karibox1 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Thundy odłącz wtyczkę i pal maszynę. Video daj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Przy -5 moje palą od strzała, jednak przy -20 bez grzania ni hu hu. Tak Nyska jak i Choinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Przy -5 moje palą od strzała, jednak przy -20 bez grzania ni hu hu. Tak Nyska jak i Choinka To jest sygnał aby nieco dokładniej przyjrzeć sie autu. Proponuje(poza świecami) na początku zacząć od wtryskiwaczy i sprawdzenia ciśnienia na cylindrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Uwierz mi że oba są w dobrej kondycji Wtryski, sprężanie i świece... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 23 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Sprawdzałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Hdi był kompleksowo sprawdzany w maju. Ale skoro twierdzisz że przy -20 nie trzeba grzać świecami żarowymi by zapalił, a moje muszą, to znaczy że czas sprzedać truchła i kupić diesla który takowych wynalazków nie potrzebuje. Z mojej strony to wszystko. Szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Wtryskiwaczy bez wyjmowania nie da sie sprawdzic.Tak samo samą diagnostyką komputerową nie można poznać czy sa prawidłowe cisnienia w cylindrach. Podejrzewam,że te "kompleksowe sprawdzanie w maju" raczej w/w czynnosci nie obejmowało. Abyśmy dobrze rozumieli sie i byli precyzyjni kończąc wątek -ani raz u nie stwierdziłem ,ze przy -20 st.C nie ma potrzeby grzac diesla swiecami żarowymi a jedynie ,ze w 100% sprawny diesel bez wiekszego problemu odpali w tej temp. Rozumiesz o co mi chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 "-każdy w pełni sprawny silnik diesla odpali na mrozie bez pomocy świec żarowych ;)" Piotr jak to zinterpretujesz a jest to Twoja wypowiedz, ja zrozumiałem że można odpalić przy -20 stopniach skądinąd nie zgadzam się z tym ale to, już było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Piotrek proszę Cię zatem pokaż na video jak to robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 "-każdy w pełni sprawny silnik diesla odpali na mrozie bez pomocy świec żarowych ;)" Piotr jak to zinterpretujesz a jest to Twoja wypowiedz, ja zrozumiałem że można odpalić przy -20 stopniach skądinąd nie zgadzam się z tym ale to, już było Kolego!! Czytaj i Ty ze zrozumieniem i przede wszystkim wszystkie moje posty w tym wątku -jak również artykul ,ktory wkleił wyzej thunder- http://autokult.pl/24689,swieca-zarowa-pelni-wiecej-funkcji-niz-myslisz ! Po raz nie wiem który juz ale na prawdę ostatni juz raz powtórze : KAŻDY SPRAWNY W 100 % DIESEL ODPALI NA MROZIE BEZ WSPOMAGANIA ŚWIEC ŻAROWYCH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Czytałem 2 razy i idę z powrotem do szkoły na naukę czytania ze zrozumieniem, bo dalej odnoszę wrażenie że raz pali a drugi nie pali, raz potrzeba drugi nie. Kończmy temat idę się uczyć. Oby nigdy nie było potrzeby sprawdzenia w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Koledzy, tak zeby przerwac te wasze spory, ktore i tak do niczego nie doprowadza mam do Was pytanie z kompletnie innej beczki. Wiecie gdzie moge znalezc service manual w pdfie do Mazdy B2500 2.5TD z 1999 roku lub do Forda Rangera 2.5TD z 1999. Google cos za bardzo nie pomaga... Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Piotrze żeby ukrócić wszystkie wątpliwości pokaż jak odpalasz swoje auto bez świec. Dziś jest zero. Tylko nie po jeździe od razu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 24 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Kari, przy takiej temp to ja odpalam zaraz po przekręceniu kluczyka. Świece i tak się załączają, bo tak są sterowane by podgrzewać komorę spalania jeszcze jakiś czas. Tak jest we wszystkich dieslach CR. Wracając do wypowiedzi Piotra, że auto zapaliło i chodziło nie na wszystkie cylindry. To objaw przepalonej świecy żarowej na którymś z cylindrów. Znaczy się że na ten garnek nie zapalił. Mechanik zmienił wszystkie bo tak jest fachowo i powiedział że wszystkie były spalone, by nie było jakiegoś ale... Co do artykułu, autor nie określił, jakie temperatury w Europie ma na myśli. Zgodzę się że przy -5 powinien zapalić bez grzania, lecz przy -20 to już są mrzonki. Co do sprawdzania hdi. Po zakupie zmieniałem w nim kilka rzeczy i wiem czym jeżdżę. Rozbierałem i składałem wiele silników, i wiem jak działają. Nie podpieram się tylko informacjami przeczytanymi w necie. Piotr nie zrobi filmiku o tym jak zapala swoje auto przy takim mrozie. Już nie będzie takich mrozów Miałem już nie pisać, ale tak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 to niech Pete jedzie tam gdzie są takie temperatury. Ja chcę swój film!!!! Tiaa, Kari i diesel Bracia moi muszę się leko pochwalić. Mam już gv, qq w domu i jestem zadowolony. Niestety t30 musi zostać. Żal mi go. Jeśli kogoś interesuje to qq1.2 pali 9 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 trochę Ci zazdroszczę... zwłaszcza gv. ja się wpakowałem w remonty i końca nie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Fajna ta Vitara? Sent from my LG-D855 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 cycki (ckycky) - jak można tak długo spać.... wstawaj waść. Mam nadzieję, że oglądałeś wczoraj walkę jak Haye walczył z kulawą nogą i mu nieźle szło... co byś wymówki nie miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Zawsze jego nick tak czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A Wy tylko o jednym. W teren sie ruszyc, a nie wzdychac ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartezm Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 żona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borge Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) auuuu! przestraszyles mnie! hialuronowo-botoksowo-silikonowy upgrade czy PhotoShop? pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2017 przez borge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ckycky Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Lindsey Pelas. Gorna czesc fotki botoksowa. Dolna to natura... Sent from my LG-D855 using Tapatalk żona?Bartek, gdyby tak bylo to raczej bysmy na przejazdzki po lesie nie jezdzili ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Tym bardziej do miasta na deptak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi