porter59 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Biorąc po uwagę, że akumulator oraz rozrusznik są wzmacniane (tak przynajmniej chwalą się producenci), a start silnika następuje od strzała, można pokusić się o stwierdzenie, że używanie systemu SS wcale nie musi powodować szybszego zużycia układu rozruchowego w porównaniu do standardowych rozwiązań. Jednak jaka jest prawda, to przekonamy się za parę lat. Osobiście nie spotkałem jeszcze nikogo, kto by skarżył się na poważną usterkę np.rozrusznika w związku z używaniem systemu SS. Raczej szybko nie spotkasz takiego,ja przy swojej pancernej Nexii czekam już 20 lat na pierwsze oznaki usterki rozrusznika,i wcale nie jest wzmacniany,a auto kilka razy dziennie uruchamiane,aż do dzisiaj. Chyba,że teraz wzmacniają w drugą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 No właśnie. Po drugie taką małą kosiarkę, to i silniczkiem od wibratora by uruchomił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Pod warunkiem,że bateria świeża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Nie panikujcie.... zawsze można na pych z przepaści....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 A co z poduszkami silnika przy takim częstym SS i innymi obciążeniami przy starcie,jakoś producenci milczą,podobnie ma się sprawa z chamowaniem silnikiem,można do pewnego momentu ale potem obciążenie silnika jest spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Poduszki też wzmocnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 8 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 To jest tylko guma i dostaje w kość na tyle że ma prawo paść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 To jest tylko guma i dostaje w kość na tyle że ma prawo paść Wszystko ma prawo paść,tylko że takie auto projektowane jest na chłonny i bogaty rynek zachodni,gdzie jest większa rotacja zakupowa i zanim coś padnie klient zdąży wymienić auto na nowy model. Nikt nie będzie projektował auta na potrzeby Polaka,gdzie sprzedaż marginesowa,a przy tym mało opłacalna. Idąc dalej tym tropem,mam też wrażenie,że ilość oferowanych aut w PL zależna jest od tego ile ich spadnie z rampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Też uważam Porterze, że Nissany kupują ludzie z marginesu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Też uważam Porterze, że Nissany kupują ludzie z marginesu. Też mam Nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzięki za wprowadzenie na wyższy poziom świadomości społecznej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie wiem czy ze świadomością społeczną, ale z marginesu społecznego, to na pewno. Tak przynajmniej sobie myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Też uważam Porterze, że Nissany kupują ludzie z marginesu. Dzięki za wprowadzenie na wyższy poziom świadomości społecznej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Aaa, już wiem. Porter napisał o sprzedaży marginesowej, a chyba chodziło mu sprzedaż marginalną? No to zwracam honor, bo jeszcze ktoś się obrazi. Tylko ja jestem z marginesu, Wy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Tez zwróciłem na to uwagę , ale toż napisał ,że On też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A jeszcze podpowiem,w innych galaktykach nie ma ludzików których wnerwia taki start stop i kupują nowe autko co 3 miesiące, a producenci nie wymyślają pułapek jakby tu skrócić żywotność maszyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Czyli jednak jesteśmy z marginesu nie tylko społecznego, a nawet galaktycznego kubalonie szanowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A mnie sie to start/stop chuba calkiem spi...i jestem szczesliwy. Dopowiem ze akumlator doladowany. Nawet z tym nie jade do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Aaa, już wiem. Porter napisał o sprzedaży marginesowej, a chyba chodziło mu sprzedaż marginalną? No to zwracam honor, bo jeszcze ktoś się obrazi. Tylko ja jestem z marginesu, Wy nie. Bywa,że sam muszę kilka razy swoje posty czytać żeby załapać o co mi chodziło,- starość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Colinsie szanowny w żadnym wypadku, przeczytaj moją wypocine odwrotnie, ja tak złośliwie aby pokazać że w innych galaktykach też jest "margines"w.....ony na poprawiaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Bywa,że sam muszę kilka razy swoje posty czytać żeby załapać o co mi chodziło,- starość ? Zacznij książki pisać,a będziesz lepszy od Sigmunda Freuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Zacznij książki pisać,a będziesz lepszy od Sigmunda Freuda Tak wysoko nie mierzę,zostanę tu i dalej będę czarował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1968 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Mam auto już całe dwa tygodnie , trasa do pracy to 16 kilometrów, system start-stop może wyłączył silnik z dwa razy , hanysom dopowiem że moja trasa to ruda ślaska, świętochłowice, średnicówka, za tunelem w katowicach zjeżdżam na bogucice do roboty i po 14.00 do domu. Czy jest możliwe że system się nie aktywuje na takiej trasie???. Mam przejechane 250 km i naprawdę wyłączył silnik 2 góra 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Tak ,jest możliwe.Powiem więcej,jest możliwe,ze po przejechaniu nawet ponad 200 km,też nie zadziała Tak było u mnie SS ma dziwny algorytm działania,ciężki do rozgryzienia,zależny od wielu warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Przy włączonym nawiewie nie powinien się wyłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi