinek] dowolny tekst 50.01405,21.9991,TEKST Plików możesz zapisać na pendrive wiele i wszystkie sie wczytają i z wszystkich NCII będzie korzystać. Wczytując pliki zawsze kasujesz te co już wcześniej wczytałaś. Nie da się skasować punktów POI fabrycznych - one zawsze są. Pliki z punktami POI musisz nagrać na pendrive w odpowiednich katalogach: / myPOIs dla normalnych POI. Kategoria POI będzie wyświetlana w Nissan Connect tak jak nazwa pliku. W necie są rożne bazy danych, np. barów McDonalds czy BurgerKing itp. / myPOIs / myPOIWarnings dla ostrzeżeń... czyli fotoradarów. Pamiętaj, z czym sam miałem problemy - że katalogi muszą się dokładnie tak nazywać (istotne są wielkości liter). Ja zrobiłem go zgodnie z instrukcją jako / myPOIwarnings - przez małe "w" i... nie były pobierane. Ponadto w opcjach musisz włączysz ostrzeganie przez fotoradarami: może być graficzne, graficzne+dźwiękowe (jedno krótkie beep) Edytowane 12 Października 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Dzieki piekne. Dostalam wszystkie instrukcje ale po czesku "ZARUCNI KNIZKA A ZAZNAMY O PROHLIDKACH" to jest ksiazka gwarancyjna a najgorsze w tym jest, ze staram sie to czytac i rozumiec jakos, ale nie moge bo sie smiac musze,,,,,,wesole auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 A kupiłaś samochód w Polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Nie i moze dlatego mniej zaplacilam. Gdzie Waszym zdaniem znajde aktualne fotoradary itp. w formacie csv. Pozdrawiam. M. Edytowane 12 Października 2015 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Gdzie Waszym zdaniem znajde aktualne fotoradary itp. w formacie csv. Tutaj kol. figaro podał miejsce, gdzie stosunkowo często aktualizuje bazę wszelkiej maści fotopstryków do Nissan Connect http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/62507-0strzegawcze-punkty-poi/page-2?do=findComment&comment=1029096 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pejta Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Nie i moze dlatego mniej zaplacilam. Gdzie Waszym zdaniem znajde aktualne fotoradary itp. w formacie csv. Pozdrawiam. M. Na Polskę masz tu http://ump.waw.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 13 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Na Polskę masz tu http://ump.waw.pl/ W miejscu które wskazałem wyżej, w paczce są 2 oddzielne zestawy - na PL i na całą EU (zawierający PL). I jest to konkretna, predefiniowana baza przeznaczona do NC 1 i 2. Nic przy niej nie trzeba grzebać - wystarczy jeden z zestawów skopiować na pena, po czym podpiąć go do gniazda USB w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Moje QQ zeszlo z tasmy montazowej w maju tego roku SD karta z litera "C" i mam pytanie, czy jest oczywistym, ze u mnie gra DAB+ czy moze bez plusa, jak moge to sprawdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 DAB+ Bo w tym systemie są u nas a nadawane stacje radiowe. https://pl.wikipedia.org/wiki/Digital_Audio_Broadcasting Gdyby w nissanie było zwykłe DAB - nie dało by się słuchać radia - bo zwykły DAB nie jest kompatybilny z DAB+ - a w tym nadaje polskie radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 25 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 (edytowane) Ale ja jeszcze w Polsce nie jezdzilam, jesten na dluzszym pobycie za granica. O DAB-ie kiedys czytalam, o DAB+ przeczytalam w tej chwili. Bzieki piekne. Edytowane 25 Października 2015 przez monika99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Po dzisiejszych wariacjach NC II mam zamówiony do wymiany na nowy.Blokował mi się dwa razy po rozmowach telefonicznych,i jak dojeżdżałem do serwisu to się odblokowywał!Niezłego !@#$%^&* miałem! Aż w końcu zablokował się podczas grania radia na amen.Jest zamówiony nowy do wymiany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Dobrze, że jest gwarancja, bo podejrzewam, że ta nie wyróżniająca się niczym zabawka kosztuje ładnych parę tysiaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Jak kupowałem Qashqaia to w salonie mówili ,że ta pseudo zabawka kosztuje 5tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi