adam1968 Opublikowano 24 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2016 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi.....................na szczęście można się też tutaj pośmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 A jaki jest ten drugi sposób na wyłączenie S/S? Wyłącznik od klapy u mnie odpada,bo jest pod niego podpięty alarm Ja w innym aucie wyłączyłem SS w ten sposób, że podpiąłem się do przycisku Start/Stop z własnoręcznie wykonanym generatorem, który po 10 sek od uruchomienia auta generuje jeden krótki impuls zwierający styki miniaturowego przekaźnika. Efekt jest taki, że odwraca funkcję Start/Stopu, tzn chwilę po uruchomeiu silnika wyłącza go ale w każdej chwili można go włączyć i wyłączyć ręcznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ja w innym aucie wyłączyłem SS w ten sposób, że podpiąłem się do przycisku Start/Stop z własnoręcznie wykonanym generatorem, który po 10 sek od uruchomienia auta generuje jeden krótki impuls zwierający styki miniaturowego przekaźnika. Efekt jest taki, że odwraca funkcję Start/Stopu, tzn chwilę po uruchomeiu silnika wyłącza go ale w każdej chwili można go włączyć i wyłączyć ręcznie. A masz jakis schemat takiego generatora?Jeśli tak to byłbym wdzięczny gdybyś podesłał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Miałem system SS w Mazdzie 3 2.0 DISI, jedyne co padło to rozrusznik. Miała dodatkowy akumulator, kosztował tylko 700zł. Wysłano z Nokia Lumia 925 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 A masz jakis schemat takiego generatora?Jeśli tak to byłbym wdzięczny gdybyś podesłał. narysowałem z głowy ale powinno być OK, może niektóre wartości elementów lekko były inne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Ja mam s/s wlaczony cały czas,nie działa tylko w ponizszych warunkach -gdy ustawiona na klimatroniku temperatura rozni się od temperatury wewnątrz auta -gdy wypala się dpf -gdy auto jest zimne W kazdej innej sytuacji s/s działa,nawet gdy ładuje telefon w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tz1609 Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 narysowałem z głowy ale powinno być OK, może niektóre wartości elementów lekko były inne Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Panowie zawsze staram się wyłączać ss ale dzisiaj jakoś zapomniałem i kiedy trzymałem się przed garażem ss się włączył. Otworzyłem garaż, wszedłem do auta, naciskam sprzęgło i nic. Musiałem odpalić samochód na nowo kluczykiem. Jak to ma być, czy po otwarciu drzwi/wyjścia z auta ss przestaje działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
equinoxe Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 W Pulsarze tak samo, więc zapewne tak ma być. Ciekawostka - po takiej sekwencji odpalając auto z kluczyka nie kasuje się Fuel Economy 2 jak to ma miejscy przy normalnym zgaszeniu auta z kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Tak.Jeżeli otwierasz drzwi,system odczytuje to jako koniec jazdy,brak kierowcy więc już sam nie odpali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dein Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Panowie i Panie, czy ktoś z was miał do czynienia z takim ustrojstwem? Wyłączenie/włączenie silnika nic nie daje. Podejrzewam, że nie obejdzie się bez wizyty w serwisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Skoro sam się nie resetuje,więc tylko serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Jeżeli ss zepsuł się a reszta jest ok to tylko się cieszyć! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dein Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 No prawie ok. Po kilku następnych kilometrach zaświeciła się kontrolka silnika na pomarańczowo. Poza tym na pulpicie nie mogę przełączyć np na zużycie paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Jedź do serwisu,bo możesz mieć później duży kłopot,z elektroniką nie ma żartów.Flood pisał o radości z braku SS ,ale to tylko można przyjąć jako żart,bo czasami ten system jest upierdliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dein Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W serwisie diagnoza - do wymiany sonda lambda która musi przyjechać z Amsterdamu. Pan z serwisu stwierdził, że można jeździć i w przyszłym tygodniu będą wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 O problemach z sondą wspominalo już kilka osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Tak i chyba należy to uznać za powtarzającą się przypadłość w silnikach 1.2 DIG-T i 1.6 DIG-T. Pamiętajmy więc, że w przypadku pojawienia się żółtej kontrolki ostrzegawczej silnika należy przyjrzeć się sondzie lambda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjt Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Nie sprawdziłem wszystkich stron wątku ale gdzieniegdzie ludzie pisali, że po 5k km mają już 1,55 kg co2 a ja już przekroczyłem kilogram po 700 km. Aż zacząłem się teraz zastanawiać czy dobrze pamiętam i będę musiał sprawdzić jak będę w aucie.Btw. pozdrawiam wszystkich posiadaczy J11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 czyli SS działa często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 W serwisie diagnoza - do wymiany sonda lambda która musi przyjechać z Amsterdamu. Pan z serwisu stwierdził, że można jeździć i w przyszłym tygodniu będą wymieniać. Znana przypadłość silnika 1.6 dig-t :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjt Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Sprawdziłem dokładnie i wygląda to tak: Ponad 2kg po 810 kilometrach więc tak, działa często ale tylko raz złapałem go na wyłączeniu się w złym momencie tj. jak zatrzymałem się na światłach, zdjąłem nogę ze sprzęgła i od razu wcisnąłem je ponownie bo zapaliło się zielone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robi173 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Może w dieslach lecą szybciej kg niż w benzynkach? Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez robi173 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 U mnie juz 16.81 po 12kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 U mnie raptem 2 kg po 15 tys.km. Ale ja ograniczam działanie tego guana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi