kubalon Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 (edytowane) Boją się Waści a Waść narzekasz :-))))) Edytowane 24 Marca 2016 przez kubalon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Polecam lekturę http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/99068-nawigacja/?view=findpost&p=1109373 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Przeczytałem...i ręce opadaja.Oni ta formułke mają chyba wyklepaną na pamięć jak wierszyk w podstawówce.dno totalne dno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sph3r3 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 W sumie mam pewne doświadczenie i potwierdzam - im bardziej lejesz dostawcę po dupsku, tym bardziej zaczyna cię zlewać. To działa jako tako tylko jeśli masz "argument" w rękawie, np: umowę z karami , a tak to natura ludzka (polska ?) jest taka że za każdym mailem / telefonem coraz bardziej będą nas zlewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 No właśnie, mam od dłuższego czasu obawy,że nie wystraszą się straszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Najlepsze w tej korespondencji jest to; "W przypadku jakichkolwiek dodatkowych pytań, prosimy o kontakt z Centrum Obsługi Klienta Nissan " po to tylko by w odpowiedzi przeczytać; "Uprzejmie dziękujemy za kontakt mejlowy z dnia ........................ i przepraszamy za niedogodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2016 Przecież tam piszecie z szeregowym konsultantem w call center, który ma głęboko gdzieś wizerunek marki. Głęboko gdzieś, to ten konsultant zapewne nie ma wizerunku marki - po prostu wykonuje to, co ma zalecone przez pracodawcę. Głęboko gdzieś, to ma nas Centrala Nissana - ich, jak widać interesuje tylko sprzedaż aut (czyt. zawartość portfela) i z chwilą kiedy wydałeś kasiorę na ich auto, mają Cię w d--ie. Zadałem im proste pytanie nie dlatego bym nie wiedział gdzie pytać, ale wcześniej obdzwoniłem kilku dealerów i nie byli mi w stanie jednoznacznie odpowiedzieć. Odpowiedzi były w stylu "proszę zadzwonić jutro", "proszę o kontakt za kilka dni" i tak w kółko. Teraz w końcu dealerzy otrzymali pełny wykaz z informacją, jaka karta do czego ... i znalazł się w końcu na tym wykazie również Pulsar C-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejf86 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam. Czy orientuje się ktoś czy jeżeli auto QQ zostało odebrane na początku czerwca tego roku to czy jest jakaś możliwość aktualizacji darmowej w przyszłości? Czy trzeba będzie płacić za aktualizację mapy? W salonie dealer podczas zamawiania auta w marcu mówił coś o chyba 2 letnim okresie darmowej aktualizacji ale nie wiem czy można mu ufać. Jaka jest najnowsza wersja mapy? Sent from my D5803 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Witam. Czy orientuje się ktoś czy jeżeli auto QQ zostało odebrane na początku czerwca tego roku to czy jest jakaś możliwość aktualizacji darmowej w przyszłości? Czy trzeba będzie płacić za aktualizację mapy? W salonie dealer podczas zamawiania auta w marcu mówił coś o chyba 2 letnim okresie darmowej aktualizacji ale nie wiem czy można mu ufać. Jaka jest najnowsza wersja mapy? Tutaj masz odpowiedź na 1-szą część swojego pytania http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95294-j11-nissanconnect-2-aplikacje-i-nowo%C5%9Bci/?view=findpost&p=1124467 Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Andrzej G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dejf86 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Dziękuję ☺. Sprawdziłem jaka wersję mapy mam u siebie i jest to wersja 4KJ0A. Czytałem na brytyjskim forum że jest to ponoć najnowsza wersja rownoznaczna z tą oferowaną na allegro ale o innym oznaczeniu. Samochód zamówiony połowa marca a odebrany w pierwszej połowie czerwca tego roku. Sent from my D5803 using Tapatalk Edytowane 29 Czerwca 2016 przez dejf86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 A widzieliście coś takiego http://www.samar.pl/__/3/3.a/89040/Nissan-uruchomi%C5%82-program-bezp%C5%82atnej-aktualizacji-map-w-systemie-nawigacji-NissanConnect.html?locale=pl_PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Najlepszy jest komentarz pod artykułem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszorek Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Taaaa, komentarz wszystko wyjaśnia. Dzięki Jacku, nie doczytałem (jak zawsze trzeba czytać to co na dole drobnym druczkiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Co do darmowej aktualizacji to przy odbiorze auta w dniu wczorajszym w salonie powiedzieli , że darmowa aktualizacja nawigacji na 3 lata obowiązuje dla aut zamówionych od 01.04.2016 - nie odbieranych przez klienta po 01.04.2016 - ja swojego zamawiałem 05.04.2016 i załapałem się - najprawdopodobniej dealer będzie otrzymywał karty z Nissana i ma informować o tym klientów i przekazywać przy np. przeglądzie . Co do samej nawigacji - nie jestem jakimś ekspertem ani zbyt często nie korzystam z nawigacji ale wracając wczoraj z Chorzowa do domu na trasie , którą znam na pamięć nawigacja wytyczyła trasę dokładnie tak jak sam bym pojechał i na obwodnicy Opola pokazała węzeł , który był wybudowany i oddany do użytku w 2014 roku. Sprawdzę ją w drodze na wakacje na trasie , której zbyt dobrze nie znam w Bieszczady - wtedy będę mógł się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 rafiros Ja z kolei mam manię porównywania prowadzenia po trasach pomiędzy AM i NC. Zerknij tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/95294-j11-nissanconnect-2-aplikacje-i-nowo%C5%9Bci/?view=findpost&p=1125091 NC pomimo wielu przywar i wygórowanej ceny aktualizacji, po trasach prowadzi o niebo lepiej, niż nasza "flagowa" AutoMapa. NC wyznacza trasy w sposób przewidywalny w zależności od tego jaki typ trasy preferujemy, nie gubi się, bardzo szybko ustala pozycję, po zjechaniu z trasy niemal natychmiast wyznacza poprawioną ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 A czy w NC jest tak jak w google maps, ze nawigacja proponuje 1-3 tras pokazujac tez czas dojazduckazdej z nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Tu tego nie ma, ustawiasz trasę i pokazuje Ci ile km i jaki czas dojazdu, dołączam Ci to co mam na temat NC. NC 8 Ogólna informacja o systemie.PDF NC 3 Ustawienia mapy.PDF NC 7 Inne ustawienia.PDF NC 6 System Bluetooth.PDF NC 5 System audio.PDF NC 1 Wprowadzenie.PDF NC 2 Przedmowa.PDF NC 10 Indeks.PDF 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dzisiaj zrobiłem 400km na ścianę wschodnią i muszę powiedzieć ,że navi zgłupiała w trakcie prowadzenia po A4. Tuż za Tarnowem,pokazywała na niebiesko A4 ale również boczną biegnącą obok i właśnie po niej prowadziła nakazując mi zawracanie,skręty i inne cuda niewidy,by po ok 20km powrócić na pozycje Nie wiem,czy był to jednostkowy błąd,czy po prostu nie ma wczytanego fragmentu trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dzisiaj zrobiłem 400km na ścianę wschodnią i muszę powiedzieć ,że navi zgłupiała w trakcie prowadzenia po A4. Tuż za Tarnowem,pokazywała na niebiesko A4 ale również boczną biegnącą obok i właśnie po niej prowadziła nakazując mi zawracanie,skręty i inne cuda niewidy,by po ok 20km powrócić na pozycje Nie wiem,czy był to jednostkowy błąd,czy po prostu nie ma wczytanego fragmentu trasy Ja Panie Kolego leciałem w tym roku w lipcu w Bieszczady właśnie A4 i cały czas nawigacja pokazywała mi trasę po A4 . Przy ustawieniu opcji ECO prowadziła właśnie na zjazd Tarnów i dalej na Krosno i Sanok , a przy trasie najszybszej dalej A4 aż pod Przemyśl i stamtąd w dół na Ustrzyki. Według mnie prowadziła bardzo logicznie i bardzo podobnie do tego co proponują google maps. Raz tylko się z nią nie zgodziłem w Sanoku ale to tylko dlatego, że znam delikatny skrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajed Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Dzisiaj zrobiłem 400km na ścianę wschodnią i muszę powiedzieć ,że navi zgłupiała w trakcie prowadzenia po A4. Tuż za Tarnowem,pokazywała na niebiesko A4 ale również boczną biegnącą obok i właśnie po niej prowadziła nakazując mi zawracanie,skręty i inne cuda niewidy,by po ok 20km powrócić na pozycje Nie wiem,czy był to jednostkowy błąd,czy po prostu nie ma wczytanego fragmentu trasy Raczej wygląda to na błąd w fixie niż w mapach. GPS nie daje w 100% pewnej pozycji, żeby więc nie pokazywać jak jeździsz po polu, stosuje się opcję "przyciągania pozycji do drogi". Jeśli fix jest niedokładny, a równolegle do Twojej drogi prowadzi inna, zdarza się, że pozycja "przeskoczy" na drogę alternatywną, co przekłada się na bzdurne wyznaczenie trasy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kay_84 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Dzisiaj zrobiłem 400km na ścianę wschodnią i muszę powiedzieć ,że navi zgłupiała w trakcie prowadzenia po A4. Tuż za Tarnowem,pokazywała na niebiesko A4 ale również boczną biegnącą obok i właśnie po niej prowadziła nakazując mi zawracanie,skręty i inne cuda niewidy,by po ok 20km powrócić na pozycje Nie wiem,czy był to jednostkowy błąd,czy po prostu nie ma wczytanego fragmentu trasy Jeśli odcinek między Krakowem a Tarnowem to miałem to samo tam, tak jakby sczytywał pozycję samochodów kilkanaście/kilkadziesiąt metrów od drogi, jak nie było żadnej innej w pobliżu to czasem "wskakiwał" na autostradę, jak się pojawiła jakaś droga obok, to przeskakiwał na nią. Łapię się na tym, że już coraz częściej jeżdżę na Google Mapsach albo mapach Apple'a wyświetlanych na telefonie mimo, że navi teoretycznie z zeszłego roku... Następne auto tylko z dobrze rozwiniętą synchronizacją z telefonem typu Apple Car Play i niech sobie fabryczne nawigacje schowają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A60 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Dzisiaj zrobiłem 400km na ścianę wschodnią i muszę powiedzieć ,że navi zgłupiała w trakcie prowadzenia po A4. Tuż za Tarnowem,pokazywała na niebiesko A4 ale również boczną biegnącą obok i właśnie po niej prowadziła nakazując mi zawracanie,skręty i inne cuda niewidy,by po ok 20km powrócić na pozycje Nie wiem,czy był to jednostkowy błąd,czy po prostu nie ma wczytanego fragmentu trasy Ten fragment drogi A4 jest niedokładnie tzn. w złym miejscu zaznaczony na kilku mapach (nie tylko na naszym NC), dlatego nawigacja w tym miejscu głupieje i prowadzi bocznymi dróżkami równoległymi do A4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Ten fragment drogi A4 jest niedokładnie tzn. w złym miejscu zaznaczony na kilku mapach (nie tylko na naszym NC), dlatego nawigacja w tym miejscu głupieje i prowadzi bocznymi dróżkami równoległymi do A4. I to jest najczęstsza przyczyna przeskakiwania kursora pozycji na inną drogę znajdującą się w pobliżu. Niektóre odcinki dróg są naniesione na mapie z dużymi błędami pozycjonowania, wykraczającymi poza zakres "przyciągania pozycji do drogi" o którym pisze kol. ajed. Więc jeżeli nałożą się na siebie 2 okoliczności (błędy w naniesieniu drogi na mapie i inna droga w pobliżu), kursor może nam skakać z jednej na drugą, a tym samym wyznaczać kolejne, niczym nieuzasadnione poprawki. Dodam, że jeżeli mamy trasę z kilkoma punktami "Przez", to w tej sytuacji może nas dosięgnąć najgorsze - zwiecha systemu nawigacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monika99 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Wczoraj jechalem z Bytomia do Legnicy i na wezle A1-A4 kolo Gliwic navi z 15 roku prowadzila poprawnie, ale mam do Was pytanie,,,,godz.18-sta jadac drogo przez las navi i wszystko inne przygaslo i dalej na A1 i A4 wiele slonca bo przeciez na zachod jechalam, navi nie rozjasnila sie,,czy jest mozliwe recznie to rozjasnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klepa Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2016 ,,czy jest mozliwe recznie to rozjasnic? Przyciskiem Dzień/Noc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi