colins Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 No taka odpowiedź dyplomatyczna. Poczekam czy Gawra będzie miał coś do powiedzenia. Jeśli tak, to skrobnę do centrali Nissana. Ogólnie ASO Ełk jest przeze mnie poinformowana o tym, że ich odpowiedź zostanie (i została) umieszczona na naszym forum. Więc niech się mają na baczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Myślę ,że przeczytają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Tym lepiej. Może uda się sprowokować ich do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) Moim zdaniem to raczej Gawra troche naciaga fakty nie majac 100% pewności. Wątpię żeby Ełk miał takiego 'pecha' , w innych ASO w calej Europie powinno być podobnie albo gorzej. Bylaby to duża afera mając na uwadze fakt że QQ2 jest w pierwszej dziesiatce sprzedawanych aut i że tego silnika używa się również w samochodach innych marek. Edytowane 9 Lipca 2015 przez flood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Też mi się tak wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Trochę to dziwne ... przecież zgodził się na napisanie takiego pisma !? Poza tym czyżby z "wdzięczności" za "szczęśliwy finał" i profesjonalne załatwienie reklamacji miałoby to być z jego strony podziękowanie dla Nissana ? Jakby nie patrzeć na ten temat to fakty są takie ,że dziwnym przypadkiem Nissan zmienia parametry zalecanego oleju na gęściejszy - dlaczego ? Poza tym jeżdżąc z takim motorem byłbym też niespokojny jak Gawra bo to ,że oleju nie przybywa to też nie ma się gwarancji czy parametry oleju są właściwe ?! Może oprócz stanu oleju trzeba byłoby jeszcze jakimś areometrem badać jego gęstość a dla świętego spokoju wymieniać olej po 5tyś. ? Ciekawi mnie czy Nissan mógłby na te i podobne pytania odpowiedzieć ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Gdyby przypadków było więcej z całą pewnością ludzie z takimi przypadkami pojawili by się na forum aby szukać sposobu rozwiązania problemu czy jak najlepiej uderzyć do serwisu. Silnik ten nie jest nowością a że ktoś akurat miał pecha.... Zdąża się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 9 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) Chciałbym być o tym przekonany ... bo miał to być mój następny Qq . Miałem w przeszłości podobnego pecha ...tuż po okresie gwarancji płyn chłodzący wyżarł głowicę, którą należało wymienić. Przyczyną była taka ,że w produkcji nie zalano właściwym dla tej głowicy płyn chłodzący. Samochód serwisowany w Aso przez 3lata a ja tuż po gwarancji za własne pieniądze wymieniałem głowicę . Nie chciałem się procesować by udawadniać ,że nie jestem wariatem ,który sobie na złość (w gwarancji)zmienia płyn na nie właściwy Nie wiem ilu takich "pechowców " było bo internetu jeszcze nie wynaleziono ale ... Niech Gawara będzie ostatnim pechowcem ... z happy endem !!!. Edytowane 9 Lipca 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Tymczasem na angielskim forum Qashqaia komuś szykuje się właśnie wymiana silnika, ale z powodu dużego zużycia oleju - OOO TUTAJ. Gdyby był Edek, to by nam teraz coś powiedział o jakości pracy "pakusiów" (czy jak im tam było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 A coś Edwarda nie widać ostatnio czy mi się zdaje ? Trochę jestem nie na bieżąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Chyba ktoś go wygonił. I nie mam już z kim toczyć potyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Wygonił ? A za co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Ta pogunili zgwałcili i zakupali ........ Niech teraz wam pisze ten cwaniak co moje posty kasował i ogranicza dostęp do forum ,taki mudry to niech munduruje teraz wam pisząc !!! Edytowane 11 Lipca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Edek,nie s**j głąbiami Lepiej godej,terozki Zitom jeździsz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Co to za gwara Edwardzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Kruca fuks, ledwo się człowiek z moderowania wycofał a tu już Edka gnębią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Gnębił Edzik razy kilka, pognębili i Edzilka. Edytowane 10 Lipca 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 10 lat z tubylcami i się umi gwarzyć po ichnemu ale ich przebój to po naszemu ( o tam) a po tubylczemu - aŁo tam ujjjjjj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jano2d Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 A królowa szos też lata na mobil1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Colins a szybe w dachu wymienili??? Bo zaraz trzeba będzie ten super silnik 1,2Tce silnik wymieniać na gwarancji Co do szyb to się nudziłem i sobie pykłem takie pasowne deflektorki Edytowane 10 Lipca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Zaczyna się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Nic się nie zaczyna tylko głupot nie pisz że mnie ktoś pogonił !!! To wymienili te szybę ci czy nie??bo z tego co czytam -silniki chętniej wymieniają Edytowane 10 Lipca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Edziu a te deflektorki to nasze krajowe od HEKO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 (edytowane) Tak to Heko, oryginały z ASO i reszta świata to są przerostem formy nad treścią !!! Ranger a ile tlenu teraz na pokładzie w reiście się nie duszę a i wiatrak z kompresorem odpoczywa Ranger ale czekam teraz na deflektor z tej firmy mają technologie i materiały fest Edytowane 10 Lipca 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 10 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Nic się nie zaczyna tylko głupot nie pisz że mnie ktoś pogonił !!! To wymienili te szybę ci czy nie??bo z tego co czytam -silniki chętniej wymieniają Teraz to ja już żyję urlopem i nie w głowie mi wymiana szyb. Z grillowym szwagrem za tydzień się spotkam i będziemy spożywać rakiję. I nawet Edek, którego pogonili, a wrócił, z mojego błogostanu mnie nie wyprowadzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi