kojot505 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Ostrzeszów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCe Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Koledzy chyba w środę będę odbierał autko. Mam pytanie odnośnie nawigacji : z jakiego roku powinna być mapa ? Witam serdecznie, Czy odebrałeś już swój samochód i jeśli tak, czy nadal mapa z 2013? Dziękuję, Pozdrawiam, Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogdan66 Opublikowano 26 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2014 Cześć , w przyszłym tygodniu odbieram mojego pierwszego po "przesiadce" ze Skody Nissana Qashqaia ! z racji braku doświadczenia moje pytanie czy odbierając auto warto dokupić coś na miejscu u dilera ? może uda się wynegocjować coś ze zniżką ? albo wzorem skody nissan daje coś w rodzaju karty rabatowej na usługi oraz części ? będę wdzięczny za wszelkie porady pozdrawiam, Bogdan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igelski Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Bogdan, to zależy chyba jaką wersję kupujesz i co dostajesz w związku z tym za cenę. Ja dokupiłem alarm, srebrne listwy na drzwiach i tylnej klapie (kolor auta czarny i dość fajnie odbijają) oraz zestaw śrub tzw. "złodziejek" do kół. Dywaniki dostałem w gratisie. Pozdrawiam i życzę pociechy ze swojej nowej zabawki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) Witam serdecznie, Czy odebrałeś już swój samochód i jeśli tak, czy nadal mapa z 2013? Dziękuję, Pozdrawiam, Jacek Auto odebrane. Nie sprawdzałem jeszcze z jakiego roku jest mapa. Jak dobrze pamiętam to w salonie powiedzieli mi że z 2013 Edytowane 28 Czerwca 2014 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Jutro odbieram mojego QQ , przeczytałem cały watek i jestem "naładowany wiedzą" hehehe Jak sprawdzić z którego roku jest mapa w nawigacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yaruu Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Jutro odbieram mojego QQ , przeczytałem cały watek i jestem "naładowany wiedzą" hehehe Jak sprawdzić z którego roku jest mapa w nawigacji? Wyciągasz kartę pamięci i na naklejce jest napisane z którego roku jest mapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCe Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wyciągasz kartę pamięci i na naklejce jest napisane z którego roku jest mapa. Wedlug strony Nissana najnowsza mapa to 2013/2014. Istenieje bardzo duze prawdopodobienstwo, ze taka wlasnie bedzie wgrana. Warto jednak sprawdzic, czy gdzies w Europie (UK) jest juz cos nowszego -> jesli tak to pewnie to dogrania z dilerem podczas odbioru darmowa aktualizacja do nowej wersji jak bedzie dostepna w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Wedlug strony Nissana najnowsza mapa to 2013/2014. Istenieje bardzo duze prawdopodobienstwo, ze taka wlasnie bedzie wgrana. Warto jednak sprawdzic, czy gdzies w Europie (UK) jest juz cos nowszego -> jesli tak to pewnie to dogrania z dilerem podczas odbioru darmowa aktualizacja do nowej wersji jak bedzie dostepna w PL. to tylko zależy od daty produkcji - zapewne w fabryce wkładają te który mają i jak skończą się star włożą nowe karty - bez względu na to czy samochód jedzie do UK czy PL - może być tak ,że są ui dealera 2 samochody z róznymi mapami (oczywiście jezeli są już dostępne) i to w jakim samochodzie jaka jest to zależy tylko od daty produkcji samego samochodu ( wg kolejności jak zjeźdzają z taśmy produkcyjnej) więc dealer nie ma wpływu na to jaka karta z mapami jest w danym samochodzie - jeżeli Tobie da nowszą to ktoś mniej zorientowany dostanie starszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 jutro nieomieszkam poinformować co mi włożyli i co diler w yamie wie o wersji mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 (edytowane) wyglada na to ze "ostatni" soft ma duze bledy ! ludzie na UK forum rozpisuja sie o problemach z nawigacjia Edytowane 22 Lipca 2014 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartoszN Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 jutro nieomieszkam poinformować co mi włożyli i co diler w yamie wie o wersji mapy z tego co mi wiadomo na chwilę obecną dla Nissan Connect stosowanego w nowym QQ aktualnie jest dostępna tylko 1 wersja map (czyli nie ma nowszej , bardziej aktualnej) wg mnie najwcześniej nowa mapa ( jeżeli się pojawi ) to będzie w samochodach produkowanych po przerwie wakacyjnej czyli od sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 wózek odebrany super wrażenia mapa do navi jak pisaliście z 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCe Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Witam serdecznie, Wczoraj odebralem swoj egzemplarz -> 1.2 Tekna. Odbior ok, kilka drobnostek jednak przy odbiorze sie pojawilo: - zle wyregulowane drzwi przednie z prawej strony, podregulowane na miejscu ale nadal nie idealnie (czeka mnie prawdodopodbnie dodatkowa wizyta w serwisie) - delikatne ryski na relingach, wypolerowane na miejscu Dodatkowo, sprawdzajac swiatla w nocy, zauwazylem delikatna pare od wewnatrznej strony reflektora, zglosilem juz to dilerowi, sprawdze jeszcze dzis. Ogolnie wrazenia bardzo pozytywne. Salon w Krakowie na ulicy Jasnogorskiej - polecam Pana Tomka. Pozdrawiam, Jacek Cegielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dicanio Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 a ja odradzam salon w Kielcach i bardzo niemiłą panią Magdę. W momencie gdy dowiedziała się ,że chcę ubezpieczyć auto prywatnie zmieniła ton rozmowy i zaczęła utrudniać i wymyślać cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftw Opublikowano 17 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2014 Witajcie, w następnym tygodniu odbieram swojego QQ z salonu w Krakowie Po przeczytaniu sporej części tego forum i innych materiałów na temat nowych aut z salonów, które były naprawiane/szpachlowane/malowane itp chciałbym go max dobrze sprawdzić przy odbiorze, żeby się potem nie wkurzać sam na siebie Jak na razie planuję: 1) Sprawdzić grubość powłok lakierniczych czy nie ma różnic pomiędzy nimi na tych samych elementach w różnych częściach samochodu (błotnik prawy z lewym itd) (wiecie może czy można to zrobić ich serwisowym miernikiem/poprosić żeby zrobił to ktoś z ich serwisu, pokazując mi wyniki pomiarów? Sam takiego nie posiadam, a jeśli mają tam lakiernie albo coś podobnego to chyba powinni mieć miernik?) 2) Sprawdzić spasowanie maski, klapy bagażnika, drzwi 3) Sprawdzić spasowanie elementów deski rozdzielczej 4) Pod światło lakier czy nie ma wpylanego kurzu itp Coś jeszcze dodać do tego zestawienia czy to już wszystko co można "na szybko" sprawdzić? Macie może jakieś doświadczenia z salonem na Jasnogórskiej? Z góry dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobster Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 Możesz zażyczyć sobie sprawdzenia grubości powłoki, nie powinni odmówić ale mogą policzyć za usługę. Grubość na pewno nie będzie jednolita na całej powierzchni, to norma. Nie daj sobie wcisnąć fabrycznych dywaników i kuwety do bagażnika, aftermarketowe są lepsze i dużo tańsze. Jeśli auto nie ma relingów to warto kupić fabryczne belki pod box. Niech sprzedawca, przed wyjazdem, zademonstruje jak ustawić wycieraczki w położeniu serwisowym. Do sprawdzenia jakości lakieru zabierz ze sobą dobrą latarkę LED. Spasowanie paneli nadwozia jest na akceptowalnym poziomie choć nie jest to ideał, podobnie jest z elementami wnętrza. Nie przejmuj się tak bardzo duperelami, wsiądż, odpal i ciesz się nowym autem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftw Opublikowano 18 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2014 (edytowane) Dzięki serdeczne lobster, relingów auto nie ma ale w cenie samochodu jako "gratis" dobraliśmy właśnie m.in bagażnik poprzeczny aluminiowy. Natomiast w sprawie dywaników aftermarketowe czyli poprostu tanie z marketu? czy coś innego masz na myśli? Dywaniki też w cenie mam i ponoć będę mógł wybrać które będę chciał, planowałem gumowe jakieś bo najbardziej praktyczne. I jeszcze jedno pytanie... czy samochód powinien mieć już uszczelnione lusterko? (czytałem na forum o szumie powietrza z lusterka przy wyższych prędkościach) i ewentualnie coś jeszcze poprawione? Staram się czytać forum dokładnie, ale ogrom wątków i informacji tutaj jest niesamowity... i za to to forum uwielbiam Edytowane 18 Października 2014 przez ftw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lobster Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Lusterka faktycznie trochę szumią ale nie wiem jeszcze które szczeliny generują ten hałas, za mało tym jeszcze jeżdżę.Dywaniki gumowe NISSANA to szajs, zamów sobie na Allegro produkowane w Polsce specjalnie pod QQ J11 , kuwetę również, fabryczna kuweta nie ma szorstkiej powierzchni spodniej ale za to b.szorstką wierzchnią, rezultat jest taki że wyciągając cokolwiek z bagażnika ciągniesz również tę kuwetę, niby jest mocowana na dwa małe rzepy ale ich żywot jest krótki. Dywaniki welurowe nie kryją całej podłogi więc i tak śmieci sypią się pod nie, ja wymontowałem z nich klipsy, zamontowałem je w dywanikach gumowych ( polskich ) i jest OK. dywaniki np. http://allegro.pl/gumowe-dywaniki-samochodowe-qashqai-od2014r-201819-i4633455360.html kuweta np. http://allegro.pl/mata-wklad-bagaznika-nissan-qashqai-ii-od-2014-i4712425343.html Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftw Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Dzięki serdeczne za wszystkie informacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy2014 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Witajcie, w następnym tygodniu odbieram swojego QQ z salonu w Krakowie Po przeczytaniu sporej części tego forum i innych materiałów na temat nowych aut z salonów, które były naprawiane/szpachlowane/malowane itp chciałbym go max dobrze sprawdzić przy odbiorze, żeby się potem nie wkurzać sam na siebie Jak na razie planuję: 1) Sprawdzić grubość powłok lakierniczych czy nie ma różnic pomiędzy nimi na tych samych elementach w różnych częściach samochodu (błotnik prawy z lewym itd) (wiecie może czy można to zrobić ich serwisowym miernikiem/poprosić żeby zrobił to ktoś z ich serwisu, pokazując mi wyniki pomiarów? Sam takiego nie posiadam, a jeśli mają tam lakiernie albo coś podobnego to chyba powinni mieć miernik?) 2) Sprawdzić spasowanie maski, klapy bagażnika, drzwi 3) Sprawdzić spasowanie elementów deski rozdzielczej 4) Pod światło lakier czy nie ma wpylanego kurzu itp Coś jeszcze dodać do tego zestawienia czy to już wszystko co można "na szybko" sprawdzić? Macie może jakieś doświadczenia z salonem na Jasnogórskiej? Z góry dziękuję za wszystkie rady i podpowiedzi Jak wrażenia po odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monsinior Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Mnie w grudniu też czeka odbiór pozwoliłem sobie pospisywać na co trzeba uwagę zwracać i myślę że pojadę z listą. A potem to już tylko przyjemność z jazdy moim QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftw Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Niestety sprawa się troszkę przeciąga przez Leasing... w środę lub czwartek będę miał odbiór więc dam znać co i jak. Sprzedawcy mówiłem o tym, że będę chciał sprawdzić grubość powłok lakierniczych to nie wykazał specjalnego zdziwienia, powiedział że mają miernik w dziale samochodów używanych i spokojnie będzie można posprawdzać wszystko samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy2014 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Niestety sprawa się troszkę przeciąga przez Leasing... w środę lub czwartek będę miał odbiór więc dam znać co i jak. Sprzedawcy mówiłem o tym, że będę chciał sprawdzić grubość powłok lakierniczych to nie wykazał specjalnego zdziwienia, powiedział że mają miernik w dziale samochodów używanych i spokojnie będzie można posprawdzać wszystko samemu. Życzę miłego obierania i z niecierpliwością czekam na wrażenia odnośnie obsługi klienta przy odbiorze samochodu w tym salonie bo mam zamiar zakupić u nich małe co nieco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ftw Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Życzę miłego obierania i z niecierpliwością czekam na wrażenia odnośnie obsługi klienta przy odbiorze samochodu w tym salonie bo mam zamiar zakupić u nich małe co nieco. A w którym salonie kupujesz? W Krk są dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi