pawcio Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 (edytowane) Tutaj chciałem wrzucać fotki swojego auta ale jakoś powędrowały do różnych wątków. Postaram się to jakoś uporządkować i tutaj wrzucać info odnośnie nowinek i moich problemów z tym wynalazkiem Edytowane 10 Lutego 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 W sumie jesli to mozliwe ,to czemu nie zrobic osobnego tematu z poszczegolnymi watkami podlaczonymi pod aby kazdy mógł przedstawić swoje auto,modyfikacje i to co przy nim zrobilismy/planujemy zrobic w taki sposob aby to bylo w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Miejsce na to jest w dziale Projekty i prezentacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Tak,ale mozna to zrobić na subforum qq2,gdy mialem insignie to wlasnie taki topic spowodował ze wlasciciele bardziej interesowali się autem,wrzucali fotki,porady i patenty,jak również było mnostwo spotów tylko dla wlascicieli danego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herson Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Mnie tam nic do Waszego podforum, ale zrobi sie smietnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) No ja uwazam ze to właśnie uporzadkuje sprawę No ale to tylko pytanie/sugestia ,moze warta rozpatrzenia przez łaskawie tutaj panujacych:) Edytowane 11 Lutego 2017 przez kiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) Niech władza czyni swoją powinność kosz czy przeniesienie. Mi to lotto. Zobaczyłem ostatnio podobny wątek w tym miejscu dlatego też go tu założyłem. Edytowane 11 Lutego 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 No i każda zmiana w modelu wymagałaby osobnego działu...bajzel Czemu nie umieścić tego tu:http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/97250-j11-silnik-12-dig-t-opinie-serwis-uwagi/ Jest przecież wyszukiwarka i wszystko można zanaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 13 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Wczoraj zrobiłem trasę Wawa-Łomża-Wawa. Do Łomży jechaliśmy we 2 a wracaliśmy w 4 osoby. Na obwodnicy Ostrowi w drodze powrotnej zobaczyłem komunikat o awarii dwóch systemów bezpieczeństwa (awaryjnego hamowania i martwego pola). Pogoda była Ok. Radar był czysty. Jak dojechałem na miejsce doszła jeszcze awaria systemu S&S. Pamietam ze gdzieś czytałem o podobnej kumulacji błędów ale teraz nie mogę tego odnaleźć. Coś mi podpowiada ze to był znak od sondy lamba. Zaraz zejdę do garażu i zobaczymy jak mnie dzisiaj powita auto. Edytowane 13 Lutego 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 Pawcio - Ty kiedyś pokazywałeś taką kumulację komunikatów U mnie jak padła sobie sonda lambda to komunikat o zdechniętym systemie SS i pomarańczowa kontrolka silnika się świeciły , natomiast kiedyś w mocnej śnieżycy wyskoczył błąd radaru ale jak przestało padać to po chwili zniknął . Za dużo niespodzianek w tych naszych QQ - oby to było tylko na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 (edytowane) Tak ale ta kumulacja była spowodowana niedomknięta maska.A teraz wyskoczyło w czasie jazdy.Po nocy to samo. Kontrolka silnika się nie świeci.Maskę domknąłem a błąd nadal pozostał. Taki prezent od QQ z okazji zbliżającego się pół roku razem oraz 11 t km. Zobaczymy co jutro wyjdzie. Miejsce na to jest w dziale Projekty i prezentacje A gdzie tam... projekty i prezentacje pasują do 350z albo GT-R a nie do QQ No i jestem po wizycie. Jestem kolejną ofiarą padającego aku. Po pół roku i 11tkm aku ma 75% Edytowane 13 Lutego 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Witaj w klubie.... Nie wiem czy nissan nie powinien czegoś zmienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 14 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Jakoś nie jestem zachwycony tym klubem Na pocieszenie przyszły dzisiaj filterki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2017 Ile ta pociecha kosztowała??? i gdzie zamawiałeś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 (edytowane) Drogo... 243 zł ale jak widzisz kupiłem dwa ten był droższy drugi tańszy, jedna przesyłka i w sumie wyszło na plus Zamawiałem tu http://www.dexcraft.pl/ Kolejna sprawa która mnie zastanawia to żarówka ledowa w bagażniku. W tym wątku wrzucałem foty z żarówkami. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/100780-wymiana-%C5%BCar%C3%B3wek-h11-w-qqj11-ze-zwyk%C5%82ych-na-led-wasze-do%C5%9Bwiadczenia/page-25 Ostatnio jechałem bez półki i ze złożonymi fotelami i zauważyłem, że w bagażniku w czasie jazdy ciągle pali się światło. Myślałem że klapa jest nie domknięta a komunikatu nie ma. Była zamknięta. Jak się okazało świeci się cały czas w czasie jazdy i gaśnie dopiero po zamknięciu auta wraz ze światłami zewnętrznymi. Czyżby do oświetlenia bagażnika potrzebny był też canbus? Dzisiaj na półrocznice QQ dostał filtr powietrza K&N. Tak wyglądał po 6 miesiącach i deko ponad 11 t km. Edytowane 17 Lutego 2017 przez pawcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 18 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 To wszystko przez ten smog:) Już mialem pytać dlaczego masz servo nie z tej strony,ale po prosu odwyklem od widoku silnika w aucie z "poprawnie"zamontowana kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) Zawalczyłem też z aku i s&s.U mnie aby przekręcić czujnik zamknięcia maski trzeba było jeszcze zagiąć blaszkę która wchodziła w otwór nad śruba.Oldschoolowy prostownik na początku ładowania.I po 1,5h. Odłączyłem na noc bo chce mieć pod kontrola. Jutro z znowu podłączę i zobaczymy co z tego będzie.Porównanie standardowego filtra powietrza i aku Toyota Nissan oba z 2016r. Tylko Toyota wolnossąca benzyna bez S&S.NissanToyotaI jeszcze fota jak wyglada po zabiegu EDYTA: No i za długo był spokój....Jak już wiecie dnia 12 lutego, po pół roku obcowania z Nissanem i niespełna 11t km wyskoczyły mi "falałty" Diagnoza - aku 75%.Więc auto do garażu i ładowanie co widzicie na fotach powyżej.Dzisiaj dnia 27.03.17 "falałty" zobaczyłem po raz ponowny. Przebieg 12 617 czyli prawie 1,5 tkm 1,5 miesiąca spokoju.Nie mam czasu, siły i ochoty znowu jechać na diagnozę, ładowanie i inne bezdety... Jak widzicie nawet jazda bez S&S zabija aku. Może trzeba postawiać na kołkach w garażu? Poniżej foto jako dowód w sprawie EDYTA2: Najbliższy termin dopiero za tydzień.... no cóż.. może jakoś dojeżdżę do tego czasu Edytowane 27 Marca 2017 przez pawcio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z_bm Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Nie mam czasu, siły i ochoty znowu jechać na diagnozę, ładowanie i inne bezdety... Jeździsz do serwisu na ładowanie akumulatora? No niestety te akumulatory w nissanach nie powalają, lecz są dosyć trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 W nissanach tak, w QQ II nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Jeździsz do serwisu na ładowanie akumulatora? No niestety te akumulatory w nissanach nie powalają, lecz są dosyć trwałe. Bo w J11 jak akumulator zaczyna głupieć,to serwis zatrzymuje samochód i ładuje aku a później robi testy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 Dzisiaj wracając z majówki taka sytuacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 3 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2017 No strasznie rysują się te szybki zegarów. Wyrazy współczucia, ale mam tak samo. Co do spalania, to u mnie najniższe odnotowane w kompie wynosi 4.2 l/100 km. Oczywiście z wiatrem i z górki - ale wynik jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 7 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 (edytowane) Moje jeszcze nie są porysowane tylko ktoś mi czymś upaprał Na spalanie nie patrz z gór zjeżdżałem.Tu bardziej realne Zaryzykowałem i umyłem na weekend. Po majówce środek tez ogarniety Mam nadzieje, że deszczu nie przyciągnie Po myciu zauważyłem ze wystaje coś takiego. Wyglada jak jakaś uszczelka tylko co ona tam robi? Dlaczego jest tylko po lewej stronie i dlaczego wypada? Edytowane 4 Maja 2017 przez pawcio 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 Ale to spod klapy?Czy spod tablicy?Bo jak spod tablicy to podklej,widocznie ktoś doszedł do wniosku ,że ramki podczas jazdy dygoczą i podczas zamykania też się odzywają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2017 To jest na klapie ale nad rejestracja, wystaje spod panelu w którym jest oświetlenie. Pianka pod Rej to coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi