skit Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 ja skłaniam się jakoś w kierunku ocierania tarczy hamulcowej, piasty albo przegubu, bo łożysko było by słychać nawet nieobciążone, no chyba że nikt jemu się nie przysłuchiwał dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Skit niema czego nagrać bo niema dzwięku bez obciążenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 w czasie jazdy, niech ktoś wystawi telefon przez prawe okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Skit dorze pisze,ze lozysko to slychac i bez obciazenia i po to byla ta proba a tu w gre wchodzi obciazenie prawej strony w czasie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 jakość jest masakryczna .Słychac tylko szum powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 szkoda, to może chociaż to co w środku słychać masz nagrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 niestety albo stety mam wyciszone całe auto matami ,gródz silnika też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Tak jak pisałem wcześniej, u mnie na prostej nic nie szumiało. Lecz wystarczyło zmieniać pas po wyprzedzaniu i już chrobotało/ocierało (dziwny dźwięk). To samo było słychać np. przy wolnym manewrowaniu na parkingu. - ktoś mógłby w tedy powiedzieć że to przegub, lecz nie. To tylko łożysko i wyrobiona piasta, bo łożysko obracało się również po piaście. wszystko było uzależnione od nacisku i siły odśrodkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 stare łożysko jak było to dzwiek był ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 No tak, ale piaste i zwrotnicę masz stare, a to o ich uszkodzenie chodziło koledze. Mi przy tej okazji przyszedł jeszcze jeden pomysł, czy masz pozakładane segery zabezpieczające łożysko, może któryś wypadł, albo go zapomnieli założyć Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 nawet jak łożysko było stare i siedziały oryginalne segery to ten dzwiek też był.mechanik mówił że łożysko weszło ciasno tak jak powinno czyli w piascie sie nie obraca.,ale załóżmy że masz rację to co teraz ?.Wyciągać łożysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Wstrzymaj sie, przed i po wymianie objaw ten sam tzn. ze to nie lozysko piasty choc objawy na to wskazuja.Mysle co dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Voyager 1956 a jest szansa żę to pęknięty amortyzator tak hałasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 A co do tego ma wyciszenie tego halasu na wcisnietym sprzegle, zastanawiam sie nad rodzajem tego ha lasu bo jego dokladne zdefiniowanie moze naprowadzic na rozwiazanie. Moze tak: zuzyte lozysko daje narastajacy halas podobny do jazy metalowymi kolkami po szynach halas narasta wraz z predkoscia jazdy i nasila sie na zakretach na stronie dociazanej przy czym nie ma zadnego ocierania i chrobotania czy ocierania metal o metal. Ocieranie metal o metal to: wytarte klocki do metalu a halas nasila sie przy hamowaniu, zapieczone sruby plywajace w zaciskach hamulcowych - wtedy przy skrecie jest efekt ocierania , ocieranie bez wzgledu na polozenie kol to oslona blaszana tarczy hamulcowej. Obejrzyj dobrze prawe nadkole i wszystko z prawej strony czy nie ma sladow tarcia, postaraj sie slowami opisac ten halas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Śladó wtarcia niema.Nie wiem logika mówi mi że jak przyśpieszam i mam skręcone koła to siła odśrodkowa działa na wszystkie części i wypycha koło do zewnatrz .No i gdyby było wszystko ok to koło zostało by przytrzymane a tak coś jest zuzyte i pozwala na zbyt duży wychył jednej częsci względem drugiej i lipa.Odgłos jest jednostajny i metaliczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Robiles cokolwiek przy zaciskach hamulcowych, zmieniales tarcze lub klocki? Lub cokolwiek po prawej stronie, z opisu rozumiem ze nie jest to buczenie lecz ocieranie o metal? W jakim stanie masz klocki hamulcowe? Wyjmij klocki i obejrzyj czy w zewnetrznej ich czesci nie widac otartego metalu czy sa jednakowo zuzyte Edytowane 15 Listopada 2015 przez voyager1956 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 zobaczę jutro .Na dziś moja cierpliwość do primery sie skończyła. przy zaciskach nic nie robiłem. a może pękniety amortyzator taki dzwiek wydaje bo przecież sprężyna też jest poddawana obciążeniom podczas skrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Sprawdzic mozna, no to do jutra, czas stracony , efektu na razie nie ma ale cierpliwosc poplaca, nie ma rzeczy niemozliwych to i ta usterke sie zdiagnozuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Jeszcze raz dziękuje Voyager 1956 za poświęcony mi dziś czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Pokombinuj jutro z nagraniem tego dźwięku, to naprawdę może wiele nam siedzącym po drugiej stronie pomóc, może niech ktoś stoi w miejscu i niech nagrywa jak będziesz przejeżdżał obok i nie poddawaj się nie ma rzeczy których nie da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Wiesz Skit jutro wystawie go na oto moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Oby zainteresowany zakupem nie czytał tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nismo Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Grzmot ja napiszę prawdę o jego stanie a i tak pójdzie jak swieża bułeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Więc życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skit Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) ee tam przesadzasz, sprzedasz tego kupisz coś gorszego i będziesz tylko pompował kasę, a jak masz takich mechaników w okolicy to też się będziesz irytował, a bezawaryjne samochody to mit, zawsze będzie coś do zrobienia. Edit: daj tu jakieś zdjęcie, to może ktoś z nas kupi Edytowane 15 Listopada 2015 przez skit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi