Vanrafi Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Co z tą maską? odstaje od strony zawiasu czy od strony zderzaka? Odstaje od strony zawiasu. Dzwonił niedawno do mnie Dealer z zapytaniem jak się sprawuje auto Zapewniał, po przypomnieniu tematu maski, że jesli podjadę do serwisu to bez problemu ją wyregulują. Czy zauważył ktoś przy użytkowaniu jakieś negatywne skutki żle dopasowanej klapy maski oprócz walorów estetycznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyl Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 No my właśnie w kwietniu odebraliśmy nowego QQ 1.2 z salonu i pojawiło sie pare niedociągnięć. Pomiijając fakt, że zostalismy wprowadzeni w błąd że w wersji Visia są światła adaptacyjne, na ulotkach i na stronie salonu nadal widnieje specyfikacja, że znajdują się w pakiecie co zreszta potwierdził sprzedawca. Ale to zauważyłem dopiero po jakis 2 tygodniach jak szukałem opcji włączenia tych świateł. Tylna klapa niższa o 1cm w stosunku do reszty samochodu. Trochę to poprawili i mielismy sie zgłosic za jakiś czas jak coś będzie nadal nie tak. Coś mnie podkusiło i udalismy sie do zaprzyjaźnionego warsztatu blacharskiego a poźniej do eksperta w celu przedyskutowania oryginalności tylnej klapy i ogólnie lakieru. No i się okazało że prawdopodobnie wymieniana albo lakierowana. Widac paprochy pod lakierem no i nie przylega równo do nadwozia (takie gumy od pokrywy, jedna przylega a druga nie). Homologacja z 2013roku, częśc szyb z 2014 a część z 2013. No i na przedniej szybie nie ma napisu NISSAN co może sugerowac ze jest nieoryginalna (ale to trzeba sprawdzic z innymi egzemplarzami) Więc uczucia mieszane. Jazda fajna, trzeba się przyzwyczaić ze idzie dopiero od pewnych obrotów no i niestety trzeba depnać. Spalanie w mieście to ok 10l, na trasie potrafi 5l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Bzyl,u mmnie też niektóre szyby(boczne) są z 2013,tylna i przednia 2014,wszystkie oprócz przedniej z napisem Nissan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 (edytowane) Bzyl dzięki za info. Ja swojego odbieram pod koniec czerwca z Dabrowy Górniczej ( ktoś już u nich kupował ? ) Te 10 l w mieście to na poważnie? Myślałem, że 8 to max. Ja dziennie robię około 60 km ( 70% trasa + 30 miasto ) chciałby aby średnie spalanie było w okolicach 7. Obecnie w swoim Fiacie Linea mam spalanie na poziomie 5,5 - 6 ( 1.3 multijet diesel ) Edytowane 9 Czerwca 2014 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Ja odbierałem w Dąbrowie Górniczej. Makrys,w Wawie jeździ się zupełnie inaczej jak w innych miastach,u mnie spalanie oscyluje w granicach 8l,byłoby niżej...ale Jazda nim to frajda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 JACKO29 nie masz żadnych uwag co do obsługi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 O nie!Na prawdę ,szczerze polecam pana Rafała,zorientowany doskonale w tym co robi i nie czaruje ładnymi frazesami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Dzieki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyl Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 delikatnie bez ostrego przyspieszania to ok. 8l w mieście (światła, korki, krótkie podjazdy), no ale trochę szybciej i klima i juz robi się 10 no ale coś za coś w tym tygodniu mam się wybrać do salonu i zapytać o okna i klapę. U mnie boczne to na zmianę jedne 13' a drugie 14'. Chyba składali go z resztek... No i jeszcze porozstaje kwestia świateł adaptacyjnych, Pan handlowiec miał sprawdzić i oddzwonić ale od 2 tygodniu głucho... a na stronie nadal info że adaptacyjne sa w pakiecie w wersji Visia. A i jeszcze 2 pytania: 1. Czy u was też nagłośnienie woła o pomste do nieba? W Note juz jest lepsze no chyba że to kwestia wersji QQ Visia. 2. Od ilu obrotów wam przyspiesza? Bo u mnie 1500-2000 obr. to jakis mół bagienny a dopiero od 2500 obr. przyspiesza. Może to kwestia tego silnika z turbiną. Nigdy takim nie jeżdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Nagłośnienie całkiem dobre. Dobrze zbiera się od 1500obr.Musisz się przyzwyczaić do turbinki.Z resztą silniki wolnossące też trzeba bylo wkręcić w obroty ,żeby można było poczuć efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyl Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 może przy 6 głośnikach jest trochę lepiej ja mam 4 na wyposażeniu. no własnie dziwi mnie fakt, że wszyscy piszą że zbiera się od 1500obr. Wczoraj sobie pojeździlem i popatrzyłem i dopiero od 2500 jest odczuwalne przyspieszenie. Od 1500-2000 tak jakby się dławił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 u mnie czuc "ciąg" od 1700 czyli tak jak otwiera się zawór i turbina wchodzi do gry, co do spalania po miescie to na poziomie 7 litrów w, koło 5.5 w trasie tak do 110 km/h, przy 150 km/h wychodzi koło 7.5ltr/100km. co do poprawek po odbiorze to regulowano mi przednią klapę, lewa strona była nieco wyżej, drzwi pasażera i tylną klapę na odbojniku, ogólnie niesmak jest tuszowany chęcią serwisu do natychmiastowej poprawki ktora jest skuteczna.w kwestii szyb wszystkie są 2014.przejechałem 1300 km, jest to naprawdę fajne auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) To ja czegoś tu nie rozumiem ... w kwestii niedoróbek . Jeśli już z takimi Dealer odbiera samochody z fabryki to niech się 'pofatyguje" i je sam usunie a nie liczy ,że ktoś nie zauważy lub tłumaczy TTTM . Szczerze to "wstyd" mi za Nissana bo nie są to usterki ukryte a od kupującego wymusza się "odbiór" techniczny ? Jest to trzeci z kolei mój "Japończyk" (każdy innej marki ale oryginał) ale pierwszy który miał dwie niedoróbki a których nie powinienem widzieć i wskazywać . Może trzeba byłoby z Dilerem "ustalić" należność p.t. "odbiorowe" i nie mieć kłopotów !? u mnie czuc "ciąg" od 1700 czyli tak jak otwiera się zawór i turbina wchodzi do gry, co do spalania po miescie to na poziomie 7 litrów w, koło 5.5 w trasie tak do 110 km/h, przy 150 km/h wychodzi koło 7.5ltr/100km. co do poprawek po odbiorze to regulowano mi przednią klapę, lewa strona była nieco wyżej, drzwi pasażera i tylną klapę na odbojniku, ogólnie niesmak jest tuszowany chęcią serwisu do natychmiastowej poprawki ktora jest skuteczna.w kwestii szyb wszystkie są 2014.przejechałem 1300 km, jest to naprawdę fajne auto Edytowane 11 Czerwca 2014 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 ..... No i jeszcze porozstaje kwestia świateł adaptacyjnych, Pan handlowiec miał sprawdzić i oddzwonić ale od 2 tygodniu głucho... a na stronie nadal info że adaptacyjne sa w pakiecie w wersji Visia. ... Jak odbierałem swojego, to brakowało uchwytu na okulary. Napisałem pismo do Dilera, że towar niezgodny ze specyfikacją, załączyłem wydruk ze strony nissan.pl i po 3 dniach zamontowali mi brakujący element. Generalnie uchwyt na okulary to mniejszy problem niż brak świateł adaptacyjnych, ale jeżeli w specyfikacji jest, to powinni Ci dołożyć, lub znaleźć jakieś inne rozwiązanie. Zawsze trzeba rozpocząć ścieżkę formalną - wtedy muszą zareagować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 moim zdaniem tak nie do końca gdyż zapis w cenniku mówi o tym : NISSAN Sales CEE Kft. zastrzega sobie prawo do zmiany danych zawartych w cenniku bez uprzedniego zawiadomienia. Wskazane ceny brutto mogą być zmienione w szczegolności w przypadku zmiany podatku VAT. Dane w nim zawarte podane są wyłącznie w celach informacyjnych i nie stanowią oferty zawarcia umowy. Informacje dotyczące odzysku i recyclingu samochodow oraz ich przydatności w tym zakresie dostępne są na stronie internetowej www.nissan.pl. jeżeli na umowie kupna lub zamówienia było by wyszczególnione dokładnie wyposażenie to jak najbardziej ale w innym przypadku praktycznie niemożliwe do wywalczenia a w przypadku Towjego uchwytu na okulary to nie problem gdyż to koszt dla dealera około 200 zł więc lepiej było (moim zdaniem) Tobie to zamontować niż walczyć ze specyfikacją i mieć niezadowolonego Klienta - taka jest prawda gdyż w innym przypadku wszyscy co zamówili QQ zgodnie ze specyfikacją o pojemności bagażnika 437l to mieliby prawo walczyć o rekompensate za towar niezgodny z umową - tak mi się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Zgadza się - uchwyt to drobiazg, brak świateł to duży problem i mogłoby to wywołać precedens. Nie zmienia to faktu, że Diler wziął kolegę Bzyl na przeczekanie. A gdyby, dostał pisemko, to wymusiłoby to jakąś reakcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanekoktagon Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 hmm przepraszam a gdzie jest ten uchwyt na okulary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elfi Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 No niestety , BartoszN ma rację. Z drugiej strony ciekawe czy dealer zgodziłby sie na wymienienie wszystkiego w umowie..Wątpię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_k Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 hmm przepraszam a gdzie jest ten uchwyt na okulary? W QQ 2013 nad szybą kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyl Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 w nowym QQ jest coś takiego jak schowek na okulary z podświetleniem ale nie mam pojęcia gdzie się on znajduje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 w nowym QQ jest coś takiego jak schowek na okulary z podświetleniem ale nie mam pojęcia gdzie się on znajduje... to miejsce na okulary w klapce schowka w desce rozdzielczej przed pasażerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakolgda Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Widzę, że problem odstającej maski to nagminny przypadek... Przy odbiorze tego nie zauważyliśmy i zrobili niby regulację ale pismo do Nissana PL i tak poszło. Muszę jeszcze sprawdzić u siebie ten uchwyt na okulary i szyby. Ogólnie samochód wygląda rewelacyjnie, koła 19 robią fajne wizualne wrażenie, co do komfortu jazdy to nie odczuwa się jakiś większych zmian ale zobaczymy jak pojedzie się nim w dłuższą trasę. Was też uprzedzano, żeby przez pierwsze 1600 km nie przekraczać 3000 obrotów ? (wersja z silnikiem 1.6 DCI) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Koledzy chyba w środę będę odbierał autko. Mam pytanie odnośnie nawigacji : z jakiego roku powinna być mapa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot505 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Mapa jest z ubiegłego roku. Brak oddanych nowych odcinków dróg szybkiego ruchu w grudniu . Swojego odbierałem w lutym i to zauważyłem, co napisałem powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 kojot505 Dzięki za info. A tak przy okazji witam kolegę za miedzy ( z Kalisza ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi