Gość perlin Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Witam, Mam żuka z 2015 roku ze skrzynią cvt. Od pewnego czasu jak jest auto zimne po nocy, to po odpaleniu i przestawieniu skrzyni na wsteczny słychać dość głośny zgrzyt, hałas, jakby ocierał plastik o plastik. Ciężko mi coś więcej napisać, ale czy ktoś z Was miał podobny problem? Dodam, że zgrzytanie trwa 20-40 sekund. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pelus222 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2018 Cześć poradziłeś sobie w temacie? Mam chyba to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 15 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2018 a może to climatronic się włącza - dość wyraźnie to słychać - zwróć uwagę czy ten odgłos nie jest z tym związany - climatronic w zimie włącza się dopiero po jakimś czasie od włączenia silnika - na wyświetlaczu dmuchawy jest zero, dopiero po jakimś czasie właśnie po tym odgłosie obroty od wiatraka się zwiększają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wtkk20 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 sprężarka klimy to jedno ale przy ujemnych temperaturach potrafią przymarznąć okładziny od ręcznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_tm Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Koledzy odgrzebie trochę temat... czy wam nie przeszkadza coś takiego: jadę sobie cvt Juke 2018.... np z ronda wyjezdzam... czy w korku 30km/h upuszczam gaz... 2 sek po czym dodaje i towarzyszy temu takie zapięcie biegu - głuchy ale slyszalny wyraźnie odgłos. Odkąd to słyszę szlag mnie trafia.... Przejechałem się innym Juke... i niestety miał to samo :/ czyli ten typ tak ma ? czy można to jakoś podregulować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pelus222 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 14 minut temu, mlody_tm napisał: Koledzy odgrzebie trochę temat... czy wam nie przeszkadza coś takiego: jadę sobie cvt Juke 2018.... np z ronda wyjezdzam... czy w korku 30km/h upuszczam gaz... 2 sek po czym dodaje i towarzyszy temu takie zapięcie biegu - głuchy ale slyszalny wyraźnie odgłos. Odkąd to słyszę szlag mnie trafia.... Przejechałem się innym Juke... i niestety miał to samo :/ czyli ten typ tak ma ? czy można to jakoś podregulować ? U mnie występuje to raz na jakiś czas, nie zawsze ale. Też już się zastanawiam czy coś ze skrzynią nie halo, umówiłem się na wymianę oleju i filtrów w skrzyni , może coś pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_tm Opublikowano 5 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2019 Mój to nówka, ja go kupiłem w salonie dla żony... mało jezdzi tak naprawdę i na razie jest 6 tyś km i denerwuje to od 1 dnia gdy miał zerowy przebieg... jeździłem drugim właśnie też nówką... i to samo... zgłoszę to po prostu na przeglądzie.... ale wkurza mnie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yonex Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 u mnie takie jakby uderzenie (praca jakieś części - wahacz?) przy ostrym skręcie - wydaje mi się jakby z prawego przodu. mam od nowości - nie za każdym razem. przyzwyczaiłem się tak jak do trzasków pokrywy bagażnika i stukania plastiku pod przednią szybą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_tm Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 ja może powalczę z tym... mimo ze inny nowy juke to samo przy "wyższym biegu" zawsze jest ten strzał przy dodaniu gazu... na trzymaniu biegu w trybie sport mozna upuszczac gaz i dodawac i nic nie strzela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.