Gość Maciej_u Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 To wspolczuje,ale zaluj, takie piecyki sa wydajniejsze od grzalek :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 hehe wierze :wink: no chwilowo jestem sam ale trzy na oku trudno sie zdecydowac :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej_u Opublikowano 20 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2004 Heh,bierz wszystkie trzy,w micrze zmieszcza sie spokojnie i bedzie jeszcze troche luzu na..... :wink: :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 23 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 Nooo, ja już myślałem, że tu tyle ludzi się chwali swoimi mikruskami, a tu nieee... Maciej_u z mrówą sobie dilaogują... no i niech sobie gadają. To może wrócę do tematu: Moja micra - K10, 1.0 LX, 5-drzwiowy, 1992r., srebrny. Kupiony w salonie w Polsce, jestem II właścicielem (od 2000r.). Wyposażenie: koła, silnik, kierownica, fotele, kanapa... chyba wszystko. Kupiłem z przebiegiem 54 tys., teraz ma 106, czyli wciąż niewiele. Obecnie jeździ nim moja żona, ja przesiadłem się do większego. Auto nie do zajechania, przez ponad 4 lata żadnej awarii, wymieniam tylko to, co się zużywa w normalnej eksploatacji (wydech, klocki, paski itp, ostatnio amorki z przodu). Korniki zaczynają się dobierać do progów, ale w końcu auto ma 12 lat i nie jest garażowane. Na trasie męcząca, bo ciasna, głośna i krótkie siedzisko fotela. Ale zjeździłem nią pół Polski. W mieście niezastąpiona. Nie ma lepszego auta niż K10 w tej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 23 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2004 A! miały być osiągi! Mam wersję bez katalizatora, czyli wg niektórych źródeł 54 KM. Jechałem raz 155 km/h, ale nie jest to zbyt przyjemne [-X Na trasie podróżna prędkość to 120 (oczywiście, jak nie ma dużego ruchu...). Hałas jest wtedy jeszcze do zniesienia, a względnie szybko człowiek jest u celu. W mieście rusza spod świateł tak, że każdy się dziwi: co? silnik 1000??? Zużycie paliwa spadło o ok.10%, od kiedy jeżdżę na Pb98. Przeciętnie 6,2l/100km w mieście (w zimie 7 - gaźnikowy...), na trasie raz wyszło mi 4,9, a średnio 5,2-5,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 24 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2004 NO I RACJA K10 jest debeściak jak wszystkie inne micry. K 10 DA SIE ROZPEDZIC DO KO 170KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 24 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2004 no mnie sie udalo moja rozpedzic wg. wskazan licznika ponad 160km/h ale przyjemnosc z jazdy konczy sie przy ok. 140km/h potem to jest walka z utrzymaniem auta na swoim pasie i z uplywem czasu :wink: auto przyspiesza jako-tako do ok 130km/h potem reszta przyspieszenia trwa wieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 25 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2004 to prawda 130- 140kmk pózniej wieki ale jak pusta prosta droga to pokarze co potrafi. k10 ma takie specyficzne naciskanie gazu zeby szybko pojechała nie mozna deptac do dechy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koper201 Opublikowano 25 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2004 k10 ma takie specyficzne naciskanie gazu zeby szybko pojechała nie mozna deptac do dechy :wink: nie rozumiem, mozesz to jakoś bardziej rozwinąć ? po przejechaniu pierwszego tysiąca zdjąłem noge z gazu, ale tak to cały czas do dechy !! daje mi to dużą satysfakcje , jak wyprzedzam np ibize , cadeta, nie mówiąc o golfie 2,3 troche mniejsza satysfakcje daje mi pozniejsze tankowanie, wiec teraz 60 km /h i czwóreczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 26 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2004 k10 jaest fajnym autkiem lubiacym wieksze obroty ale jesli chcemy szybko pojechac to przy 120kmh 5bieg wrzucamy i nie dajemy gazu do dechy w miare przyspieszania dodajemy po malutku gazu fakt rozpeda sie długo od 140km, ale jak prosta droga i pousta skoniczy sie licznik a wskazówka wpadnie :wink: i poleci ok 170 kmh :twisted: mam nadzieje ze jasno napisałem :wink: A I JESZCZE JEDNO POWYRZEJ 130 Kmh AŁTKO NIE JEST EKONOMICZNE A PRZY PREDKOSCIACH POWYRZJ 150kmh NIE MA ZARTÓW NAWET PONAD 9 LITRÓW WACHY , GAZU NIE WIEM NIE KORZYSTAŁEM ZLPG W MICRZE :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość koper201 Opublikowano 26 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2004 a jak mam skrzynie 4 - biegową...? Bo mam 150 leciałem ale potem obroty myslałem ze mnie zabiją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jax1984. Opublikowano 26 Października 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2004 Mam Nissanka Micre LX z 1991roku z silniczkiem 1,2 benzyna wyposarzenie: Jednostka sterujaca: JVC KD-SH55R "CD" Glosniki przod: Kicx 13cm midbass + tweetery 120W Glosniki tylne: Lanzar 6x9 200W subwoofer: Raveland 25cm/200W RMS wzmacniacz: Blaupunkt GTA 2100B Uchylne tylne szyby, choinka zapachowa na lusterku czasem fajna d*pa na siedzeniu pasarzera:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 6 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2004 Witam;-) A więc tak: mój Micrus to K11 listopad 2000 koloru koralowego /pomieszanie czerwonego z pomarańczowym;-)/ podejrzewam, że po jakimś face liftingu bo mało takich jeździ /inne listwy, zderzaki, środek firmowo w kolorze nadwozia + srebrne wstawki, inne 'inne' pierdołki/ Silnik 1.4 16V przekładnia CVT moc 82 KM V-max wg. NISSANa 170 km/h ja jechałem ok. 180 i dałoby rade więcej;-) Samochód został wygrany /tak, WYGRANY/ w grudniu 2000 i dziękuje za to bo inaczej pewnie nigdy nie kupiłbym małego NISSANa;-) Dodatkowo radio BLUEPUNKT, grill z siatki /orginalny jakieś dupki ukradli/, białe kierunki boczne, znaczek SPORT na tylniej klapie;-), wirujący kwiatek o zapachu jabłka;-). I to chyba wszystko... Jeździ się super;-) Polecam wszystkim! ;-) POZDROWIENIA 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 7 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2004 Aha, zdjęcie obok to moja Micra z tym, że po lekkim Virtual Tuningu;-) Znaczy się dodane są: lotka dachowa, ciemne szybki, alu felgi, wygładzone drzwi. Mniej więcej chciałbym aby tak wyglądała;-) Może kiedyś...? Pozdrowienia 8) [20.11.2004] Już jest inne zdjęcie...;-) PZDR 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wariat Opublikowano 21 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2004 Ja swoją micrunie też opiszę: rok 1991 kolor :czerwony moc seryjna- była za mała moc zmierzona 84,9KM troszke wyżyłowana w silniku za dużo jest zrobione aby o tym pisac w kazdym badz razie sporo pracy i pieniążków to kosztowało(ale to nie koniec przeróbek)plan założenie turbo garret t3 lub greddy +pare innych zmian mysle ze do wiosny w aucie bedzie jkaies 140-150km zastanawiam sie nad NOS-em ale boje sie ze blok mogłby tego nie wytrzymac chociaz jest przygotowany na potencjal do 250km hamulce:brembo+ferrodo racing alufelgi toora 15/195/40 zawieszenie sprężyny -45mm OMP + bilsteiny troszke za twarde:)+ rozpórki tył i przód. w autku zainstalowane fotele kubełkowe bimarco w kolorze autka, kierownica momo, pedały sparco, obrotomierz z shift lightem, sportowa gałka sparco+nakładka na ręczny jacky pasy 4 punktowe sabelt. w planach chromowana klatka. Nagłośnienie: jednostka sterująca alpine+ 2 wzmacniacze + kondensator w drzwiach głosniki jbl po 2szt 3drożne 20cm, tył 4 szt 3drożne 6&9 + jblgti12 Wooferek moc zmierzona 136db w audio nie planuje nic zmieniac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość profes Opublikowano 24 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 dalbys jakies namiary na fotki, najlepiej zewnetrza, ale tez silnika itp. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość duce Opublikowano 24 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2004 Popieram... Wariat dałbyś jakieś foto swojej bryczki..;-) PZDR 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość to$iek Opublikowano 25 Listopada 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2004 witam możesz mi napisac jaki masz rozmiar felg oraz opon, bo nie ukrywam ze ładnie sie prezentuja i chciałbym równiez kupic do swojej micry jakies felgi na wiosne.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wariat Opublikowano 2 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2004 beda beda ale narazie stoi w lakierni gdyz dołożyłem dystanse po 3 cm na strone i niestety te felgi sie nie mieszcza( tzn teraz sie mieszcza tylko sobie zrobiły miejsce na troche ostrzejszym zakrecie)takze jak juz zostanie "lekko" poszerzona i ładnie pomalowana napewno sie zdjatka pojawia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartolomeo Opublikowano 6 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2004 Micra K11 1.0 N-CVT czyli automat. Przebieg 87 kkm. Rocznik 1994. 3 drzwiowa wersja Radio - zwykle jakies Immobilizer uchylne tylne szyby a tak to golas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mrówa Opublikowano 8 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2004 JAKAS bratnia dusza a kolorek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 11 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2004 czasem jezdze MIcra mojej Mamy jest to 1.0 (55PS) radio alpine sprzed 10 lat :wink: 3D i to co w niej naladniejsze : piekny zielony metalik (jak zielone jabłuszko )V max na trasie 165km/h (w instrukcji podane 150 ) smieszne autko siedzi sie wysoko zawieszenie miekkie, ze czasem mam wrazenie ze jade na 2 kolach na zakretach :wink: i ten silniczek od kosiarki ale to auto dla kobiet 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ogonek Opublikowano 14 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2004 czasem jezdze MIcra mojej Mamy jest to 1.0 (55PS) radio alpine sprzed 10 lat :wink: 3D i to co w niej naladniejsze : piekny zielony metalik (jak zielone jabłuszko )V max na trasie 165km/h (w instrukcji podane 150 ) smieszne autko siedzi sie wysoko zawieszenie miekkie, ze czasem mam wrazenie ze jade na 2 kolach na zakretach :wink: i ten silniczek od kosiarki ale to auto dla kobiet 8) ...HMMMM.. i tu bym popolemizował , bo ja akurat nie powiem , żeby moja K 11 1.3 była jakas miekka , na zakretach trzyma sie rewelacyjnie , silniczek ja na te gabaryty smiga rewelacyjnie (nawet kozaki w mercedesie 2.0 nie dali rady :shock: ) no moze gabaryty takie typowe dla kobiety - ale to tylko tyle - reszta jak najbardziej dla facetów... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maciej_u Opublikowano 20 Grudnia 2004 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2004 czasem jezdze MIcra mojej Mamy jest to 1.0 (55PS) radio alpine sprzed 10 lat :wink: 3D i to co w niej naladniejsze : piekny zielony metalik (jak zielone jabłuszko )V max na trasie 165km/h (w instrukcji podane 150 ) smieszne autko siedzi sie wysoko zawieszenie miekkie, ze czasem mam wrazenie ze jade na 2 kolach na zakretach :wink: i ten silniczek od kosiarki ale to auto dla kobiet 8) ...HMMMM.. i tu bym popolemizował , bo ja akurat nie powiem , żeby moja K 11 1.3 była jakas miekka , na zakretach trzyma sie rewelacyjnie , silniczek ja na te gabaryty smiga rewelacyjnie (nawet kozaki w mercedesie 2.0 nie dali rady :shock: ) no moze gabaryty takie typowe dla kobiety - ale to tylko tyle - reszta jak najbardziej dla facetów... pozdrawiam Dokladnie Panie Ogonek ,zgadzam sie z panem w 100procentach a z Panem Endriu niestey sie nie zgodze 8) :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hardstyle Boy Opublikowano 12 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2005 a oto moja Micra :-) - Silniczek 1.3 16v -Wersja GX -spojlerek na tylnej klapie -uchylne tylne szyby ;-) Radio sony + 6 głośnikow -chromowany grill -światełka koloru niebieskiego Przebieg 52 K km, rocznik '98 , z grudnia -Instalacja LPG BRC - i najlepsze- kaczorek stojący na konsoli, który spada zawsze na zakretach heheh I to chyba tyle ...to moje drugie autko..i zadowolony jestem bardzo ;] zwinne , szybkie, ładne, i wszedzie sie zmiesci Pozdro dla wszystkich Micromaniaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi