JACKO29 Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Banan ,nie mam tej możliwości.Po kilku bezowocnych dniach z wyjmowaniem radia,kamer ect...chinol zaczął działać jak dawniej. Edit: Teraz zauważyłem,że obraz powrócił...ale odwrotny,lustrzane odbicie. Ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2021 jakimś cudem,pozmieniały się ustawienia w radiu.Kamera cofania była disable i camera mirror x--- również.Przywrócenie ustawień enable wróciło wszystkie funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StanD Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Wymieniłem fabryczne radyjko w Nissanie Qasqhai J11 po liftingu na stację multimedialną GMS łącznie z kamerą cofania i kamerkę rejestrującą. Można powiedzieć, że wszystko działa super. Mam na razie jedną wątpliwość a dotyczy faktu, że brak jest możliwości podglądu parametrów samochodu co było możliwe w fabrycznym radyjku. Może ktoś miał podobny problem. Proszę o informację czy sprawa jest do rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Nie wszystkie radia zastępcze oferują tą funkcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StanD Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Wymieniłem fabryczne radyjko w Nissanie Qasqhai J11 po liftingu na stację multimedialną GMS łącznie z kamerą cofania i kamerkę rejestrującą. Można powiedzieć, że wszystko działa super. Mam na razie jedną wątpliwość a dotyczy faktu, że brak jest możliwości podglądu parametrów samochodu co było możliwe w fabrycznym radyjku. Może ktoś miał podobny problem. Proszę o informację czy sprawa jest do rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StanD Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Jacku poruszyłem ten temat ponieważ oglądając na YTUBIE zalety stacji multimedialnych, obejrzałem też uruchomienia stacji GMS 9981 przez "Mechu" w skodzie octavi i na filmie widać rozszerzone menu i funkcje parametrów samochodu tych co były na fabrycznym radiu działają. Zwróciłem się "Mechu" o pomoc w wyjaśnieniu tego problemu. W odpowiedzi napisał, że nie jest w stanie na odległość udzielić diagnozy. Oczekuję też na odpowiedz Serwisu. Poza tym informuję, że podnośniki pokrywy śilnika działają świetnie. Z pozdrowenimi........ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Dla tego napisałem,że nie wszystkie zamienniki będą obsługiwały...Co jest ujęte w modelu,tak jak napisałeś Skody(VAG) nie musi być ujęte w Nissanach (consult) wynika to z trudności kompatybilności z systemem samochodu.No ale może faktycznie gdzieś jest schowana ta funkcja i wymaga innego otwarcia niż w Skodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
StanD Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2021 Jacku dzięki. Sprzedawca zapewniał że będzie ...... Zobaczymy co Serwis GMS odpisze. Sprawa montażu sposobem gospodarczym jest świerzutka (zajączek). Z pozdrowieniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Witam Kolegów. Nurtuje mnie pytanie, czy po wymianie radyjka na chińskie będzie sam parkował ? @JACKO29Jeśli nie chcesz tu, to wyślesz mi na priv. informację o cenie zestawu do podnoszenia maski j11 i sposobie zamówienia go u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Nie ma w tym względzie tajemnicy.Cena jest 140 zł plus wysyłka.Polskie siłowniki,uchwyty z nierdzewki,ale najwcześniej jeśli bedę robił to dopiero około 20 kwietnia.Odpoczywam po covidzie i nie robię na razie nic.Zbieram siły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 9 godzin temu, melonowy napisał: Witam Kolegów. Nurtuje mnie pytanie, czy po wymianie radyjka na chińskie będzie sam parkował ? @JACKO29Jeśli nie chcesz tu, to wyślesz mi na priv. informację o cenie zestawu do podnoszenia maski j11 i sposobie zamówienia go u Ciebie ? DASAITA , potwierdzam że sam parkuje . Tylko komu to potrzebne , totalnie przereklamowane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Dzięki obu Kolegom za informacje. Zdrowia życzę. Rozumiem, bo ja też jestem kilka m-cy po i nadal czuję słabość i niedotlenienie. Jeszcze @Wojtek74 . Czy ekran chińczyka poprawia choć trochę widoczność z kam. 360? Mam wrażenie, że to bardziej jednak rozdzielczość kamer jest winna, a nie wyświetlacz NC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 8 minut temu, melonowy napisał: Dzięki obu Kolegom za informacje. Zdrowia życzę. Rozumiem, bo ja też jestem kilka m-cy po i nadal czuję słabość i niedotlenienie. Jeszcze @Wojtek74 . Czy ekran chińczyka poprawia choć trochę widoczność z kam. 360? Mam wrażenie, że to bardziej jednak rozdzielczość kamer jest winna, a nie wyświetlacz NC. Nic nie poprawia . Wyświetlacz Dasaity ma większą rozdzielczość i obraz nie zachwyca , lepszy efekt daje kamera od chińczyka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falco01 Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Witam odnośnie radia w J11 czy ma ktoś do sprzedania fabryczne radio do J11 z 2019 roku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wapidek Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Mam radio z 2018 roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 Radio z 2019r to ma z lewej strony display-a dolny przycisk "AUDIO" nie "CAMERA". W 2018 jeszcze dawali te starsze modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 7 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2021 (edytowane) W dniu 7.10.2021 o 15:09, falco01 napisał: Witam odnośnie radia w J11 czy ma ktoś do sprzedania fabryczne radio do J11 z 2019 roku ? Z tego co się orientuje radio jest przypisane do vin samochodu. Możesz kupić ale montaż tylko w aso Edytowane 9 Października 2021 przez Makrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 9 Października 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2021 Nawet ASO nie chce się tego podejmować,bo później muszą brać odpowiedzialność za ewentualne kłopoty...a tych jest niemało z oryginałami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falco01 Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Witam , panowie czy ktoś z Was pomoże mam Qq z kanady rocznik 2020 potrzebuje zmienić język w mediach (radio,nawigacja) na polski , firmy które polecają taką usługę twierdzą że nie ma takiej opcji być może tak jest ,ale zanim zdecyduje się kupić inne chcę się upewnić .Już nie raz się okazało że różnie to bywa szczególnie z elektroniką , może ktoś coś wie , słyszał o takich szpecach , proszę o odpowiedz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banan61 Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 (edytowane) Niestety, nie ma takiej mozliwosci w J11. Edytowane 10 Października 2021 przez Banan61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariosw Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Czy na ktoś namiar na fachowca który uruchomi radio orginalne z navi po zamianie z zwykłego. Trzeba tam pamięć wyczyścić chyba i przypisać do Vin. Okolice Wrocławia Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Maja 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 Nikt tego nie uruchomi.Po pierwsze,potrzebny Consult i dobry fachowiec...Po drugie,nawet serwisy nie zrobią tego,bo później śmierdzi im to ciągłymi aktualizacjami,po trzecie to jest syf...przekonał się o tym ten kto ma,miał...a kupił chińskie radio 2din dedykowane do Kaśki. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makrys Opublikowano 21 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2022 4 godziny temu, JACKO29 napisał: Nikt tego nie uruchomi.Po pierwsze,potrzebny Consult i dobry fachowiec...Po drugie,nawet serwisy nie zrobią tego,bo później śmierdzi im to ciągłymi aktualizacjami,po trzecie to jest syf...przekonał się o tym ten kto ma,miał...a kupił chińskie radio 2din dedykowane do Kaśki. Prawda ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek74 Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) W dniu 21.05.2022 o 09:21, dariosw napisał: Czy na ktoś namiar na fachowca który uruchomi radio orginalne z navi po zamianie z zwykłego. Trzeba tam pamięć wyczyścić chyba i przypisać do Vin. Okolice Wrocławia Poznania? Nawet jakby ktoś to potrafił zrobić , to radio oryginalne w porównaniu z chińczykiem to totalny syf . Edytowane 22 Maja 2022 przez Wojtek74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serg_on Opublikowano 22 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Dobrze, ale czy zamienniki chińskie nie mają obecnie żadnych "minusów"? Zachwalacie ok, faktycznie, oryginały odstają na km, ale czy wszystkie funkcje oryginału działają na ChRL? (DAB, 360*, itd.) Jeśli tak, poproszę o model, ale ceną nie podchodzący pod wartość rynkową auta . Ze wszystkich funkcji co prawda się nie korzysta, ale zawsze to wartość dodana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi