Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie odpala świeci immobilizer

Fryc

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie super pilne auto stoi poza domem.

Świeci immo po przekręceniu i pisało na kompie Secure

Doczytałem że gdzieś pod plastikami jest antenka i immobilizer co z tym zrobić jak zresetować lub gdzie sprawdzić czy ta antenka czasem nie odpadła itp.W którym znajdę to czy jak położę się pod nogami to zobaczę?Nie moge tego sprawdzić teraz bo nie ma mnie przy aucie.Temat super pilny bp jak nie to laweta ma być za jakieś 2 godz

No i dobre i udało się odpalić uderzyłem tam w plastik pod stacyjką

trzeba będzie wyjąć zobaczyć jak ta antenka itp

Wszystko działo się na żyletki żeby udało się nie zapłacić za dużo a dziś wiadomo piątek...Zrobiłem i udało się na czas odwołać wszystkich  :)

Całe szczęście jest forum

Od razu zapytam

da się to wywalić czy jest sprzężone z kompem?

A może w kompie się da wyłączyć?

A może w ogóle jakoś?

Już raz auto się samo zamknęło z dzieciakiem i nic nie dało rady zrobić ale on otworzył normalnie klamkę od środka

Immo jest zintegrowane z antenką, radiem, ECU /i chyba jeszcze częściowo z modułem komfortu/. Ciężka sprawa do przejścia.

Antenka, to pierścień który jest na stacyjce. Odkręć obudowę kierownicy, poruszaj przewodami, porozpinaj po kolei wszelkie kostki i użyj jakiegoś "kontaktu" w sprayu.

Widzę że to była przyczyna długiego kręcenia wcześniej przy odpalaniu teraz pali na dotknięcie.Miało problem widocznie z czytaniem kodu.

To z wywaleniem będzie problem a ciekawe czy jakby wszedł w jakieś ustawienia w kompe?To po co jest ten pin do kompa?

• 2 tygodnie później...

U mnie wystaryczło przeczyszczenie kostki przy stacyjce. Też miałem problem z immo. Czasami immo wywala jak jest aku na wyczrpaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...