Czech Opublikowano 30 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2018 Felgi na zdjęciach wyglądają przyzwoicie. Ta różnica 0,1mm może wynikać z błędu pomiarowego, jednak baterie w czujnikach mają swoją żywotność i jeżeli okaże się, że po 2-3 sezonach padną to będzie przykrość. Sprzedawca zapytany o wiek, może odpowiedzieć , że nie wie, lub da odpowiedź taką jaka będzie mu wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba1982 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2018 Dzisiaj w końcu udało mi się założyć zimowy komplet Borbet V 7x18" + Yokohama Bluearth w rozmiarze 215/55 + dedykowane czujniki ciśnienia. Teraz tylko czekam na śnieg, aby przetestować opony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Dzisiaj odebrałem auto i dostałem felgi z oponami na zimę ,poinformowali mnie że sruby będą pasować te od aluminiowych felg? Będą pasowały czy trzeba kupić jakieś do stalówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 20 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ja dostałem z salonu felgi i opony 16. Byłem zły, że to 16,ale przed zakupem nic nie ustalaliśmy, więc moja wina... ale patrzac na te dziury w tym roku na drogach to dobrze, ze mam balony. Auto i tak brudne więc prezentować sie nie musi w zimę,a o felgi i opony sie nie boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 No to jak pasują te śruby aluminiowych do stalowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Letnie mam na 17 alusach a zimowe na stalowych 16. Śruby pasują bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 8 godzin temu, Ryszard48 napisał: No to jak pasują te śruby aluminiowych do stalowych kiedys bylo tak ze sruby z łbami stozkowymi byly przeznaczone do felg alu, sferyczne do stalowek odkrec srube i zobacz czy łeb sruby jest stozkowy czy sferyczny, jesli sferyczny (kulisty) to w zasadzie powinien pasowac do felgi stalowej jesli stozkowy to niekoniecznie, choc nie jest to juz tak oczywiste jak dawniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 Mi się wydaje że mam do każdego kompletu opon komplet śrub ale z zewnątrz wyglądają tak samo.We fiacie miałem jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joys Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 8 godzin temu, Czech napisał: Letnie mam na 17 alusach a zimowe na stalowych 16. Śruby pasują bez problemu. Śruby będą pasować, ale do stalowych zaleca się z płaską główką ponieważ lepiej dociągają felgę. Stosując śrubę stożkową do felg stalowych "wżyna" się ona w otwór felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 22 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2019 12 godzin temu, Czech napisał: Letnie mam na 17 alusach a zimowe na stalowych 16. Śruby pasują bez problemu. Tak też powiedziano mi w salonie ,ale jak będę na dniach w Nissanie to konkretnie zapytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Jestem ciekawy jak przewozicie koła zimowe lub letnie do przekładki.Ja chciałem przewiesić 17 "opony i jakoś nie weszły do bagażnika Qasqhaia ,trzeba byoł rozkładać siedzenia.W poprzednim aucie Suzuki s cross bez problemu wchodziły na stojąco bez rozkładania siedzeń. Zdjęcie podglądowe nie moje Edytowane 29 Marca 2019 przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 hehe jak masz hak to mozesz doczepić przyczepkę albo wozić po dwie sztuki Ja włożyłem 8 kółek na raz. ( dwa samochody ).i chyba też musiałem złożyć tylną kanapę. :P Na szczęście to tylko dwa zaczepy :P:P:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Po co przyczepka? powiązać je razem i zrobić kulig,przecież to zima chodzi o to czy wejdą bez luzowana oparć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Nawet nie pamiętam z kołami jak było. Na pewno siedzeń nie rozkładałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 może 16ki przejdą - choć nie sądzę. Hmm. ja mam chyba mniejszy bagażnik niż wy. Ale - tak - sezon wiosenny wczoraj rozpocząłem - ale rano szaro na trawniku i na dachach ......zero st o 6 rano :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 16 " 215/65R16 czy 18" 215/55 R18 to chyba mają podobną średnice może wejdą jak się podłogę obniży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 ja podłogę wyjąłem po powrocie z salonu. różnicę poczujesz po przekładce na letnie - jak kierownica będzie troche ciężej kręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Ja również podłogę obniżyłem po wyjeździe z salonu. Jak będę jechać na wymianę to wtedy zobaczę jak wiozłem te koła. Ryszard48 ja mam 17" koła więc może dlatego weszły albo może na siedzeniu je wiozłem Nie pamiętam tego dokładnie. Ale pewnie za tydzień góra dwa będę zmieniać na letnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Daj znać może innym też się przyda ,pstryknij fotkę. Na siedzeniach wozić koła toż to nie przystoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 hehe... Ryszard takie piękne firmowe koła przystoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 30 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Spoko. Włożysz do worka i nawet do kościoła możesz jechać i się nie zbrudzisz:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Czy te śruby czymś się różnią?Widzę że stożek jest dłuższy i krótszy .ale punkt uchwytu w feldze ten sam.Obie z felg aluminiowych.Jedna zimowa którą dostałem z felgami druga Ori nissan z felg 18.Myślicie że można używać jednego kompletu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Ja mam stare (7 letnie) felgi aluminiowe firmy ATT i zakupiłem od ATT oddzielne śruby (180zł o zgrozo, twardość 10.9), więc mam inne na lato i zimę. Najlepiej jest wg mnie przypasować "na sucho" i sprawdzić jak śruby dociskają felgę i czy się "nie bujają" po przyciśnięciu i czy stożek śruby dociska całość gniazda felgi. Poprzednio w J10 miałem nakrętki i one super pasowały do felg na zimę, a te śruby "oryginalne" od ATT są chyba włoskie (tak wyczytałem z symboli na śrubach) i nie pasują już tak perfekcyjnie. Więc mój wniosek jest taki, że każde śruby będą dobre (będą trzymały), ale lepiej pasujące będą lepsze (precyzyjniej dokręcisz odpowiednim momentem 113Nm, nie poluzują się podczas jazdy, nie zniszczysz stożka śrub). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Różnica w tych śrubach jest zasadnicza, bo bierze pod uwagę osadzenie felgi (więc długość gwintu) dodatkowo stożek ścięty pasuje do niektórych pływających. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2019 gwint wg mnie jest w sumie taki sam. Tak, stożek jest ścięty. Ale generalnie obie są stożkami a widoczne miejsce osadzenia - jest to samo. Ale co oznacza - "pływających" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi