borge Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 ale od t31 chyba wolałbym grand vitare... (chociaż mniejsza). forowicze z dluzszym stazem wiedza dlaczego Bartezm 'chyba' wolalby Vitare, mlodszym niewiele to mowi clou powyzszej deklaracji jest po prostu 'off road' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Nie szalej z tym "off road" bo to mniej więcej ten sam poziom co x-traila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 chyba sobie żartujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Absolutnie nie i nie zmieni tego Twoja zajawka tym samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Szkoda zależało mi by zmienić akurat Twoje zdanie Ja jeżdżę dokładnie tymi modelami codziennie. Raz jednym raz drugim. Obydwa w B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ale tu nie chodzi o jazdę codzienną tylko tzw. "offroad". I oba te samochody są suv-ami co powoduje że pewne ich cechy konstrukcyjne dyskwalifikują je w cięższym terenie na jaki chyba (bynajmniej tak mi się wydaje) Bartezm ma ochotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Grand Vitara to typowe terenowe auto. Nie wiem jakie inne są jeśli nie Ona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Grand Vitara to typowe terenowe auto. Nie wiem jakie inne są jeśli nie Ona? Teraz to Ty sobie żarty stroisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Qrde, założe Wam temat X vs Gitara, bo śmiecicie wszędzie o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Qrde to co wolno jak nic nie wolno? :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Qrde, założe Wam temat X vs Gitara, bo śmiecicie wszędzie o tym "Chcesz kupić X-traila lub coś innego? ..." Taki tytul ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 "Chcesz kupić X-traila lub coś innego? ..." Taki tytul ... To się zmieni na "Chcesz Xsa do błota? Kup Vitarę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysska Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Chyba "Chcesz Xsa do błota? Nie kupuj Vitary". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
juras2017 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 hehe... Na szczescie ja nie mam takiego dylematu - Vitara i to w Grand'zie jest za mala dla mnie. Wlazelm do niej to czulem sie jak w zaciasnym ubraniu. Osoby powyzej 190 cm wzrostu moga miec problem z komfortem w tym aucie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Ze wzrostem 190, mam przyciasno też w Xie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Chyba "Chcesz Xsa do błota? Nie kupuj Vitary". To lepsze Mimo wszystko trzymajmy się tematu. Porównania można /pasowałoby pisać na HP. Tytuł zmieniony. Poprzedni był od czasu jak reklamowano tu Skodillaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 21 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) Zapomniałem o czym pisałem, czy ktoś może przypomnieć? A na pewno tu pisałem coś... Edytowane 21 Listopada 2017 przez karibox1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Pisałeś, że niebawem zmieniasz na diesla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musimisie Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Cześć wszystkim, Do x traila przyciągnęła mnie opinia o jego uniwersalności. W tej chwili użytkuje pożyczonego od ojca x traila i (t30) w dizlu. Super się sprawdza na leśnych duktach i na niezbyt długich drogach krajowych (dotychczas robiłem maks 100km odcinki). Przymierzam się właśnie do zakupu własnego samochodu i zastanawiam się nad wersja t31 niestety też w dizlu. Powiedzcie jak się sprawuje na dłuższych autostradowych trasach (500-1000km) czy komfort wnętrza oraz kultura pracy jest wyższa niż w t30? Czy może odpuścić x traila i szukać jakiegoś minivana? Zależy mi na wyższym prześwicie, bagażnik w t31 jest wystarczający oraz na komfortowej jeździe przy 120-140km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 (edytowane) Cześć wszystkim, Do x traila przyciągnęła mnie opinia o jego uniwersalności. W tej chwili użytkuje pożyczonego od ojca x traila i (t30) w dizlu. Super się sprawdza na leśnych duktach i na niezbyt długich drogach krajowych (dotychczas robiłem maks 100km odcinki). Przymierzam się właśnie do zakupu własnego samochodu i zastanawiam się nad wersja t31 niestety też w dizlu. Powiedzcie jak się sprawuje na dłuższych autostradowych trasach (500-1000km) czy komfort wnętrza oraz kultura pracy jest wyższa niż w t30? Czy może odpuścić x traila i szukać jakiegoś minivana? Zależy mi na wyższym prześwicie, bagażnik w t31 jest wystarczający oraz na komfortowej jeździe przy 120-140km A dlaczego niestety w Dieslu? To najlepsza opcja w kazdym X-trailu czy wiekszości suvow Nie zwracaj uwagi na opinie zaledwie kilku malkontentów co wola benzynowe silniki-maja do tego prawo ,jak wola benzyne-niech sobie jeżdza.. Sa w zdecydowanej mniejszości -tak samo jak na ulicy suv-ow w benzynie. Rynek sam najlepiej weryfikuje co lepsze Diesel -szczególnie w T31 to bardzo udana jednostka,mało awaryjna,oszczedna i dynamiczna.Duzy moment obrotowy daje szczególną frajde jak i walory uzytkowe. T31 na pewno jest bardziej komfortowy i lepiej wyposazony niz T30.Róznice w cenie uzywanych tez nie wielkie,wiec moim zdaniem juz lepiej niż T30. Wyrwanie "chwasta"(dpf) jest bajecznie proste i duzo tańsze niz w T30 bo ma elektronike Bosch a nie Denso jak starszy brat. A kiedy jeszcze przy okazji poprawisz nieco osiagi np.ze 150 km na 170km-180km lub ze 173 na ~~200km ,bedziesz bardzo zadowolony z tego auta. Edytowane 1 Grudnia 2017 przez piotrek3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 wszystko tak jak napisał Piotruś z jedną maleńką uwagą... Diesel -szczególnie w T31 to bardzo udana jednostka,mało awaryjna,oszczedna i dynamiczna. ta ekonomiczność to jest w odniesieniu do suva i nie można jej porównywać z osobówkami T30 - spalanie (trasa-miasto) 8 -12 średnio około 10 T31 - spalanie 7 -11 średnio 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musimisie Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 Dzięki Piotrek za odpowiedź, nie zamierzam usuwać dpf , uwarzam to za karygodne;) natomiast „niestety” bo wersji benzynowych jest dużo mniej i są dużo droższe od dizla. A wybierałeś się x trailem w dlłuższe trasy po Europie? Jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 wszystko tak jak napisał Piotruś z jedną maleńką uwagą... ta ekonomiczność to jest w odniesieniu do suva i nie można jej porównywać z osobówkami T30 - spalanie (trasa-miasto) 8 -12 średnio około 10 T31 - spalanie 7 -11 średnio 9 Bartek, a skąd u Ciebie 8,05 i u mnie podobnie, choć mój ostatnimi czasami lata wkoło komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Musimisie Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 O czyli jednak spalanie jest niższe niż w t30? Myślałem, że jest zgoła inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 1 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2017 O czyli jednak spalanie jest niższe niż w t30? Myślałem, że jest zgoła inaczej Jest niższe, to fakt, ale 10 to przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi