Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

BENZYNA W OLEJU 1,2 DiG-T...Szczęśliwy finał.

gawra44
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No taka odpowiedź dyplomatyczna. :P

Poczekam czy Gawra będzie miał coś do powiedzenia. Jeśli tak, to skrobnę do centrali Nissana. :devil:

Ogólnie ASO Ełk jest przeze mnie poinformowana o tym, że ich odpowiedź zostanie (i została) umieszczona na naszym forum.

Więc niech się mają na baczności. :angry:

Myślę ,że przeczytają:D

Moim zdaniem to raczej Gawra troche naciaga fakty nie majac 100% pewności. Wątpię żeby Ełk miał takiego 'pecha' , w innych ASO w calej Europie powinno być podobnie albo gorzej. Bylaby to duża afera mając na uwadze fakt że QQ2 jest w pierwszej dziesiatce sprzedawanych aut i że tego silnika używa się również w samochodach innych marek.

Edytowane przez flood

Trochę to dziwne ... przecież zgodził się na napisanie takiego pisma !? Poza tym czyżby z "wdzięczności"  za "szczęśliwy finał" i profesjonalne załatwienie reklamacji miałoby to być z jego strony podziękowanie dla Nissana ?

Jakby nie patrzeć na ten temat to fakty są takie ,że dziwnym przypadkiem Nissan zmienia parametry zalecanego oleju na gęściejszy - dlaczego ? Poza tym jeżdżąc z takim motorem byłbym też niespokojny jak Gawra bo to ,że oleju nie przybywa to też nie ma się gwarancji czy parametry oleju są właściwe ?! Może oprócz stanu oleju trzeba byłoby jeszcze jakimś areometrem badać jego gęstość a dla świętego spokoju wymieniać olej po 5tyś. ? Ciekawi mnie czy Nissan mógłby na te i podobne pytania odpowiedzieć ?!

Gdyby przypadków było więcej z całą pewnością ludzie z takimi przypadkami pojawili by się na forum aby szukać sposobu rozwiązania problemu czy jak najlepiej uderzyć do serwisu.

Silnik ten nie jest nowością a że ktoś akurat miał pecha.... Zdąża się

Chciałbym być o tym przekonany   ... bo miał to być mój następny Qq .

Miałem w przeszłości podobnego pecha ...tuż po okresie gwarancji płyn chłodzący wyżarł głowicę, którą należało wymienić. Przyczyną była taka ,że w produkcji nie zalano właściwym dla tej głowicy płyn chłodzący. Samochód serwisowany w Aso przez 3lata  a ja tuż po gwarancji  za własne pieniądze wymieniałem głowicę . Nie chciałem się procesować by udawadniać ,że nie jestem wariatem ,który sobie na złość (w gwarancji)zmienia płyn na nie właściwy

Nie wiem ilu takich "pechowców " było bo internetu jeszcze nie wynaleziono ale ...

Niech Gawara będzie ostatnim pechowcem ... z happy endem !!!.

Edytowane przez nowy 2011

Tymczasem na angielskim forum Qashqaia komuś szykuje się właśnie wymiana silnika, ale z powodu dużego zużycia oleju - OOO TUTAJ. :huh:

Gdyby był Edek, to by nam teraz coś powiedział o jakości pracy "pakusiów" (czy jak im tam było). :D

Ta pogunili  zgwałcili i zakupali ........

Niech teraz wam pisze ten cwaniak co moje posty kasował  i ogranicza dostęp do forum ,taki mudry to niech munduruje teraz wam pisząc  !!!

Edytowane przez Edek01

Edek,nie s**j głąbiami :D

Lepiej godej,terozki Zitom jeździsz???

Co to za gwara Edwardzie :D ?

10 lat z tubylcami i się umi gwarzyć po ichnemu ale ich przebój to po naszemu ( o tam) a po tubylczemu - aŁo tam ujjjjjj :D

Colins a szybe w dachu wymienili???

Bo zaraz trzeba będzie ten super silnik 1,2Tce silnik wymieniać na gwarancji :D

Co do szyb to się nudziłem i sobie pykłem takie pasowne deflektorki  :D

Edytowane przez Edek01

Nic się nie zaczyna tylko głupot nie pisz że mnie ktoś pogonił !!!

To wymienili  te szybę ci czy nie??bo  z tego co czytam -silniki chętniej wymieniają  :D

Edytowane przez Edek01

Tak to Heko,  oryginały z ASO i reszta świata to  są przerostem formy nad treścią !!!

Ranger a ile tlenu teraz na pokładzie w reiście się nie duszę a i wiatrak z kompresorem odpoczywa  :spoko:

Ranger ale czekam teraz na deflektor z tej firmy mają technologie i materiały fest  :)  

Edytowane przez Edek01

Nic się nie zaczyna tylko głupot nie pisz że mnie ktoś pogonił !!!

To wymienili  te szybę ci czy nie??bo  z tego co czytam -silniki chętniej wymieniają  :D

Teraz to ja już żyję urlopem i nie w głowie mi wymiana szyb. Z grillowym szwagrem za tydzień się spotkam i będziemy spożywać rakiję. :dribble:

I nawet Edek, którego pogonili, a wrócił, z mojego błogostanu mnie nie wyprowadzi. :devil: