stasziek Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Juz do mnie jada, zobaczymy.. Jedna para LEDow juz lezy w garazu, oby te byly lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqaiJ11 Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 Stasziek Mozesz dac linka z tymi zarowkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 tutaj kupilem: https://allegro.pl/oferta/toyota-auris-i-zarowki-led-h11-10000lm-34w-mijania-8285383514 tanszych nie widzialem, sprzedawca z linka Jacka juz nie ma tych zarowek (a szkoda bo mial 30zl taniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Ale dokładnie są te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QashqaiJ11 Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Ok dzieki za linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 W dniu 15.09.2015 o 17:58, Edek01 napisał: Jak miał bym montować Led to jak do tej pory tylko Philips http://www.ebay.com/itm/Philips-X-treme-Ultinon-LED-Light-Bulbs-White-6000K-H8-H11-H16-Fog-Lamp-Bulb-/171834556682?hash=item280223410a&vxp=mtr Tylko do świateł mijania trzeba brać nie te FOG , tylko te https://metler.pl/philips-zarowki-h11-x-tremeultinon-led-gen2.html Mam i polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti Opublikowano 16 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2019 Co do żarówek polecanych przez JACKO, jedna mała uwaga, ale ważna dla krótkofalowców. Żarówki "sieją" w paśmie 2m ( dokładnie około 144MHz) !!! Na 70cm jest OK. Sorry, za taki mały off topic, ale może dla kogoś to może być istotne info. pozdrawiam PS. Świecą bosko 5 godzin temu, Tomaszwi napisał: Tylko do świateł mijania trzeba brać nie te FOG , tylko te https://metler.pl/philips-zarowki-h11-x-tremeultinon-led-gen2.html Mam i polecam Miałem te żarówki. Niestety, musiałem je odesłać. W czasie deszczu nic nie było widać Miałem te : https://metler.pl/philips-zarowki-h11-x-tremeultinon-led-gen2.html Odesłałem je po dwóch dniach Osobiście nie polecam...Tak jak pisałem, sprawdziłem sporo różnych LED'ów, wtym też te z serii C7...Nie wiem, ale moja latarka przy breloczku miała więcej mocy niż C7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 8 godzin temu, wojti napisał: Odesłałem je po dwóch dniach Osobiście nie polecam...Tak jak pisałem, sprawdziłem sporo różnych LED'ów, wtym też te z serii C7...Nie wiem, ale moja latarka przy breloczku miała więcej mocy niż C7 C7 to byly moje ostatnie LEDy jakie mialem zalozone w QQ. Chwile z nimi pojezdzilem i wrocily spowrotem do pudelka. Ktos chce je za piwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Przyszla paczka, zarowki zamontowane u Was te radiatorki tez sa takie glosne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti Opublikowano 17 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Wiatraczki dają czadu, tak po paru minutach. W czasie jazdy nie słychać, na postoju....dają o sobie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 (edytowane) W dniu 17.10.2019 o 07:51, stasziek napisał: C7 to byly moje ostatnie LEDy jakie mialem zalozone w QQ. Chwile z nimi pojezdzilem i wrocily spowrotem do pudelka. Ktos chce je za piwo? A ja mam C7+ i nie uważam, że są złe, świecą zdecydowanie jaśniej niż fabryczne, także dalej choć węziej niż NIGHT BREAKER LASER H11. Mam je w pudełku, bo jakoś wolę żółtawą barwę i poza tym, ledy zbyt mocno się "odblaskują" od nowszych znaków, a tego nie lubię. Wiatraczki także lekko słychać na postoju jak się człowiek wsłucha, ale giną już np. po włączeniu cicho radia. Edytowane 18 Października 2019 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 22 godziny temu, stasziek napisał: Przyszla paczka, zarowki zamontowane u Was te radiatorki tez sa takie glosne? Słyszałem zaraz po założeniu, później na prawdę już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 Musze przyznac, ze jestem tymi zarowkami zachwycony! W dniu 18.10.2019 o 15:48, aquariusmax napisał: A ja mam C7+ i nie uważam, że są złe, świecą zdecydowanie jaśniej niż fabryczne, także dalej choć węziej niż NIGHT BREAKER LASER H11. C7+ biale pudelko - tez je mam (poprostu w swojej wypowiedzi nie dodalem 'plusa'). One nadaja sie tylko do swiecenia stojac na parkingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2019 A widzisz! A C7+ możesz spróbować dać w halogeny,tam hyba wystarczy zdjąć pierścionek i będą jak H7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 24 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Idzie zima trochę mgły i zastanawiam się nad wymianą H8 w przeciwmgielnych na Ledy. Oglądam na Alegro i Ali. I rewelacja taka sama żarówka na Ali ma podawane 1200lm natomiast na Aledrogo 1900lm. Jak to niewiele trzeba, żeby parametry poszły o przeszło 50% w górę. Kiedyś było powiedzenie "Polam i wszystko jasne" teraz parafrazując "Alegro i wszystko jaśniejsze". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex9 Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 Czy zakładał ktoś te ledy W5W do wewnątrz J11 ? sypie błędami ? https://allegro.pl/oferta/zarowka-led-w5w-philips-x-treme-ultinon-6000k-2szt-9346953272# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 6 godzin temu, Radex9 napisał: Czy zakładał ktoś te ledy W5W do wewnątrz J11 ? sypie błędami ? Zerknij TUTAJ Ja w Pulsarze zastosowałem ledy Einparts'a. Żadnych skutków ubocznych. Te W5W które oznaczyłem jako test, zastosowałem jako pozycyjne z tyłu (4 szt) i jako oświetlenie bagażnika. Dają zdecydowanie mocniejsze światło niż te bańki 5W którymi uraczył nas fabrycznie Nissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex9 Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 (edytowane) Wyszło fajnie u ciebie Andrzej G Te Philipsa z linku który podałem są ok ale bez canbusa chyba Edytowane 10 Września 2020 przez Radex9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 6 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2020 56 minut temu, Radex9 napisał: Te Philipsa z linku który podałem są ok ale bez canbusa chyba Te moje które zastosowałem, wszystkie są z Canbusem. Nie kupowałem w ciemno - skorzystałem z doświadczeń kolegów. Jedni kupili te o które Ty pytałeś, inni Einpartsa. Swego czasu było sporo nt. temat zarówno w dziale Pulsara, jak i QQłki. Zdecydowanie lepiej wypada Einparts. W tych Philipsa nie zauważysz różnicy w jasności w stosunku do szklanych baniek, natomiast zerknij na to, co pokazałem w bagażniku - tam widać różnicę (9 najjaśniejszych parametrowo LED w 1 żarówce). Ja kupowałem TUTAJ Porównaj sobie ceny, porównaj parametry, zwróć uwagę na Canbusa, warto też zerknąć na zakres napięcia pracy ( 9v - 32v) ... a co wybierzesz, to już Twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radex9 Opublikowano 7 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2020 Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 Czesc, jakie zarowki H11 na chwile obecna polecacie? Chodzi mi o biale swiatlo, zeby jakos to ladnie pasowalo do LED do jazdy dziennej z homologacja. OSRAM, Philips? Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 24 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2023 (edytowane) Najlepsze homologowane H11 dostępne na okres kiedy kupowałem, czyli dwa lata temu, to były Osram Laser. Wg mnie, świecą równie mocno co dość dobre, niedrogie LEDY z wentylatorkiem, ale trochę bardziej żółto, co mi bardziej odpowiada, bo nie razi podczas deszczu i przy świeceniu w nowe znaki odblaskowe. Kiedyś kosztowały ok. 120 zł za parę. Jak ktoś chce bardziej białe (niebieskie), to są Osram Cool Blue, ale wytrzymują krócej i słabiej świeca, bo mają niebieską przesłonę, więc raczej bez sensu. Edytowane 24 Lutego 2023 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Czesc, padla mi zarowka H11. Chce wsadzic jakies LEDy na probe. Czy takie ponizej dadza rade w soczewkach? Moze ktos cos poleci na ta chwile? https://allegro.pl/oferta/zarowki-senso-2x-led-h11-250-csp-12v-16000lm-13684418664 https://allegro.pl/oferta/zarowki-led-h11-gt-cob-300-super-mocna-zarowka-10186077603 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 (edytowane) Pomijając fakt legalności takich lamp w Polsce, 16 czy 20 tys. lumenów, to by chyba spaliło reflektor (dozwolone jest jakieś 1350 lm x 2 dla H11). W cichej benzynie, szczególnie na postoju będzie słychać wentylatorek i będą się rozchodzić delikatne drgania po karoserii. Niektórym to może przeszkadzać. Do tego gniazdo się będzie nagrzewać i może później już nie być szczelne i para się będzie zbierać wewnątrz. No i światło będzie niebieskawe, znaki odblaskowe i zebry w deszczu będą oślepiające. Sugeruję kupić najnowsze OSRAM Laser +200%, legalne, jasne, ale jednak lekko żółte. Jak się mało używa, to nawet rok mogą wytrzymać. Edytowane 14 Września 2023 przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2023 Aqarius,przerabiałem temat osobiście z ledami 11 tys lumenów i było ok.Nic nie drgało,nic nie parowało dźwięk silnika zagłuszał wentylatorki.Nie było różnicy w odgłosach tak jak przy H jak i przy led.Natomiast różnica w świetle kolosalna.jeden ważny wyjątek! trzeba kupić dobre jakościowo ledy,nie takie za 30 zł,tylko droższe.jest w tedy pewność(no prawie) że producent się ceni i wiązka światła jest idealna i nie będzie oślepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi