Ryszard48 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Chodzi o to aby wiedziec jakie sa mapy w J11 ,mam z tym problem bo jak chciałem zatualizowac w swoim samochodzie to akualizacja jest z 2017 r .Czy to jest mormalne aby 2 lata Nissn nie udostępnił aktualizacji map Jakie macie mapy i z którego roku , Ja nawet nie posiadam mapy dla obszaru Polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Normalne..poza tym,jak wydają najnowsze to i tak aktualizacja jest dwa lata do tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Czyli Tak ma być i nie ma co jechać do ASO z tym? I jeżdzić po drogach nieutwardzonych chć alsfalt jest położony od 50 lat Edytowane 3 Maja 2020 przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Ja już na tym forum gdzieś napisałem, że przy kupnie Nissana najchętniej chciałbym samochód bez tej fatalnej / do du...y / gów...ej *) nawigacji. No ale w wersji QQ jaka mi odpowiadała ten produkt "nawigacjopodobny" jest niestety w standardzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 53 minuty temu, Ryszard48 napisał: Czyli Tak ma być i nie ma co jechać do ASO z tym? I jeżdzić po drogach nieutwardzonych chć alsfalt jest położony od 50 lat Co Ci szkodzi podjechać? Może akurat masz nie najnowszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 3 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Pełna zgoda co do nawigacji, ale czy ONI mają w ASO jakieś nowe mapy czy nie, dlatego pytam . miejmy nadzieję że to wdrożą https://wrc.net.pl/renault-nissan-i-mitsubishi-rozpoczynaja-wspolprace-z-google 3 minuty temu, JACKO29 napisał: Co Ci szkodzi podjechać? Może akurat masz nie najnowszą? TAk na to wskazuje że z 2017 r jest nie najnowszaDam znać jutro podjade do DG ASO Edytowane 3 Maja 2020 przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 (edytowane) Najbardziej aktualna, dostępna przez Wi-Fi wersja mapy to 15041_0_3. Jeżeli masz taki komunikat jak na załączonym zdjęciu to trzeba przeprowadzić aktualizację. Zestaw map nie jest aktualny. Edytowane 4 Maja 2020 przez Czech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Byłem w ASO dzisiaj, i to co załączyłem na zdjęciu pwyżej jest wszystko OK Sami nie wiedzą dlaczego wersja aktualizacji map w nawigacji są z 2017 roku .Natomiast ver mapy to 15041_0_3. .A i talk dalej prowadzi mnie po drogach niutwrdzonych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Powinieneś mieć w ustawieniach mapy jakimi drogami masz jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 5 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Tak wiem , jak do tej pory znalazłem jedną droge z takim komunikatek w Jaworznie i Dąbrowie Góniczej ,a i na pewno w innych też są . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 6 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Jeżeli wszystkie pliki map są aktualne to przy próbie aktualizacji mamy taki komunikat. W innym przypadku nie zaktualizowano wszystkich plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 6 Maja 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Chyba czas na generalne sprzątanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudik Opublikowano 7 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2020 Witam. Kilka miesięcy temu pisałem do Nissana w sprawie aktualizacji. Odpisali, że w marcu miała się pojawić aktualizacja. Potem że jest opóźnienie i temat przycichł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
midkc Opublikowano 28 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) dzisiaj zaktualizowałem mapę do wersji 15041_4_5 (2019.03), ale nie wykrywał mi aktualizacji przez WiFi (twierdząc, że mapy są aktualne) ani nie chciał zaktualizować przez USB (z takich samych powodów); gdy dałem reset mapy to ściągną nową wersję (dotychczas miałem 15041_3_3 z 2018.06) Edytowane 28 Maja 2020 przez midkc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszta Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Dzień dobry. midkc napisz jak wykonałeś reset map, szukałem po wszystkich zakładkach, ale takiej pozycji nie znalazłem. Wykonałem sprowadzenie do ustawień fabrycznych, ale to nic nie dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 @midkc, reset zdaje się można wykonać wkładając przygotowany odpowiednio pendrive? Bo wydaje mi się, że gdzieś widziałem możliwość resetu map o której piszesz, ale w menu samochodu również nie widzę tego teraz. Nie mam też ze sobą odpowiedniego pendrive aby to sprawdzić, a jestem poza domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
midkc Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 reset zrobiłem w MapUpdateTool na komputerze (oczywiście wpięty pen) (zakładka Dodaj mapy -> Reset pełnej mapy i aktualizacji), potem standardowo pen do QQ, rozpoznało zaktualizowaną mapę na penie i zaktualizowała się navigacja. W programie pokazuje 2019.03 w nawigacji 15041_4_5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 29 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2020 Faktycznie. W Map Update Tool jest taka opcja. Dzięki za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 10 godzin temu, midkc napisał: reset zrobiłem w MapUpdateTool na komputerze (oczywiście wpięty pen) (zakładka Dodaj mapy -> Reset pełnej mapy i aktualizacji), potem standardowo pen do QQ, rozpoznało zaktualizowaną mapę na penie i zaktualizowała się navigacja. W programie pokazuje 2019.03 w nawigacji 15041_4_5 2019 r.To i tak przyspieszyli z mapami,bo jeszcze niedawno były opóźnione o ponad dwa lata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszta Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 midkc bardzo dziękuję za informację, poszło ok i mam mapy 2019.03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho59 Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 Witam, też udało się zrobić a kombinowałem jak .... pod górkę, najpierw usunąłem mapę polski z pendriva i zainstalowałem aktualizację, którą przeniosłem na radio- wersja ....update 2. Dziś sciągnąłem całą aktualizację z MapUpdateTool 16Gb i po zainstalowaniu wszystkie mapy z końcówką update 4. Tak więc chyba nie można aktualizować poszczególnych map krajów wszelkie próby aktualizacji np. po wifi kończą się napisem że aktualizacji nie ma. Trzeba jak kolega wyżej pisał reset całej mapy na kompie i później 13 min wgrania całej najnowszej mapy na radio w aucie- wszystkie dostępne łącznie z Ukrainą itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 30 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Potwierdzam, u mnie mapy również zaktualizowane. Natomiast co do wersji tych map (na podstawie porównania do rzeczywistości i do nawigacji TomTom z wieczystą aktualizacją) to bardziej ufałbym temu, co pokazuje się w programie TomTom Map Update Tool: A tam jak byk widnieje wersja z grudnia 2017 r. W dalszym ciągu nie rozumiem podejścia Nissana do tego tematu. Przecież to jest dla Nissana totalna antyreklama. Ps. @midkc, wielkie dzięki, że znalazłeś sposób na aktualizację, bo jeździlibyśmy z jeszcze starszymi mapami. A oficjalnie aktualizacja nie jest wykrywana. Edytowane 30 Maja 2020 przez Robert_B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard48 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 (edytowane) Dzisiaj próbowałem ,ale nie udało się zaktualizować . Pen wpięty do USB schowek Ustawienia Informacja o systemie Aktualizacja map Aktualizuj za pomocą USB Zapisz na USB START KICHA nie udało się Może 16 Gb to za mało na Pendrive Edytowane 3 Czerwca 2020 przez Ryszard48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 3 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Widzę, że Nissan z mapami dalej w czarnej d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czech Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 10 godzin temu, Ryszard48 napisał: Dzisiaj próbowałem ,ale nie udało się zaktualizować . Pen wpięty do USB schowek Ustawienia Informacja o systemie Aktualizacja map Aktualizuj za pomocą USB Zapisz na USB START KICHA nie udało się Może 16 Gb to za mało na Pendrive Daj trochę czasu. Musisz czekać na kolejny komunikat, że zapis się powiódł. To jest ok 30sek. Jak wcześniej wyjmiesz pena to nic nie masz. Druga sprawa, że 16 to do aktualizacji za mało. Podają że należy to robić na 32GB. Ale jest to istotne przy ściąganiu na kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi